Ziua buna se cunoaste de dimineata
Ziua buna se cunoaste de dimineata
Posted on 05/01/2014

Acest proverb românesc ne indică faptul că, încă de dimineață, tu îți creezi ziua, conștient sau nu. Vă voi expune aici cum facem asta.

De dimineață ne stabilim ce va fi peste zi în funcție de fluxul de conștiință în care ne-am trezit. Noi, seara când ne culcăm, în funcție de ultimul gând conștient care trece prin creierul nostru, vom intra pe un flux de conștiință sau pe altul. Fluxurile sunt de frecvențe diferite. De exemplu, dacă mă gândesc la ceva constructiv, ceva care mă face să mă simt bucuros, voi intra pe un flux de frecvență înaltă, creierul meu va lucra toată noaptea să-mi imprime acea frecvență iar dimineața, când mă trezesc, mă simt fericit, bucuros, aparent fără nici un motiv exterior. Adică am ieșit din dependența de emoții.
Dependența de emoții apare când eu aștept un stimul exterior, care să declanșeze în mine anumite comportamente sau stări. Dacă m-am trezit pe un flux de conștiință în care trăiesc o stare de bine, toată ziua va fi asemenea!

Sigur vi s-a întâmplat cum mi s-a întâmplat și mie să mă trezesc bucuroasă fără motiv, apoi să fac diverse activități pe care le amânam sau nu-mi găseam timp să le fac, să creez ceva care, prin însăși activitatea respectivă, mi-a amplificat starea de bucurie și astfel toată ziua a fost o bucurie. Și opusul este valabil. Nu-l mai dezvolt ca să nu intrăm într-un astfel de flux de conștiință. Deci, ziua bună se cunoaște de dimineață.

Dați-vă voie să fiți observatorul conștient al stărilor, atitudinilor și comportamentelor voastre. Astfel vă veți cunoaște, veți ști unde și cum să acționați pentru a  avea o viață minunată.

Din iubire și cunoaștere pentru iubire și cunoaștere,

Niculina

6 Comments
 1. Sunt doua zile de cand sunt atenta la cum imi fac ziua si cum ma trezesc dimineata. Si Ceva din programele vechi ma domina….pentru ca preferam sa nu mai constientizez dar din sinea mea Putin o faceam. Si azi vazand articolul tau,nu ma mai mir ,ca e exact CEEA ce imi trebuia,ci,multumesc sinelui meu divin ca a adus in realitatea mea acest raspuns……inseamna ca am un firicel de o noua retea neuronala care se dezvolta…..

 2. Multumesc!! Am primit lumina si iubirea daruita de tine. Esti ca o scanteie vie, din care se pot aprinde toti cei doritori de lumina. Am cumparat toate cartile tale intr-o singura zi, si ma hranesc zilnic, spiritual, din ele.

 3. Multumesc!
  Cand am citit articolul m-am gandit sa ascult ,melodia “Ziua buna se cunoaste de dimineata” interpretata de Cristian Popescu

  Foarte frumoasa melodia. Multumesc ARHIVA TVR.

 4. DUMITRIU ELENA says:

  Multumesc !

  Din suflet multumesc pentru cunoasterea si iubirea ce ne-o impartasesti,
  pentru iubire si cunoastere .
  Cu iubire te pretuiesc, te admir, te respect si te iubesc infinit suflet inalt !

  Elena Dumitriu

Your email address will not be published. Required fields are marked *