Terapia Sinelui

Primul pas în terapia Sinelui este să ne regăsim puterea interioară sau acea forţă pe care o simţim de multe ori ca o energie care ne dă curaj, energie şi încredere în acţiunile noastre sau în situaţiile de cumpănă a vieţii.

Această abordare are la bază concepţia că toate problemele noastre sunt consecinţa faptului cum gândim şi ce, cum credem despre ce gândim. Prin această terapie veţi putea face diferenţa dintre gândul conştient şi cel automat provenit din programele minţii cu care operăm.

Procesul terapeutic este unul activ şi directiv de scurtă durată în care clientul prin diverse instrumente indicate şi discipline experimentate, va integra în viaţa de zi cu zi atitudinea conştientă în gânduri şi acţiuni.

Puterea provine din disciplină.(Stuart Wilde)

Regăsire interioară este o stare specială a fiinţei în care toate gândurile se opresc şi în care se trăieşte la un nivel diferit de cel al stării de conştiinţă obişnuită.

Detaşarea înseamnă suspendarea dialogului interior adică oprirea vocilor interioare; aceasta este condiţia esenţială a păcii şi  bucuriei desăvârşite.

22 Comments
 1. Buna ziua.
  Puteti sa imi recomandati un terapeut in Bucuresti?
  Am o mare problema si se pare frecventa in societatea noastra.
  Nu ma regasesc in munca pe care o fac, am dat la facultate pentru ca asa au vrut ai mei.
  As vrea macar sa imi identific vocatia pentru ca sincer nu imi dau seama daca am asa ceva sau nu.
  Si de ani de zile ma framanta ideea asta.
  Ce pot face?
  Multumesc!

 2. Despa Solomia says:

  Buna ziua.
  Puteti sa imi faceti o programare la dumneavoastra in luna iulie 2016?
  Nu ma regasesc in munca pe care o fac acum, mai exact din ianuarie, nu ma regasesc in nimic …..
  si asta ma framanta, poate si cele 3 operati (1 pe 5 iunie 2015, 1 pe 16 iulie 2015 si 1 pe 12 mai 2016) prin care am trecut au contribuit la starea mea actuala.
  Ce pot face?
  Multumesc!

 3. Voina Mariana says:

  Buna ziua! Daca nu pot veni la cursurile , gasesc aceleasi informatii si in cartile dvs?

 4. Se poate participa la aceste cursuri si online?
  Multumesc 🙂 Un an nou frumos si fructuos! 🙂

 5. Anca serban says:

  Draga Niculina

  NU gasesc cuvintele spre a te felicita de tot ce faci de ani de zile. Eu am descoperit informatiile tale printr-o buna prietena si iata am ajuns sa ma culc ascultind interviuri de pe you tube.
  Si asa este puterea este in noi insa suntem ignoranti si o lasam sa se stinga, asteapta doar sa deschidem poarta inimii si sa o lasam sa straluceasca pe tot parcursul vietii si nu numai….
  Sunt departe) de casa(peste ocean) insa asta nu ma impiedica sa te ascult si sa aplic tot ceea ce, tu ai experimetat déjà, tare mi-ar place sa pot asculta in direct cursurile tale, si cred ca odata voi ajunge in aceasta situatie(mesajul l-am trimis in Univers ) 🙂

  va multumesc si cred ca nu ar fi rea idea sa putem vedea- asculta on line cursurile dvs.

  va urez sa profitati la maxim de una din cele mai frumoase perioade din viata noastre de mame, a invata impreuna cu copii nostri cum sa evoluam.

 6. Draga Doamna Înclină Gheorghiță,

  Astazi am aflat de faptul ca veti veni si la Sibiu sa promovati. Pentru cursul dela Sibiu care incepe pe 24 Februarie 2018,mai aveti un loc? Cînd preconizati sa oferiți următorul curs la Sibiu, în caz că nu mai sint locuri acum , as dori sa ma înscriu la următorul posibil.

 7. Locurile s-au ocupat încă din perioada specificată în anunț. În septembrie 2018 voi mai începe un curs nou la Sibiu. Că așteptăm atunci cu drag. Iar dacă vreți să începeți mai repede lucrul cu mintea d-voastră voi începe la Brasov în 21 martie. Mult succes

 8. Buna ziua,

  In primul rand vreau sa va felicit pentru activitatea pe care o desfasurati si pentru ajutorul nemarginit pe care il oferiti, in randul doi…mi-ar placea sa stiu cand se vor tine aceste cursuri si in Bucuresti.Si daca ma puteti ajuta si cu un cost.

  Multumesc frumos!
  Mult succes!

 9. Ene Vasilica says:

  Buna ziua ,

  Vreau sa primesc un mail cu datele de cursuri pe anul 2020,Brasov.
  Vreau sa vin la dvs la curs , insa intotdeauna , locurile sunt ocupate .
  Pot avea aceasta informare?

 10. Buna ziua, aveti cursuri/ webinare online? Daca da, sunt foarte interesata. Multumesc frumos

 11. Buna ziua! Sunteti pur si simplu minunata, v-am descoperit de curand in luna februarie la Fain & Simplu si efectiv am o foame constanta sa te ascult, sa invat , sa aplic tot ce spui. Ar trebui sa apari mai des sa ne vorbesti , esti un dar pentru noi toti. Felictar pentru toata munca ta si pentru faptul ca imparti totul cu cei dornici de cunostinte. Sper sa am ocazia sa te cunosc in persoana.

 12. Bună ziua dragă doamnă .Am nevoie de o programare la dumneavoastră .Cum trebuie să procedez? Sunteți magnifică și simt că am foarte mare nevoie de a vorbi cu dumneavoastră eu fiind de lânga Brașov .Îmi doresc din tot sufletul să vin la ședințele individuale cu dumneavoastră. Cum să fac o programare ?

 13. Buna ziua.Doamna Psiholog Niculina Gheorghita organizează momentan, doar cursurile de dezvoltare personală de grup, în direct, adică in sala de curs cu tema: ”Regasirea puterii interioare” sau workshop-uri IMAGO de cuplu și single, cu temele: Primește iubirea pe care o dorești! și Păstrează iubirea pe care ai găsit-o!
  Detalii despre aceste cursuri le găsiți pe site-ul http://www.holisterapia.ro.
  În terapie individuală nu vă poate primi pentru că nu sunt locuri pe anul 2023, iar ședințe individuale le oferă doar celor care au urmat deja cursul de dezvoltare personală.Căutați pe cineva disponibil. Mult succes

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Acest continut este protejat prin drepturi de autor.