Oamenii care trăiesc ca Oameni
Posted on 24/10/2013

    Cercetând și descoperind noi elemente despre ființa umană m-am decis să abordez acest subiect despre oamenii care trăiesc ca Oameni. Pentru mine Omul cu “O”, este o ființă magnifică care  a ajuns să-și acceseze potențialul divin, o ființă care este responsabilă și știe că este creatorul realității proprii, ca un diamant șlefuit care indiferent ce manifestă, este din iubire pentru iubire.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

  S-a demonstrat că, comportamentele  afectuoase  izvorăsc din persoane care au un sentiment puternic al valorii proprii{Virginia Satir}.

   Un sentiment puternic de iubire de sine, prețuire de sine este soluția pentru a deveni pe deplin Oameni, pentru a fi sănătoși, fericiți, pentru a crea și menține relații sănătoase și echilibrate, și pentru  a fi genial, eficient și responsabil de  și în fiecare acțiune.

  Cineva care se iubește pe Sine  nu va face nimic care să rănească, să degradeze, să umilească sau să distrugă în vreun fel propria-i persoană sau pe alții și nici nu îi va trage la răspundere pe ceilalți pentru acțiunile sale.

Un om căruia îi pasă de el nu va distruge prin violență relațiile cu ceilalți. Pentru a ajunge să trăiești ca un Om e nevoie de diverse conștientizări, cum ar fi:

 • cu cât ne valorizăm mai mult pe noi, cu atât cerem mai puțin de la ceilalți;
 • cu cât cerem mai puțin de la alții, cu atât acționăm mai mult noi și ne dăm seama că puterea creării realității noastre este la noi, cu atât crește mai mult încrederea în sine și în puterea interioară;
 • cu cât avem mai mult încredere în sine cu atât putem iubi mai mult;
 • cu cât ne cunoaștem și ne apreciem mai mult cu atât putem accesa partea divină din noi.

Așa că un om care trăiește ca un Om, se cunoaște, se apreciază, se valorizează, are încredere în sine și iubește cu iubire divină. Persoanele care se iubesc, se prețuiesc și se valorizează sunt capabile să îi iubească și să îi prețuiască pe ceilalți, și sunt capabile să aibă o atitudine adecvată față de lumea concretă.

Un om care trăiește ca un Om, are următoarea percepție și viziune despre semenii săi: „toţi suntem un întreg, toţi suntem egali, toţi suntem divini, toţi suntem eterni.”

Pentru a ajunge la această înțelegere vă voi dezvălui două mari adevăruri despre oameni:

1.Toți oamenii au amprente, și fiecare set de amprente este unic, aparținând unei singure persoane. Deci fiecare are dreptul să se manifeste cum vrea el. Fiecare are dreptul de a fi diferit într-un mod sau altul față de celelalte persoane. Deci chiar nu putem fi la fel;

2.Toate ființele umane au aceleași elemente de bază: cap, trunchi, membre, care seamănă mai mult sau mai puțin unii cu alții. Prin urmare suntem la fel unii cu alții după caracteristicile fizice.

  De aici faptul că, fiecare trăiește cum vrea și de multe ori diferit decât cum vor ceilalți. Așa că așteptările de genul: trebuia să se comporte așa sau altfel, conform percepției noastre despre ceva sau altceva; a făcut așa și nu așa; – sunt din start așteptări iluzorii.

  Fiecare om face și trăiește cum crede de cuviință, cum știe și cum percepe viața. Se spune undeva în Biblie că Dumnezeu cere de la om, ce știe omul că are. Adică nici Dumnezeu nu-ți cere ceva dacă nu ai.

   Dacă un om nu știe cum să facă ceva, el nu cunoaște și nu știe și altă variantă. De aceea e important să nu avem așteptări iluzorii deoarece, aceste așteptări creează neînțelegeri și dizarmonii în primul rând în noi și apoi în relațiile din jurul nostru. În loc să luăm lucrurile așa cum sunt ne chinuim cu tot felul de scenarii în minte, care de multe ori nu sunt reale.

   Pentru a descoperi, ce știi și ce nu știi, important este să te auto observi în exprimarea vocabularului și în comportamentele vizavi de ceva sau altceva. Acestea vin din credințele implementate în partea subconștientă din noi, vin din programările din mica copilărie. Așa că dacă vreți să fiți conștienți, adică în armonie spiritual și material, priviți-vă o zi din viața voastră. O analiză de o zi vă va răspunde la întrebarea: Trăiesc ca un om sau ca un Om?

   Pentru a descoperi dacă trăiți ca oameni sau ca Oameni, uitați-vă la prioritățile din viața voastră și vedeți pentru ce trăiți în fiecare zi, la ce vă gândiți în fiecare zi, la ce complotați în fiecare zi, unde vă e minte cu gândurile în fiecare zi.

   Cu o astfel de analiză veți vedea cum trăiți ca niște oameni limitați care trăiesc doar pentru a avea, din personalitate (prin supraviețuire) sau ca niște  Oameni care trăiesc pentru a exprima și  manifesta divinul (prin creație). Omul cu “O” este o acțiune divină într-un plan al demonstrației, care are ca menire să scoată la lumină Dumnezeul din interior.

  Avem tendința de a face diferența între material și spiritual. Secretul este să unificăm cele două planuri, unul nu există fără celălalt.  Dacă ești cu adevărat spiritual vei stăpâni materia sau partea vizibilă și nu invers.

Pentru asta e important să înțelegem că un om profund spiritual este un om profund conștient.

  De aceea cea mai interioară structură a noastră este de natură divină dar nu poate fi cunoscută şi accesată decât prin cea mai exterioară structură a noastră, adică cea materială, fizică, concretă.

  Vă doresc să  alegeți să trăiți și să vă manifestați ca Oameni, pentru a crea o lume în care domnește iubirea divină în tot și toate. Merităm cu toții să trăim ușor, frumos și bine. Cu drag

4 Comments
 1. Corneanu Nelica says:

  Nu pot adauga decat o vorba pe care o stiu de la bunicii mei…: “A fi domn, e o-ntamplare.
  A fi OM, e lucru mare ”
  ….si asta spune multe si despre intelepciunea si bunul simt al Poporului Roman, si mai ales de spiritualitatea acestui.
  Iubire si Recunostinta. Namaste!

 2. Ioana Sandu says:

  Aceste ganduri sunt pt mine acum si aici, cum este aerul limpede al diminetii si cum este apa izvorului de munte !!! ….. Multumesc pt aceste frumose ganduri din zori de zi !

Your email address will not be published. Required fields are marked *