Secretul fericirii
Posted on 15/03/2013

Acum mulţi ani, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr încântător un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume.

Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar. Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit.

Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:

“Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. De ce nu mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?”

Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:

“Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.”

În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii.

Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, trebuie să-l iubeşti şi să-i fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care ţi se întâmplă.

Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aştept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.”

Acest pas se cheamă autostimă ridicată.

Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gândeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele până când le vei obţine.

Acest pas se cheamă motivare.

Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.

Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!

Ştiu că e greu, dar nu imposibil.

Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin, aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.

Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.

Şi ultimul pas: trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze şi observă împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb; când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale. Așa este și așa să fie!

Să vă fie de folos. Cu drag

14 Comments
 1. Multumesc pentru insumarea aceasta frumoasa a valorilor vietii – asta ne va face cu adevarat fericiti <3

 2. Da, am mai citit-o undeva, dar m-am bucurat sa o recitesc. Sa te lasi in voia Creatorului, fiind si tu prezent acolo. Sa-i zambesti permanent lui Dumnezeu indiferent de situatie si intamplare. Mult succes in munca ta, Niculina, sa fii mereu o Lumina. Cu multa iubire, Georgeta

 3. buna Niculina
  nu am mai primit demult newsletter de la Holistarapi
  m-am gandit sa actualizez datele
  toate cele bune si…..ti-am simtit lipsa!
  cu dragostea care nu cade niciodata
  Cristea Anca

 4. Raileanu Alina says:

  Asa este! Cand am iertat cu adevarat persoanele care mi-au facut rau, din acel Moment, am revenit la starea de prezent, mi-am Vazut realizarile si intamplarile care s-au succedat in viata mea, asa cum au fost ele. Nu m-am mai impotrivit, ci m-am bucurat de ele.
  Multumesc Sublim Universului si Doamnei Niculina Gheorghita!!!

 5. va multumesc pentru munca dvs sustinuta si plina de daruire si compasiune pentru semenii nostri

 6. Mă trezesc cu zâmbetul pe buze dimineața, sunt mai atentă la ce-i în jurul meu, mă iubesc mai mult și mi-am recăpătat încrederea în mine și în semeni datorită ție și învățăturilor tale.
  Mulțumesc pentru tot, Niculina!

 7. Elena Bumboiu says:

  Mulțumesc mult pentru că exiști, i-mi pare rău că te-am descoperit atît de târziu,dar acum încerc să cu orice preț să te ascult și să pun în practică fiecare indemn al tău
  Mulțumesc!

Your email address will not be published. Required fields are marked *