Joaca şi Bucuria de a Trăi
Posted on 26/04/2012

“Oportunitatea bate mereu la uşa ta, însă problema este că majoritatea oamenilor se îndoiesc prea mult de ei însăşi ca să poată să o audă.
Imaginează-ţi cum ar fi ca timp de zece ani să mănânci în fiecare zi câte 5 prăjituri. La sfârşitul acelei decade, dacă vei mai fi în viaţă, nu cred că ai fi surprins să observi faptul că performanţa şi aspectul corpului tău este mult influenţat de acest obicei.

Marea majoritate a adulţilor din societatea noastra actuală înţelege faptul că este o legătură directă între ceea ce introduci în corpul tău şi ceea ce obţii de la el. Introdu în corpul tău mâncarea şi grija optimă şi astfel vei avea un corp mult mai sănătos. Cu cât mai mult eviţi să faci asta, cu atât mai puţin vei fi satisfăcut de aspectul şi performanţa pe care le primeşti de la corpul tău.

Dacă îţi doreşti cu adevărat să devii cine ce eşti tu de fapt – dacă doreşti să experimentezi fericirea, pacea interioară şi succesul de care ştii în interiorul tău că eşti capabil – cel mai  important lucru este să-ţi aminteşti şi să actionezi în conformitate cu următoarea afirmaţie:

Ceea ce introduci în fiinţa ta reprezintă ceea ce vei obţine de la tine însuţi/însăţi.

În acelaşi fel în care dacă vei consuma mâncare toxică sau mediocră vei avea un corp toxic sau mediocru, dacă vei alege să treci prin experienţe de viaţă toxice sau mediocre, va rezulta o fiinţă umană mediocră sau toxică.

Invers, dacă vei consuma mâncare hrănitoare pentru corpul tău vei obţine un corp mult mai în formă, iar dacă vei trece prin experienţe de viaţă satisfăcătoare şi care te încarcă de energie pozitivă, va rezulta din tine o fiinţă umană satisfăcută şi pozitivă.

Din păcate, cu toate că aceste lucruri sunt acceptate la nivel teoretic de către cei mai mulţi dintre noi, sunt foarte puţine persoane care trăiesc în acord cu aceste principii. În realitate aproape toată lumea se simte blocată într-o rutină, fie că este vorba despre aspectele financiare, carieră, sănătate, relaţii sau toate aceste domenii ale vieţii lor la un loc. Aproape fiecare adult din zilele noastre se simte copleşit, stresat, anxios şi secătuit de puteri.

Oamenii se simt deprimaţi, singuri, furioşi, vinovaţi, fricoşi, pustii sau confuzi în ceea ce priveşte viaţa lor. Mulţi consideră că aceste stări reprezintă normalitatea şi că a atinge fericirea intrinsecă este echivalent cu a avea halucinaţii.

Adevărul este că aceste stări în care ne auto-sabotăm sunt orice altceva, însă nu sunt normale! Fericirea, bucuria de trăi sunt reale şi de fapt ele există deja în interiorul tău. Nu este o chestiune de a obţine ceva palpabil, material în exteriorul tău pentru a atinge succesul şi fericirea. NU îţi lipseşte nimic, ai tot ce ai nevoie pentru a fi fericit, chiar în acest moment.

Tot ce ai de făcut este să înlături din interiorul tău toate barierele – toate straturile şi rugina care au apărut dupa ani şi ani de expunere emoţională intensă la experienţe mediocre şi toxice – pentru a atinge, simţi şi a trăi fericirea şi succesul care îţi aparţin deja.

Angajându-te activ şi constant în experienţe pozitive şi transformatoare, care îţi sunt accesibile şi la îndemână în fiecare zi, poţi să elimini aceste bariere auto-sabotoare interne, poţi să devii persoana care eşti cu adevărat şi poţi să atingi ceea ce ştii în adâncul tău că eşti menit să fii!

Maniera, cea mai puternică şi facilă în acelaşi timp, prin care poţi să (re)descoperi bucuria de a trăi este să TE JOCI MULT MAI MULT.

Expune-te constant la chestii noi şi amuzante, fii suficient de curajos încât să te “prosteşti”, şi renunţă la credinţa că a fi adult înseamnă să fii tot timpul serios. Cei care creează constant probleme în jurul lor sunt acei adulţi serioşi, care însă sunt de fapt nefericiţi şi în adâncul lor se simt mizerabil… Aşa că re-prioritizează joaca şi pune-o undeva în topul listei de lucruri pe care doreşti să le faci în viaţă.

Pentru a atinge acea fericire care aşteaptă în interiorul tău – pentru a atinge într-adevăr culmea succesului în carieră, situaţia materială, sănătatea şi relaţiile tale – joaca este chiar mai importantă decât munca.

Creierul tău poate că refuză încă să mă creadă, însă ascultă-ţi corpul, inima şi sufletul atunci când te joci. Ele vor confirma pentru tine adevărul că joaca este un element cheie în bucuria de a trăi!”

Brian Vaszily

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *