Potentialul cunoasterii
Posted on 24/02/2014

Leon Zagrean.

Ce interesant. E adevărat toți suntem egali, toți suntem divini, toți suntem eterni, însă acestea sunt la nivel de potențial. Pentru a le manifestat prin comportamente, atitudini, gânduri, vorbe e nevoie de muncă, disciplină și implicare personală.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

De aici și proverbul că „Dumnezeu îți dă dar nu-ți bagă în traistă”. De aceea noi la nivel de potențial avem toată cunoașterea din cer și de pe pământ, putem accesa toate mințile celor mai mari creatori, inventatori dar pentru asta e nevoie să intrăm în interiorul nostru, să vedem ce vrem cu adevărat, dacă vrem și dacă știm că vrem.

În momentul în care te întrebi dacă vrei ceva atunci parcă la nivel cerebral se întâmplă începi să te luminezi să-ți devină clar în minte ce vrei și începi să fii atent și conștient de tine și de dorințele tale.

Pentru a transforma darul potențialului cunoașterii în cunoaștere pură, trăire reală și transmiterea ei în exterior prin comportamente, atitudini, gânduri, vorbe, ingredientul principal este voința.

Voința este cea care diferențiază un cunoscător a unor teorii de un practician sau trăitor a aceleiași teorii. Un teoretician ia din cărți ce găsește și spune ca fiind adevărat, dar nu are susținerea energetică a trăirii, așa că rămâne la nivel de demagog. Un trăitor a unei teorii este cel care pune în practică teoria respectivă în viața sa prin intenție și voință, este cel care susține ce spune prin energia trăirii sale, și este cel care de cele mai multe ori recreează acea teorie, o îmbunătățește o adaptează conform trăirilor sale. Un trăitor devine un inventator. Acesta este și farmecul evoluției: unul a trăit și experimentat ceva până la un anumit nivel, vine altul preia ce a făcut înaintașul său iar prin propria implicare și experiență adaugă sau îmbunătățește ce a făcut cel din trecut, etc.

Mereu le transmit cursanților și publicului ascultător că: eu nu vin să vă spun ceva ce am inventat eu, acestea se cunosc încă din vechi timpuri dar conform viziunii, percepției și trăirilor mele le trăiesc, înțeleg și percep altfel. De aceea ce transmit în exterior pare diferit.

Deci pentru ca un dar să devină stare de a fi, normală și firească e nevoie de muncă, disciplină – cu tot ce implică ea, dăruire, autoobservare, etc.

Ce vreau să înțelegeți este că, dacă faceți o disciplină o faceți pentru voi, strict pentru voi și nu ca să vadă alții ce minunați sunteți, și astfel să vă creșteți orgoliul și aroganța. Atunci când lucrezi cu tine devii smerit. Asta deoarece preocuparea ta este la tine, la ce faci tu, la ce gândești tu și nu te mai interesează ce face altul, ce gândește altul, cum se comportă altcineva din afara ta. Interacționăm și socializăm cu oamenii din mediul nostru dar nu ca să-i critică, judecăm blamăm, ci să comunicăm ce am mai făcut noi, ce am mai simțit sau trăit noi, ce am mai experimentat nou.

Frumos este ca fiecare să vorbească despre el și din aceste discuții se capătă diverse învățături, salturi cuantice în cunoaștere și pentru un partener la discuție și pentru celălalt.

Cunoașterea o dată accesată îți luminează ziua, calea, viața deoarece transcende ceea ce ai acumulat și se transformă în esența, chintesența și bucuria dezvoltării și creșterii potențialului divin.

De noii depinde dacă darul cunoașterii devine un fel de a fi sau rămâne la nivel potențial. Spor la lucru cu voi și dați-vă voie să fiți cunoaștere.

 

 

 

 

 

2 Comments
  1. Valentina says:

    Minunat, azi am inteles ca toata smecheria este creierul adica mintea. daca noi reusim sa fim stapanul ei adica sa o folosim cand vrem in directia data de noi atunci da ca devenim liberi si creatori responsabili. trebuie sa facem gard la gradina noastra (minte) ca sa nu mai intre cine si cum vrea sa faca ce vrea (alte ganduri de frecvenza joasa din constiinta sociala sau alte fluxuri de constiinta). cand realizam ca punem gardul, apoi hai sa vedem ce este acolo, ce fel de plante sunt: buruieni otravitoare sau flori bine mirositoare? apoi hai la sapa: usor usor buruienile le inlocuim cu flori (taie si baga flori). si usor, usor cu rabdare si iubire, cu vreo carte sau emisiune a lui Niculina, incepem sa vedem numai gradini pline de flori la oameni gospodari, care vor sa aibe flori. Am trecut examenul? Multumim si te iubim.

  2. De cand lucrez cu mintea mea după ce am descoperit cine suntem după toate emisiunile vizionate pe net după cartile citite am constientizat si am trăit foarte multe lucruri da sunt 2 exact cum spunea Niculina la emisiuni că lucrurile se materializează mult mai repede cand stii că tu creezi realitatea si că întâlnesti minuni la tot pasul bine că eu acum sunt atentă la toate gandurile mele stiu ca se poate si altfel si mă refer minuni facand parte toate lucrurile si mai mari si mai mici vreau să caut ceva stiu ca îl gasesc repede, vreau ceva parcă vine si mai repde, stiu că ceva este parca ceva ími zice ca e acolo si mai multe si deodata îmi zic minuni la tot pasul.
    Cand îti doresti ceva din tot sufletul asa este se îndeplineste îmi zic stop la alte ganduri si răman pe cel care îl vreau stiu că e atata putere în Dumnezeul din noi si mi se índeplineste.
    Pupici.

Your email address will not be published. Required fields are marked *