Vizualizarea mentală aduce “împlinirea” dorinței
Posted on 10/09/2013

 În ultimul timp cercetările din neuroștiință spun că, creierul nostru nu face diferența între ce faci concret și ce îți imaginezi că faci prin vizualizare mentală. Adică fie faci fizic, concret fie faci mental, în creier nu există nici o diferență. Se pot crea noi rețele neuronale atât prin experiență concretă cât și prin concentrare pe vizualizarea a ceea ce vrei.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Vizualizarea este un proces mental care implică poziția de observator, adică te vezi tu pe tine ca făcând ceva, sau fiind undeva.

    Aceste exerciții au șanse de succes atunci când nu ai așteptări și le faci fără emoții. Adică dacă îți dorești ceva și stai încrâncenat, cu așteptări de genul “oare când se întâmplă, ce să mai fac, fac bine cum fac…” etc, nu ai șanse să materializezi ceea ce vrei, deoarece ești în emoții și nu în poziția de observator. Atunci când ești în poziția de observator, tu de fapt te joci ca un copil, și creezi minte nouă cu inima ușoară, fără așteptări, doar trăind bucuria jocului.

   Ne creăm un viitor de suferință gândind mereu că: „nu se poate, nu am nici o șansă, e criză, se trăiește greu, viața e o luptă”, când se poate ușor, prin concentrare mentală, vizualizare zilnică, văzându-ne făcând sau având ceea ce ne dorim, să aducem în realitatea noastră soluțiile și oportunitățile pentru a trăi așa cum vrem.

   În cercetările mele am găsit informații de ultimă oră care ne aduc în prim plan faptul  că, vizualizarea mentală este metoda cea mai rapidă de a crea o rețea neuronală. Adică deoarece creierul nostru nu face diferența între ce îți imaginezi și ce faci concret, dacă tu îți imaginezi, ții pe focus (concentrare) în lobul frontal o anumită dorința prin imaginație și vezi cum spre exemplu „lucrezi într-un loc de muncă, cum semnezi actele pentru ceva anume”, atunci Dumnezeul din tine îți poate vedea dorința și ea se împlinește. Ce ai de făcut este să ceri și să-l lași pe Dumnezeu să vadă ce ceri.

   Condiția pentru a primi ceva din univers sau a colapsa energia este „să ceri”, adică să știi ce vrei și dacă vrei. Prin disciplină îi arăți lui Dumnezeu ce vrei, și crezi că ai deja ceea ce vrei.

   Ai această credință când ești în contact cu sinele tău Divin.

   De exemplu dacă îți dorești un serviciu anume, dar ți-l dorești cu adevărat pentru tine și nu ca să arăți altora ce important ești tu, atunci te vizualizezi ca fiind la acel servici, te vizualizezi cum lucrezi acolo, cum vorbești cu oamenii de acolo, și în foarte scurt timp între 7 și 14 zile vei ajunge cumva să lucrezi acolo.

  Tot aşa dacă dorești orice pentru tine, dar reține, doar pentru tine și dezvoltarea ta, (nu poți face pentru altul ceva ce vrei tu sau el, nu poți crea o rețea neuronală în creierul altuia, asta vine din interiorul fiecăruia) te vizualizezi ca și cum ești în afara ta și te uiți la tine cum faci sau deții ceea ce vrei, și vei colapsa energia în așa fel încât într-un anumit timp (care ține de concentrarea ta și de repetarea zilnică a acelei imagini în același mod) va apărea dorința împlinită în planul fizic.

   Atunci când tu te vizualizezi făcând ceva creezi viitorul, iar la nivel cerebral creezi o rețea neuronală prin care vei vedea toate oportunitățile pentru a împlini ceea ce vezi. Mai mult de atât, tu prin frecvența specifică a încrederii că (faci, ai,…), aduci în viața ta oameni situații, evenimete, oportunități prin care se împlinește ceea ce vrei. Adică vei trăi concret ceea ce ți-ai imaginat.

   Prin aceste vizualizări mentale îți crești credința, începi să accepți că poți fi, avea sau trăi ceea ce te vezi făcând din poziția de observator.

Făcând exrcițiul de imagerie zilnic (privind ceea ce vrei tu), fără să te îndoiești vei trăi concret ceea ce îți imaginezi doar mental.

   Este fantastic, cât de simplu putem trăi, ușor, frumos și bine. Aceasta este o metodă foarte simplă și la îndemâna oricui. Cei care au aplicat-o au reușit. Nu îți trebuie doctorate, școli înalte ca să te vizualizezi, ci ai nevoie de voință umană, dorință și concentrare.

   Spor la vizualizat și conștientizați că sunteți creatorii realității voastre, iar vizualizarea este o altă metodă prin care creăm realitate. Cu drag

19 Comments
 1. Muţumesc din tot sufletul !
  Este exact ce aveam nevoi să ştiu, foarte clar şi practic.
  Mulţumesc că v-am descoperit şi că ne învăţaţi să ne descoperim !

 2. Madalina Radulescu says:

  Multumesc Niculina. Am primit raspuns la intrebarile mele prin exemplul din articolul tau. Cu drag. Madalina Radulescu

 3. Minunat articol.multumesc cred ca orice e posibil daca vrem.azi mi-au venit 2carti comandate o astept pe cea de a 4a in librarie sa o pot lua.abia astept sa le citesc.

 4. Maria Elena says:

  Oare creierul nostru nu face diferența între ce faci concret și ce îți imaginezi că faci prin vizualizare mentală ? Eu cred, observindu-mi mie creierul, ca el face diferenta, doar ca trateaza la modul SERIOS ambele posibilitati, in comparatie cu noi, care consideram imaginatia o joaca.

 5. Alina Popescu says:

  Cat de simplu este sa trăiești cu bucuria in suflet ca iti poti crea oricare realitate pe care ți-o doresti. Chiar daca in subconstientul nostru am adunat mult “gunoi”( frici,superstitii,conventii sociale,vinovatii,neiertari)Se POATE (EU POT) sa fac curatenie si sa-mi creez NOI REALITATI de care sa mă bucur mereu împreuna cu tot ce a creat Dumnezeu. Multumiri din suflet NICULINEI !

 6. pai… a scris clar:
  “Tot aşa dacă dorești orice pentru tine, dar reține, doar pentru tine și dezvoltarea ta, (nu poți face pentru altul ceva ce vrei tu sau el, nu poți crea o rețea neuronală în creierul altuia, asta vine din interiorul fiecăruia) te vizualizezi ca și cum ești în afara ta și te uiți la tine cum faci sau deții ceea ce vrei” …

  deci: nu poti crea o alta realitate pt altcineva si
  cred ca nu ai dreptul sa vrei tu sa schimbi pe cineva prin dorinta ta.

 7. da. eu consider ca este o linie foarte subtire intre
  – imi doresc partenerul potrivit pentru mine. imi doresc sa aiba calitatile x, y, z

  si

  – sunt cu partenerul P.
  nu sunt “in sine” si ma mint singura ca P are calitatile x, y, z. sau poate calitatile x’, y’ si z’. pentru ca acest P este ceea ce am nevoie in prezent pentru dezvoltarea mea.

 8. purcariu silvia says:

  Minunat articol,iti multumesc Niculina,pt.tot ce postezi,ma descopar in fiecare zi,si acum imi exsplic multe lucruri care pina acum nu le intelegeam…..vedeam ca mi se indeplineste fiecare dorinta ,mai arzatoare…. si nu stiam de ce ? Acum ca te-am descoperit, si explici asa de bine ,chiar ar fi pacat sa nu urmam exemplul tau,esti minunata si sa te tina dumnezeu 1000 de ani !

 9. butuc mihaela says:

  v-am descoperit doar de cateva zile in inregistrarie de pe youtube si articolele de pe acest site. Citesc insa literatura motivatinala de aproape un an, studiez si lucrez cu mine. e adevarat ca citesc haotic, dar cu pasiune, cu minte deschisa, cu inima fericita si regasesc aici, in lumea literaturii motivationale, cuvinte, idei si practici care rezoneaza cu asteptarile sufletului meu si care mi-au adus schimbari si realizari. Ce am gasit la dva/ Faptul ca reusiti sa explicati atat de pe intelesul tuturor ceea ce muti autori de literatura motivationala spun in multe cuvinte, uneori atat de multe si incalcite incat nu mai intelegi nimic.Felicitari! Va admir!Am intalnit afirmatiile la Louise Hay pe care am citit-o si pe care o admir pentru ceea ce a fost, este si a facut in viatat ei. II admir pe RAM Dass, Allan Watts, dar sunt realmente indragostita de Wayne Dyer. Iar acum am un nou nume pe lista persoanelor pe care le ador – NICULINA GHEORGHITA.

 10. madularu mariana says:

  multumesc,a venit momentul sa incep sa sper pentru viata mea ce va urma!

 11. Este adevarat! cuvant cu cuvant! Incercati…. traiti ca si cum aveti ce v ati dori… nuu creierul nu refuza imaginatia, dimpotriva, se bucura de ea, ne traspune acolo!

 12. TudorLaura says:

  Cat de frumos. si rezonant.. chiar acum.incep focusarea e… adevarat ..simt ca pot face tot ceeace spuneti pt mine …va respect mult N Ghiorghita

Your email address will not be published. Required fields are marked *