Pași în procesul autovindecării
Posted on 12/10/2020

Atunci când am realizat că totul depinde de mine m-am liniștit.

Vreau să încep acest articol cu această remarcă deoarece chiar așa este. De noi depinde autovindecarea, autodepășirea limitelor, tarelor și blocajelor de orice tip indiferent dacă suntem sau nu conștienți de acest fapt. Studiind de câțiva zeci de ani procesele de vindecare cu clienții și cursanții mei am găsit câțiva pași necesari în acest proces complex.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Atunci când în viața noastră apare o situație de boală sau suferință este necesar să urmărim următorii pași pentru autovindecarea și echilibrare psihică, mentală și emoțională.

  1. Primul pas și poate cel mai important este: Revoluția unde ne punem întrebări de genul: Ce se întâmplă acum? Cum am ajuns aici?

Acest pas este de fapt un moment care conține întrebări esențiale deoarece în momentul când ni le adresăm în interiorul ființei noastre, facem loc conștiinței să ne aducă în prim plan motivul sau cauza pentru care am ajuns în acel moment de suferință. Prin aceste întrebări ne îndreptăm atenția spre noi, evităm să mai dăm vina pe exterior și astfel dăm voie adevărului și înțelegerii să-și facem loc în mintea noastră și apoi aducem în inima noastră acceptare și eliberarea.

În momentul în care acceptăm că suntem motivul acelei suferințe prin: lipsa iubirii de sine, prin ignorarea semnalelor corpului, prin manifestarea de salvator în viețile celorlalți, reușim să ne îndreptăm spre procesul iertării și al iubirii de sine.

Iertarea aduce eliberarea și deblocarea energiei stagnate de ceva timp într-un moment trecut. Iertarea de sine este cheia în a trece la următorul pas. Puteți exersa iertarea de sine cu ajutorul formulei: Mă iubesc și mă accept așa cum sunt, mă iert pentru toate câte mi-am făcut.

  1. Pasul doi, este momentul în care ne adresăm alte două întrebări care țin de data aceasta de a acționa. Acestea sunt: Ce vreau eu de fapt acum? Ce sunt dispus să fac pentru a obține ce vreau?

În această etapă este foarte important să ne folosim discernământul pentru a vedea resursele necesare active pe care le putem folosi în obținerea a ceea ce vreau acum. De exemplu dacă vreau vindecare fizică mă gândesc ce pot face real și concret pentru vindecare și dacă corpul fizic are resurse pentru un regim drastic sau mai puțin. Dacă ține de partea emoțională văd dacă mă pot descurca cu resursele pe care le am sau am nevoie de niște remedii sau esențe terapeutice, sau am nevoie de susținere de specialitate (psihoterapie, ateliere de dezvoltare personală, de exprimare prin artă etc), sau am nevoie pur și simplu să contemplu natura și să călătoresc pentru a ieși din mediul toxic în care mă aflu. Sunt multe metode de susținere, important este să vrei și să o cauți pe cea mai potrivită pentru tine.

  1. Pasul trei se referă la Schimbarea de atitudini, și anume: cum ne comportăm și ce intenție avem în interiorul ființei noastre pentru ceea ce vrem să vindecăm sau să echilibrăm. Adică interiorul creează exteriorul.

Când înțelegem asta am scăpat de vinovați, am scăpat să proiectăm asupra altora umbra noastră. În acest pas este foarte importantă poziția de observator a propriei persoane. Aici mă refer la câteva acțiuni simple și anume: cum ne comportăm atunci când avem o dispută, dacă mai judecăm sau nu pe alții, cum stăm cu bârfa, cum stăm cu ruminațiile negative la adresa noastră și acelor din jur, ce cuvinte folosim atunci când am ieșit din starea de autocontrol. Toate aceste autoobservări ne vor dezvălui unde avem de lucrat și ce atitudini să schimbăm efectiv pentru atingerea obiectivului. Dacă ne observăm vom face imediat legăturile dintre anumite evenimente sau situații pe care le-am adus în realitatea noastră și modul cum am gândit, simțit și vorbit.

  1. În pasul patru ne îndreptăm atenția spre o lege a evoluției și anume: Tot timpul voi vedea la alții ceea ce este în mine. Așa cum la noi în țară se spune din bătrâni că atunci când îndrepți degetul arătător spre altul trei sunt îndreptate spre tine. De aceea vă recomand atunci când judecați sau vedeți la altul din afara ta o anumite trăsătură sau caracteristică neconformă, întreabă-te pe ce dimensiune a vieții – personală, relațională, profesională, socială sau spirituală – o manifești tu și față de cine? Astfel descoperim că toate conflictele pe care le avem provin din răni emoționale activate între 0-7(12ani) și provin din problemele de interpretare a unei lipse de iubire.
  2. În pasul 5 putem vorbi despre o lege a creație si anume: Devin acel lucru asupra căruia îmi îndrept atenția. Atenția este cea mai unealtă de energie psihică pe care o putem genera și ea este resursa noastră cea mai de preț. Așa că vă recomand să deveniți conștienți că acolo unde este atenția voastră acolo sunteți și voi. Astfel dacă mi îndrept atenția spre boală sau frica de boală voi ajunge să o trăiesc. Dacă mi îndrept atenția spre remediile de a depăși o suferință sau boală voi ajunge să o depășesc.

Un principiu fundamental din fizica cuantică spune că: totul se întâmplă conform intenție (atenției) observatorului.

Prin cunoaștere și exercițiu putem depăși orice boală sau suferință emoțională sau situațională. Vă doresc mult succes în a recurge la procesul de autovindecare descris mai sus și să ne împărtășiți și nouă rezultatele descoperirii și muncii voastre.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

 

 

 

7 Comments
  1. Multumesc cu recunostinta !!! Sunteti mentorul meu , doamna Niculina am invatat si invat mereu , mult succes in tot ce faceti !!!

  2. Lupu nina says:

    Articolul a venit la timp. Am o situație care mă tulbură.Am de lucru eu cu mine și cu siguranță o rezolv, găsesc în mine totul. Mulțumesc

  3. Esti cel mai frumos cadou pe care l am putut primi de la viata! Sa stiu ca totul depinde doar de mine si ca Dumnezeu este doar Iubire! Iti sunt recunoscatoare!

Your email address will not be published. Required fields are marked *