Puterea observatorului
Posted on 22/07/2012

 

Pentru a deveni propriul stăpân responsabil pe gândurile, emoţiile şi comportamentul tău cea mai bună metodă este să te situezi în poziţia de observator conştient al tău. Atunci când te observi şi te poţi autocorecta imediat nu mai dai energie vechilor programe, tipare, comportamente, reţele neuronale, şi astfel poţi lucra la mintea nouă, poţi crea reţele neuronale noi cu care îţi poţi crea o altă realitatea a vieţii tale, poţi alege altă linie de destin prin care viaţa este minunată şi magnifică.

Autor articol: psiholog Niculina Gheorghiţă

Astfel cu noua minte şi cu noua atitudine dobândită vei putea creea din joacă şi curiozitate cu inima de copil. Atunci când te manifeşti cu inima de copil nu ai invidie, nu ai gelozie pe creaţiile altuia pentru că ştii că dacă vrei şi tu poţi orice. Aşa cum spunea Iisus Hristos că Împărăţia cerurilor este pentru cei cu inima de copil – asta deoarece când eşti cu inima de copil nu ai idei preconcepute, nu ai reţineri, nu vei face rău nimănui (nu vei călca pe demnitatea şi pe liberul arbitru al cuiva), nu te vei compara cu nimeni, eşti doar tu, universul şi bucuria de a te juca prin creaţie.

Fiind în poziţia de observator, eşti nonjudicativ, iar tot ce faci, faci din Sine. Fiind mai mult timp în contact cu Sinele tău Divin poţi scoate la suprafaţă atributele divine care se află în El şi anume omnipotenţa, omniscienţa şi omniprezenţa. Meditaţi la aceste caracteristici şi vedeţi ce daruri minunate avem pentru a ne trăi viaţa conştient şi responsabil. Aşa să fie!

Mai jos aveţi câteva modalităţi prin care puteţi fi proprii voştri observatori, preluate din cartea Ghid practic la puterea prezentului – Eckhart Tolle.

„În viaţa de zi cu zi puteţi exersa prin a vă opri asupra oricărei activităţi de rutină, care de obicei înseamnă doar un mod de a atinge un scop şi de a-i acorda întreaga dumneavoastră atenţie, astfel încât activitatea însăşi să devină scopul.

De exemplu de fiecare dată când urcaţi sau coborâţi scările, acasă sau la locul de muncă, observaţi îndeaproape fiecare pas, fiecare mişcare chiar şi propria respiraţie. Fiţi total prezent.

Atunci când vă spălaţi pe mâini, fiţi atent la toate percepţiile senzoriale asociate acestei activităţi: sunetul apei şi felul în care o simţiţi, mişcările mâinilor, mirosul săpunului ş.a.m.d.

Sau atunci când urcaţi în maşină, după ce aţi închis portiera, opriţi-vă pentru câteva secunde şi observaţi-vă respiraţia. Conştientizaţi senzaţia calmă, dar intensă prezentă.

Există un criteriu sigur în funcţie de care vă puteţi măsura succesul în această practică – gradul de pace interioară.”

Spor la lucru şi fiţi observatori, pentru că atunci când vă observaţi deveniţi proprii stăpâni responsabili şi nu veţi mai avea nevoie să vă pândească cineva şi să vă manipuleze că aţi greşi, că aţi păcătuit, că veţi ajungeţi în iad dacă nu asculţi de X sau de Y, că dacă nu faci nu ştiu ce ritualuri nu te mântuieşti, etc. Mântuirea vine din interior, nimeni din afară ta nu te mântuieşte. Mult succes.

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *