Da-ti voie sa fii!
Revelația este un dar
Posted on 21/02/2014

 “O revelație este o modificare neașteptată a felului în care privim lumea. Vine fără nici o avertizare și nu e ceva ce credem, de aceea este complet neașteptată. E un dar”, declară Gary Klein, psihologul autor al cărții: ”Cum să vezi ceea ce alții nu pot: moduri remarcabile de a avea revelații”pentru “Huffington Post”.

Psihologul ne dă cinci ponturi despre revelații și despre cum poți să ai cât mai multe moment “evrika!”

În viața ta:

1. Fii curios!

Curiozitatea este cel mai bun mod de a ajunge în miezul lucrurilor. Lipsa de înțelegere, lipsa revelațiilor vine, în special, dintr-o stare de spirit pasivă și dezinteresată: Curiozitatea este un motor al revelațiilor. Cei care au revelații văd, de fapt, ceva puțin defazat și în loc să ignore, devin curioși. “Curiozitatea ne ține mintea în priză și ne face să vrem să rezolvăm implicațiile”, spune Klein.

2. Lasă-ți mintea să viseze

Un studiu din 2012 a descoperit că visatul cu ochii deschiși, deși este o activitate pasivă, implică o activitate cerebral intensă. În timpul acestor vise cu ochii deschiși, mintea poate face legături imediate și uimitoare. Cercetătorii atribuie acest fenomen faptului că visatul cu ochii deschiși este strâns legat de abilitatea de ați aminti informații care există, dar sunt uitate din cauza distragerilor. Ultimele studii au descoperit și că visatul cu ochii deschiși presupune aceleași procese cerebrale necesare în imaginație și creativitate.

3. Fii atent la coincidențe

Fii mai alert la anomalii și nu încerca să le explicit imediat doar ca să te simți bine., ne sfătuiește Klein. Oamenii tind să ignore coincidențele sau să nu le ia în serios. Deseori sunt, într-adevăr, fără importanță, dar să cauți coincidențe este un mod de a face conexiuni surprinzătoare.

4. Fii atent la contradicții.

Revelațiile pot avea loc și atunci când întâlnim idei fără sens pentru noi. O altă cale pentru a avea “epifanii” este să pui la îndoială contradicții. Curiozitatea ne face să ne punem întrebări, dar contradicțiile ne fac să ne îndoim, să punem sub semnul întrebării faptele.

“Avem tehnici minunate de a explica orice lucru care iese din normal. Contradicția ne poate conduce la o revelație doar atunci când o luăm în serios și o cercetăm un pic”, adaugă Klein.

5. Nu lăsa revelația să treacă peste tine

“Am dat peste mulți oameni care, fiind stresați, au descoperit lucruri uimitoare. Ar trebui să fim mulțumiți de situațiile limită: ne forțează să avem cele mai bune idei”, spune Klein.

Starea de urgență îi face pe oameni să se uite la lucruri pe care, în mod normal, le-ar ignora. Klein denumește această situație “disperare creatoare”, conchide “Huffington Post”.

4 Comments
  1. Dupa acest articol mi s-au întamplat două coincidențe: am pregatit ceva de mancare si le-am dus si fratelui si cumnatei mele la care fratemiu îmi spune ca acum vreo 2 zile I-a propus sotiei să gateasca ceea ce eu le dusesem.
    Apoi dupa cateva zile merg la ei în vizita fara sa-i duc nepotălui meu ceva dulce si zic lasă că îi dau niste bănuți si îsi cumpară ceva, cand îi dau banii cumnata mea îi spune ti-i pui la pusculiță, apoi catre mine că el chiar voia să-si strangă bani să-si cumpere ceva deobicei eu îi duc cate ceva.
    Au mai fost si alte coincidente după si zic eu că ni se întamplă foarte des da nu le dăm atenție.
    pupici.

  2. DE CEVA VREME AM INCEPUT AFIRMATIA” EU SUNT DINTODEAUNA IMPECABILITATEA SINELUI DIVIN IN MANIFESTARE” SUNT TENTATA DE CELE MAI MULTE ORI SA SIMNT CA STARE ,MIROS(POATE), INTESITATE VRIBRATIONALA ACEASTA IMPECABILITATE. DE CELE MAI MULTE ORI AM INTRAT INTR-O INCURCATURA : ESTE REAL CE SIMNT SAU ESTE O “LUCRARE” A EGOULUI. CATEVA ZILE IN URMA PRIMESC RASPUNS: MERGEAM CU MASINA PE SOSEA SI DEODATA DIN SPATE SIMPT CALDURA PUTERNICA A SOARELUI RASARIT DINTRE NORI CARE PROIECTEAZA PE CER (IN FATA MEA) O LUMINA SPECIALA..CARE FACE PENTRU CATEVA MINUTE CA ALBASTRUL (BLEO POATE )A CERULUI SA CAPETE EXACT CULOAREA PE CARE MI-AM IMAGINAT-O CA SIMBOL AL IMPECABILITATII DIVINE.MARTURISESC CA A FOST EXTREM DE EMOTIONANT PENTRU MINE SA PRIMESC ACEST DAR DIVIN PENTRU CARE SUNT RECUNOSCATOARE SI FERICITA ! … SI SUNT SIGURA CA NU A FOST DOAR O SIMPLA PARERE SAU COINCIDENTA !

Your email address will not be published. Required fields are marked *