Să știm să ne orientăm energiile
Posted on 13/09/2013

         ” În marea carte a naturii vii, puteți citi că este  de o importanță absolută, pentru evoluția fiecărei ființe, să știe cum să-și cheltuiască energiile, în ce domeniu și în ce activitate să le utilizeze.

          Aceste energii i-au fost numărate, cântărite, măsurate și el este responsabil de ele. Cerul nu i-a dat aceste energii ca să le risipească; tot ceea ce face este notat, înscris. Deci, în cartea naturii vii veți putea citi următoarele: “Prea fericiți cei care-și consacră și utilizează toate energiile lor fizice, afective și mentale pentru binele umanității, pentru Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Sa “.

          Dacă vă risipiți energiile voastre în furie, într-un exces de senzualitate, în activități egoiste și criminale, ele vor alimenta Infernul. Pentru că oamenii sunt cei care, prin ignoranța lor, contribuie la susținerea și hrănirea Infernului; ei sunt extraordinar de instruiți în toate științele dar n-au auzit niciodata vorbindu-se de responsabilitatea lor în utilizarea propriilor energii.

          Una din primele sarcini ale discipolului este de a se întreba dacă este pe cale să-și folosească energiile într-un scop egoist (din personalitate) sau într-un scop divin (din Sine). Totul este aici. Dacă vă puneti clar această întrebare în fiecare zi, câte lucruri veți putea ameliora în voi înșivă! Bineînțeles, nu veți reuși imediat, dar veți învăța astfel să fiți conștienți; dacă nu, veți rămâne supusi karmei, destinului. NU uitati asta niciodată.

          În tot ce vă spun există puncte asupra cărora trebuie să vă opriți în fiecare zi, și altele numai atunci când circumstanțele vă permit. Veți putea deci lăsa multe alte lucruri la o parte dar niciodată pe aceasta. În fiecare zi vi se cere să fiți conștienți, să vă dați seama în fiecare clipă de modul cum vă cheltuiți energiile. Cu atât mai mult cu cât veți putea face asta oriunde: pe stradă, în metrou, la dentist, în bucătăria voastră, veți putea arunca o privire în voi înșivă și să vă intrebați: “Ia să vedem, dacă mă angajez în activitatea cutare sau cutare, ce voi cheltui? Este util?” Lucrul căruia îi consacrăm energiile noastre este un punct esențial în manifestarea noastră “.

{Maestrul O.M.Aivanhov}

3 Comments
  1. agafitei ancuta says:

    BUNA DIMINEATA DNA NICULINA FIECARE ARTICOL PE CARE IL SCRIETI ESTE DE FAPT O NOUA LECTIE DE VIATA PE CARE TREBUIE SA O URMAM CU INCREDARE .DISCIPLINA SI MULTA MUNCA.AVETI PERFECTA DREPTATE CU PRIVIRE LA FOLOSIREA ENERGIEI .DE CARE AR TREBUI SA FIM CONSTIENTI CA O AVEM SI CUM SA O FOLLOSIM IN FOLOSUL NOSTRU.FIECARE ZI PE CARE O TRAIM ESTE O PROVOCARE PE CARE TREBUIE SA O TRAIM CU INCREDERE SI CURAJ CA PUTEM .AM ACHIZITIONAT CARTILE DV. DE LA BUCURESTI, AM ICEPUT SA LE CITESC DAR SIMT CA AM NEVOIE SI DE UN INDRUMATOR.CUM AS PUTEA SA MA INSCRIU LA CURSURILE DV IN VIITOR.IMI DORESC MULT ACEASTA SCHIMBARE IN VIATA MEA. VA MULTUMESC PTR TOT CU DRAG ANCUTA AGAFITEI

  2. Buna Ancuța. Mă bucur că îți sunt d efolos informațiile transmise de mine. Despre cursuri mai încep unul nou la București pe 06.10 dar am înțeles de la organizatoarea grupului că nu mai sunt locuri, dar poți suna la d-mna Liliana Mitra si sa vorbesti cu ea. Voi face o lansare de carte la București pe 27 sau 28.09, așa că poate ne vedem și acolo.Te aștept cu drag atunci când e posibil. Numai bine și mult succes. Cu drag

Your email address will not be published. Required fields are marked *