Reflecții din vocea cunoașterii – partea a XI a
Posted on 02/02/2022

  • Există o realitate paralelă, chiar aici și acum, care reprezintă mult mai mult decât realitatea de sunet și lumină pe care o percepem la ora actuală. În această realitate paralelă, noi putem percepe reflexia emoțiilor transmise de fiecare obiect în parte. Esența acestei realități este iubirea.
  • Realitatea adevarului și a iubirii ne aparține tuturor. Orice om a perceput această realitate înainte de însușirea vocii cunoașterii. Dacă acum nu o mai vede, acest lucru se datorează faptului că s-a lăsat orbit de toate minciunile pe care le-a acceptat de-a lungul timpului, unele dintre ele fiind vechi de mii de ani.
  • Energia iubirii este la fel ca lumina soarelui. Ca și aceasta, emoția iubirii pare diferită atunci când se reflectă de un obiect sau de altul.
  • Când ochii spirituali se deschid, omul percepe realitatea obiectivă, ceea ce este, dincolo de minciuni. El înțelege acum că povestea sa personală, în care până atunci a crezut orbeste, nu este altceva decat un vis. Unicul adevăr este raiul. Povestea pe care o percepem la ora actuală nu este adevarată; ea este o iluzie.
  • Viața este o forța pe care nu o putem vedea. Tot ce putem vedea sunt efectele ei, procesul vieții în acțiune. Nu ne vedem pe noi înșine, dar vedem manifestarea vieții în trupul nostru fizic. Avem un simț al timpului, dar acesta nu este altceva decat reacția vieții care trece prin noi.
  • Adevăratul nostru Eu, este ceva de o mareție infinită. Noi suntem una cu viața, dar și cu ceilalți oameni, cu animalele, plantele și rocile. Viața trece prin noi toți, și ea nu este decât una singură. Suntem cu toții o singură ființă vie și provenim din același loc.( de Don Miquel Ruiz)
No comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *