Rugă, de Don Miquel Ruiz
Posted on 25/03/2020

”Astăzi, Părinte al universului, te rugăm să ne ajuți să ne acceptăm exact așa cum suntem, fără să ne mai judecăm.
Ajută-ne să ne acceptăm mintea așa cum este, cu toate emoțiile sale, cu toate speranțele și visele noastre, cu personalitatea ei, cu felul nostru unic de a fi.

Ajută-ne să ne acceptăm corpul așa cum este, cu toată frumusețea și perfecțiunea lui.

Îngăduie ca iubirea noastră de sine, să devină atât de puternică încât să nu ne mai respingem
niciodată, încât să nu mai punem niciodata piedici în calea propriei noastre fericiri, a libertății și iubirii noastre.
De acum înainte, îngăduie ca fiecare acțiune a noastră, fiecare reacție, fiecare gând și fiecare emoție pe care le manifestăm să fie bazate numai pe iubire.

Ajută-ne, Tată, să ne amplificăm iubirea de sine până când întregul vis în care trăim se va transforma, până când teama și suferința vor deveni iubire și fericire.
Îngăduie ca iubirea de sine să devină atât de puternică încât să dizolve toate minciunile în care am fost programați să trăim, care ne spun că nu suntem suficient de buni, de puternici, de inteligenți, că nu putem reuși.

Îngăduie ca iubirea noastra de sine să devină atât de puternică încât să nu mai fim nevoiți să ne trăim viața în funcție de părerile celorlalți.

Îngăduie-ne să avem o încredere atât de mare în sine încât să facem singuri alegerile pe care le preferăm.

Iubirea de sine va alunga teama în fața responsabilităților pe care le avem față de propria noastra viață sau a problemelor care pot apărea pe drum. Orice am dori să realizam, îngăduie să o facem prin puterea iubirii de sine.
Începând de astăzi, ajută-ne să ne iubim pe noi înșine suficient de mult pentru a nu mai permite nici un fel de circumstanțe care să ni se împotrivească.
Ajută-ne să ne trăim viața așa cum suntem, fără să mai pretindem că suntem altcineva, numai pentru a fi acceptați de către cei din jur. Nu mai avem nevoie ca altcineva să ne accepte sau să ne spună cât de buni suntem, căci știm acum cine suntem cu adevărat.
Îngăduie să ne bucurăm – prin puterea iubirii de sine – de ceea ce vedem atunci când ne reflectăm în oglindă.

Îngăduie ca zâmbetul să nu mai părăsească niciodată expresia feței noastre, amplificându-i astfel frumusețea interioară și exterioară.

Ajută-ne să simțim o iubire de sine atât de intensă încât să ne bucurăm întotdeauna de propria noastră prezență.
Ajută-ne să ne iubim pe sine fără a ne mai judeca, căci judecata nu atrage după ea decât vinovație și auto-acuzare, dorința de a ne auto-pedepsi, care ne fac să pierdem perspectiva iubirii tale.

Amplifică voința noastră de a ne ierta pe sine, chiar în acest moment.

Purifică mințile noastre de otrava emoțională și de auto-acuzații, astfel încât să putem trăi într-o pace interioară și într-o iubire perfecte.
Îngăduie ca iubirea noastră de sine să fie puterea care să ne schimbe viața, transformând-o dintr-un iad într-un rai.

Ajută-ne să ne transformăm prin intermediul acestei puteri fiecare relație pe care o avem, începând cu relația cu noi înșine.

Ajută-ne să ne eliberăm de conflictele cu cei din jur, să fim fericiți să ne împărțim timpul cu cei dragi și să-i iertăm pentru orice nedreptate pe care ar comite-o față de noi.
Ajută-ne să ne iubim pe noi înșine atât de mult încât să-i putem ierta pe toți cei care au greșit vreodata față de noi.
Dă-ne curajul să ne iubim necondiționat prietenii și familia, astfel încât relațiile noastre cu ei să devină absolut pozitive și pline de iubire.

Ajută-ne să creăm noi canale de comunicare în relațiile noastre, să scăpăm din războiul
controlului, în care nu pot exista învingători sau învinși.

Ajută-ne să lucrăm împreună, ca o echipă, într-un joc al iubirii, fericirii și armoniei.
Fie ca prin grația ta, relația noastră cu familia și cu prietenii noștri să aibă la bază respectul și bucuria, astfel încât să nu mai simțim nevoia să le spunem cum trebuie să gândească și cum trebuie să se comporte.

Fie ca prin grația ta, relațiile noastre amoroase să devină sublime, astfel încât orice clipă pe care o petrecem alături de partenerul nostru/partenera noastră să devina o clipă de fericire.
Ajută-ne să îi acceptăm pe cei din jur exact așa cum sunt, fără să îi mai judecăm, căci atunci când îi respingem pe alții, noi ne respingem de fapt pe noi însine. Iar atunci când ne respingem pe noi înșine, noi te respingem de fapt pe tine.

Ziua de astăzi reprezintă un nou început.

Ajută-ne să ne începem din nou viața, punând la temelia ei puterea iubirii de sine.

Ajută-ne să ne bucurăm de viață, de relațiile noastre, să explorăm viața, să ne asumăm riscuri, să fim vii și să nu mai trăim cu teama de a iubi.
Îngăduie să ne deschidem inimile față de iubire, care este dreptul nostru prin naștere.

Ajută-ne să devenim Maeștri ai Recunostinței, ai Generozității și ai Iubirii, astfel încât să ne putem bucura de întreaga ta creație, acum și de-a pururi. Așa să fie aceasta! ”

Don Miguel Ruiz

3 Comments
  1. banu jenica says:

    absolut tot ce am invatat de la dumneavoastra imi este de folos traiesc autentic si stiu ca viata mea este asa cum vreau si doresc eu. VA MULTUMESC TARE MULT DOAMNA NICULUNA GHEORGITA…

  2. O Doamne, ruga aceasta am citit o pe nerasuflate…cat de frumos vorbeste sufletului meu…cu adevarat totul porneste de la Sine, sub Gratia Tatalui putem ajunge la “de savarsirea “de Sine….Iisus a putut, ne a “facut “calea “…noi doar trebuie sa L urmam….
    Pas cu pas, incepand cu noi insine, “putem aduce Raiul pe Pamant, putem crea o lume minunata…Ce ar fi sa reusi

Your email address will not be published. Required fields are marked *