Secretul fericirii
Posted on 29/03/2023

                ”Acum mulţi ani, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr încântător, un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume. Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar. Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit.
Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:
“Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. Vreau să mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?”
Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:
Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.
În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şi inima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii.
Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, e necesar să fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care pe care le atragi în viața ta.
Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi înainte să adormi, e necesar să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, manifest calitățile mele divine, depășesc cu bine oportunitățile care vin în viața mea.”
Acest pas se cheamă autostimă ridicată.
Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gândeşti că ești creatorul vieții tale, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi acționează pentru ele spre împlinirea lor, până când le vei obţine.
Acest pas se cheamă motivare.
Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.
Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă, uită și extrage înțelepciunea din experiență!
Ştiu că e greu, dar nu imposibil.
Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin, aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.
Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.
Şi ultimul pas : trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze şi observă împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i dacă poți pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb; când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.” – text preluat

8 Comments
 1. Va mulțumesc mult pentru aceste cunoștințe împărtășite,va urmăresc de ceva timp și am citi din cărțile dumneavoastră , dorința mea arzătoare este să pot ajunge să fac terapie cu dumneavoastră.Respect și recunoștință doamnă Niculina, sunteți un lucrător de lumină trimis de Dumnezeu pentru noi cei ce căutăm ajutor, îi mulțumesc Divinități pentru că ați apărut în viața mea.Dumnezeu să vă binecuvânteze cu sănătate și zile pline de bucurii..

 2. Bratu Ramona Mariana says:

  Mulțumesc pentru tot. Vă urmăresc de ceva timp și sunt fascinată de toate învățăturile dumneavoastră!

 3. Minunat! Pe cât de simplu, pe atât de adevărat!
  Mulțumesc pentru încă o conștientizare pe ziua de astăzi.

 4. Totolici Stela says:

  Mulțumesc frumos pentru informațiile primite! Va urmăresc de ceva timp și sunt recunoscătoare Divinități că ați apărut în viața mea.

 5. Bun gasit!
  Tare frumos tot ce am citit! Multumesc cu recunostiinta, om luminos!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Acest continut este protejat prin drepturi de autor.