Iubiți-vă și iubiți
Posted on 29/12/2014

foto flori 133Iubirea este un subiect amplu. Se scrie despre acest subiect încă din antichitate, iar acum 2000 de ani maestrul Iisus ne-a arătat clar că divinitatea este iubire. Iar atunci când ești în iubire ești în Sinele tău divin, adică în Dumnezeu.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

De când am născut al treilea copil (octombrie 2014) am accesat un alt flux de conștiință în care zilnic mi se relevă menirea noastră pe pământ, de ce venim și cum să ne iubim și să iubim.

Astfel în lucrările părintelui Arsenie Boca am găsit următoarea frază legată de menirea noastră aici: “Misiunea omului pe Pământ este, să aducă Cerul să rodească pământul”.

În lucrările maestrului Ramtha am găsit următoarea învățătură legată de menirea noastră: “Menirea noastră ca oameni este, să facem cunoscut, necunoscutul din noi”.

Concluzia la care am ajuns eu după mult studiu, cercetare și experimentare este că:

Venim în această dimensiune pentru a scoate la suprafață manifestarea acelei părți imateriale, divine numit Spirit sau Sine.

Prin fiecare experiență pe care o trăim noi accesăm din ce în ce mai mult această dimensiune divină din interiorul nostru. Această dimensiune se poate manifesta doar când ieșim din fluxurile de supraviețuire și stăm pe fluxurile de dezvoltare sau creație.

Când suntem pe fluxurile de supraviețuire creierul nostru secretă adrenalină și cortizon în cantități uriașe, care ne induc acel stres continuu, iar corpul fizic nu mai are timp să se refacă. Asta deoarece mâine avem un alt stres legat de supraviețuire. Această luptă continuă duce la nefericire, depresie, boală în corpul fizic, la îmbătrânire și în final la părăsirea planetei.

Dacă creezi continuu stres, secreția de adrenalină devine cronică, iar instrumentul (corpul fizic) prin care ar trebui să se manifeste divinul din interior, nu mai poate susține această misiune, deoarece e împovărat de boală și abia dacă mai poate supraviețui. Când corpul nu mai poate susține misiunea părții divine din noi, Spiritul alege să plece și uite așa se părăsește dimensiunea a treia, și oamenii pleacă fie cum au venit sau uneori mai împovărați, fără să reușească să exprime divinul în materie.

Pentru a accesa fluxurile de creație este necesar să comandăm creierului să secrete substanțele chimice potrivite pentru starea de bine absolut.

Aici intervine conștiința de Sine, acel Sine, sau Spirit, adică acea instanță superioară care ne ghidează cum să facem să manifestăm divinul din noi în exterior.

Starea care ne indică că manifestăm divinul este, IUBIREA.

Am găsit undeva scrisă următoarea frază:„Iubește și fă ce vrei”. A fost un wow, care m-a marcat și pe care meditez de ceva timp.

După cum am fost programați de conștiința socială m-am întrebat cum să fac ce vreau: dar atunci va suferi X, sau Y, nu voi mai face fapte bune, voi putea spune omului ce vreau fără să mă simt rușinată și vinovată, etc. și o multitudine de astfel de întrebări care vizează doar ce se întâmplă în exterior.

De obicei nici nu ne trece prin minte ce se întâmplă în interiorul nostru și în creierul nostru atunci când facem compromisuri, când ne călcăm pe suflet, când facem ceva că “Trebuie” și nu că vrem, etc. Asta pentru că am fost educați să privim doar în exterior, doar la ce se vede. Dar tot tremurul, anxietatea, stresul și nefericirea din interior nu se văd și atunci ne putem chinui la infinit. În timp acest chin interior nu te mai face apt pentru societate, pentru că fie te îmbolnăvești, fie clachezi și faci fapte dramatice. De fapt stările interioare sunt cele mai importante deoarece induc creierului o anumită activitate care secretă diverse substanțe care ne țin în suferință.

Meditând la “Iubește și fă ce vrei”, am ajuns să conștientizez că: atunci când iubești exprimi și manifești doar divinitatea din tine și de aceea “să faci ce vrei” nu va încălca niciodată libertatea cuiva, nu va crea nici o dizarmonie în univers (relații, mediul înconjurător, natură, etc).

În această accepțiunesă faci ce vrei, va fi în armonie deplină cu tot și toate, va aduce pace, bucurie, împlinire și exprimarea divinului din noi.

Pentru a vrea să comanzi conștient creierului să secrete substanțele necesare unei bune funcționări a instrumentului uman e nevoie să vrei să te iubești. Atunci când te iubești trăiești conștient de faptul că ești cea mai important persoană din realitatea ta. Asta te va duce la atitudini prin care ai grijă de tine, de corpul tău, de mintea ta și de sufletul tău și astfel vei putea să acționezi și să iei atiutudine atunci când în exteriorul tău ți se cere sau ți se impune să faci ceva că “trebuie”.

Mai jos vă voi expune o metodă simplă și la îndemâna tuturor în care să comandați creierului, adică Sistemului Nervos Autonom (SNA) prin sistemul nervos parasimpatic cum să secrete substanțele care duc la starea de bine psihică, fizică și emoțională.

Meditația sau focusul activează sistemul nervos parasimpatic în diverse moduri. Unele sunt ignorarea problemelor stresante, relaxarea și acordarea de atenție corpului fizic.

Meditația sau focusul influențează creierul uman astfel:

–    crește cantitatea de materie cenușie din insulă, hipocampus și cortexul prefrontal;

–    îmbunătățește funcțiile psihologice asociate regiunilor din creier expuse  mai sus, crește compasiunea, atenția și empatia;

–   crește activitatea regiunilor prefrontale stângi, zona care îmbunătățește starea psihică, crește încrederea în sine, curajul și optimismul;

–    amplifică puterea și amploarea undelor gama;

–    scade nivelul cortizonului asociat stresului;

–    întărește sistemul imunitar;

–  ajută la vindecarea unor game variate de afecțiuni care au fost declanșate datorită stresului continuu și anume: boli cardiovasculare, astmă, diabet, dureri cronice;

–   ajută la vindecare diverselor afecțiuni psihice printre care insomnie, anxietate, fobii și tulburări alimentare.

Meditația constă în a fi atent doar la un subiect ales conștient: o stare, o imagine, respirația, corpul fizic, etc.

Focusul constă în alegerea unui punct fix: pe perete, lumânare (privirea fixată în negrul lumânării), într-un led luminous, pe cer, etc.

Stați acolo cu atenția fără să vă gândiți la nimic, aveți o atitudine deschisă lăsați gândurile să treacă fără să vă împotriviți lor, nu luptați cu nimic, fiți într-o stare de detașare.

Faceți aceste practici măcar 10 minute în fiecare zi și veți descoperi că veți activa starea de bine din interior, veți intra în contact cu sinele vostru divin și veți exprima și manifesta iubirea divină. Pe cât este de simplă pe atât este de grea la început. După ce veți face o obișnuință din asta veți fi stăpânul creierului, corpului și realității voastre.

Atunci când vă iubiți pe voi și aveți grijă ca creierul vostru să secrete substanțele necesare unei bune dispoziții, a unei stări de bine (pace, bucurie, fericire, înțelegere, compasiune, iubire), toți cei din jurul vostru vor beneficia de aceste stări. În traducere liberă veți iubi tot și toate, fără condiții externe. De fapt aceasta este misiunea noastră să ne iubim pe noi și să-i iubim pe ceilalți.

Mult succes. Din iubire și cunoaștere pentru iubire și cunoaștere.

11 Comments
 1. Buna dimineata Niculina

  mare adevar spui tu in articol, asa si este, atunci cind IUBIM neconditionat, manifestam Sinele nostru Divin, atunci putem “face ce vrem” actiona asupra materiei, cum a facut si Maestrul IIsus cind a poruncit demonilor din oameni sa plece intr-un anumitloc, si ei au ascultat si au plecat.

  Endorfilele sunt substantele care te fac fericit, sunt secretate de creer si te poti simti cum se spune “In al noulea cer” dar ce greu le obtii, ..daca nu ai grija de gindurile tale …Teodora. multumim Niculina

 2. Alina Popescu says:

  Super informatii ,de mare ajutor ! FOCUSUL te face sa te simti ,ca si cand ai intra in alta lume ! Ceva cu totul MINUNAT ! Multumesc pentru aceste informatii . Te imbratiseaza Alina P.

 3. minunat ,sublim. am atas atentia la mult persoane prin scimbarea mea functioneaza MULTUMESC

 4. Incep prin a-ti multumi pentru Iubirea si Generozittea cu care ne impartasesti din constientizarile si practicile tale – deci -din Iiubirea ta ..Acest articol,ca si intrega invatatura pe care o transmiti ne face bine noua celor care VREM manifestarea lui Dumnezeu aici,pe Pamant.Chiar astazi meditam ,visam,la Frumusetea manifestarii lui Dumnezeu prin Unirea Creatiei ficaruia dintre noi.In acelas timp ma intrebam :de ce nu se intampla aceasta UNIRE ?Ce impiedica pe cei mai “evoluati” sa dea startul de parca mai degraba te-ar indeparta decat sa se bucure de prezenta iubire manifestata prin cei din jur ??Ce frici tin la distanta CREATIA ?De ce exista aceasta frica fata de Creatia celui de alaturi? Si iata,prin acest articol ,a venit raspunsul :IUBIREA…lipsa ei,frica de a iubi,frica de a te lasa Iubit,frica de a fi ceea ce esti IUBIRE!!Multumesc Niculina pentru tot !!

 5. Buna dimineata .De sfantul Nicolae ,Niculina sa ne traiesti ,sa fii sanataosa ,fericita si MULTUMESC ptr toate lucrurile pe care le-am invatat de la tine .Toate cele bune .Cu respect Vio >

 6. LUPU NINA says:

  Da am inceput focusul si cu afirmatiile si am avut si 2 rezultate ,sunt fascinata dar cu multa RABDARE RABDARE RABDARE multumesc

 7. Pop Daniela Maria says:

  Multumesc ca existati și ca ati adus încredere în sufletul meu. Stiu ca într-o zi am sa va întâlnesc și misiunea mea de ami ajta copilul suferind este posibilă, autismul copilului meu mi-a schimbat viata, dar eu stiu ca împreună cu dumneavoastră o sa gasesc calea spre vindecarea lui, aceasta este menirea mea.

 8. Multumesc! Sfantul Augustin este cel care a spus aceste minunate vorbe:’Iubeste si fa ce vrei!’ . Cartea se numeste “Confesiuni”

 9. LAURA CALOUS says:

  “crește cantitatea de materie cenușie din insulă” – la ce te referi cand spui aici “insula”?

  Multumesc pentru articol, este foarte explicit.

Your email address will not be published. Required fields are marked *