Reflecții din vocea cunoașterii – partea a IV a
Posted on 16/01/2022

  • Lumina este o ființă vie care conține în sine întreaga înțelepciune a universului și care ocupă întregul spațiu. Fiind mesagerul suprem al lui Dumnezeu, ea trimite constant informații către tot ceea ce există în creație, exprimându-se pe sine în miliarde de forme diferite.
  • Viața, forța transformării care creează și transformă stelele, este aceeași forță care creează și transformă atomii din trupul nostru fizic. Aceasta forță este întotdeauna prezentă și orice om o poate vedea, dar numai dacă nu se mai concentrează asupra minciunilor în care crede.
  • Orice om face parte integrantă din infinitate, la fel ca orice obiect pe care îl percepem. Nu există nici o diferență între oameni, sau între noi și obiecte. Cu toții suntem una, căci cu toții suntem alcătuiți din lumină.
  • Viața creează tot ceea ce este real, iar oamenii își creează o realitate virtuală – o poveste despre ceea ce este real. Noi percepem imagini ale luminii, după care calificăm, interpretăm și analizăm ceea ce percepem, acest proces continuu de reflectare în oglinda minții noastre este ceea ce toltecii numesc vis.
  • Dumnezeu, artistul suprem, se folosește de viața noastră pentru creația sa artistica. Noi suntem instrumentele prin care se manifesta forța creatoare a vieții.
  • Arta de a visa este arta de a trai. Tot ceea ce spunem și tot ceea ce facem este o expresie a forței vieții. Procesul de creație nu se oprește nici o clipa. El este nesfârșit și se petrece în fiecare moment.  (de Don Miquel Ruiz)

 

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *