Prezentare – Lansarea cărţii “Bucuria de a trăi fără mască”
Posted on 10/02/2013

Motto:

….Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi

tâmpla de stele, până când

lumea mea prelungă şi în nesfârşire

se face coloană sau altceva

mult mai înalt şi mult mai curând.

Ce bine că ești

(Nichita Stănescu)

Cuvintele lui Nichita, vin din bucuria trăirii, din bucuria conștiientizării lui “suntem”. Ce bine că suntem, hic et nunc, să fiinţăm întru ființare. Pentru că suntem împreună în acestă seară și împărtășim bucuria Niculinei Gheorghiță, care se află la lansarea celei de a doua cărţi Bucuria de a trăi fară mască – Ghid practic de psihologie cuantică.

Gânduri, cuvinte, convingeri, acțiuni, care iată, au devenit realitate. Realitatea este concretizată în materializarea aceastei cărți, iar mie îmi revine bucuria de a o prezenta. Despre autor, ne vorbește însăși domnia sa prin răspunsul pe care ni-l dă: Cine este de fapt Niculina Gheorghiță? ”Un spirit care a venit într-un trup și o minte”. Ce vrea ea de fapt?” Vrea să trăiască autentic și să fie impecabilă cu ea însăși”. Sunt de altfel și primele întrebări ale cărții “Bucuria de a trăi fără mască”. O carte ghid și îmi place să cred, o carte ca un salt quantic spre devenire.

Ajungi să-ți pui aceste întrebări ”cine sunt eu și ce vreau eu de fapt?” doar când devii conștient de Sinele tău Divin, de puterea ta interioară. Până ajungi la momentul conștiientizării este foarte posibil să realizezi că nu trăiești decăt o mască, un adevăr care nu-ți aparține, pentru că tu nu trăiești decât adevărul altcuiva, fie acel adevăr al realității înconjuratoare, fie al mentalului colectiv. Tu, te-ai pierdut undeva, te-ai rătăcit prin gânduri, te-ai pus în paranteză și ai uitat pur si simplu să fii! Să fii tu, cel autentic! Să fii tu, ființa care se ființează pe sine ca ființă.

Cartea d-nei Niculina Gheorghița nu este altceva decât o pledoarie a ființării și redescoperirii de sine. O carte care-ți arată calea, cu pași simpli. O carte a cărui drum te poartă de la ”Conștientizarea faptului că nu trăiești autentic, la bucuria de a fi autentic și la eliberarea purtătoare de pace și liniște interioară.” Veți observa că, pe masură ce începeți să parcurgeți pașii spre împlinire, măștile se dezvăluie, una câte una, cad, lăsând un chip luminat de zâmbet și de liniște interioară. Pentru că pur și simplu ai parcurs calea spre tine, spre ființare conștientă. Pentru că pur și simplu, ai intrat în comuniune cu Sinele tău Divin și ai realizat că doar tu ești arhitectul realității tale.

Voi încheia cu un citat din cartea pe care azi, am ales să v-o prezint cu bucurie: ”când trăiești bucuria stării de a fi, atunci apare fericirea. Fericirea este libertatea de mișcare fară limite, libertatea de exprimare fară judecată, libertatea de a fi, fară frică sau vină, adică mișcarea sublimă permisă de Sinele Divin liber, neîncorsetat.”

Așa să fie!

Invitat special Doamna Conf. Univ. Dr. Georgiana Corcaci,

Iași, Palas, 7 februarie 2013

1 Comment
  1. Esti o fiinta speciala , deosebita , cu o gandire profunda , o fiinta care are foarte mult de daruit .
    Felicitari pentru aceasta carte minunata !
    Iti multumesc pentru dedicatie si iti doresc din tot sufletul succes in tot ce iti doresti sa realizezi , multa , multa iubire si fericire !

Your email address will not be published. Required fields are marked *