Iubirea și stadiile ei de manifestare
Iubirea si stadiile ei de manifestare
Posted on 27/01/2014

Iubirea si stadiile ei de manifestare – partea I

Mereu vorbim despre iubire. Comentăm iubirea, scriem despre iubire, compunem poezii despre iubire și așteptăm iubirea. Iubirea, ca orice altă stare, e unică și se manifestă diferit de la persoană la persoană. Ea este o stare pe care o creăm cu mintea noastră și o trăim în interior. Deci, degeaba o așteptăm din exterior pentru că nu ne-o poate băga nimeni în interiorul ființei noastre.

Autor articol: psiholog Niculina Gheorghiță

Iubirea e legendară. Ea există în fiecare suflare. De aceea toți oamenii iubesc, pentru că asta este energia care îi susține și îi ține în viață. Iubirea ne dă libertatea și, prin ea, accesăm adevărul trăirilor noastre.

În funcție de nivelul de evoluție al fiecăruia, se manifestă un tip de iubire sau altul. În acest articol vă voi transmite stadiile iubirii și, în funcție de ce manifestăm, vom ști în ce sigiliu suntem și ce tip de iubire manifestăm. Sigiliu este locul unde se află forța vieții sau ki-ul nostru într-un moment sau altul. Ne vom da seama singuri în ce stadiu sau sigiliu suntem după manifestarea iubirii.

Stadiile iubirii sunt:

 1. Iubirea senzuală;
 2. Iubirea dependentă (suferința, poziția de victima);
 3. Iubirea manipulatoare (suferință, poziția de salvator);
 4. Iubirea divină;
 5. Iubirea de adevăr;
 6. Iubirea pentru tot și toate;
 7. Iubirea veșnică, eternă.

În primele trei ipostaze vom întâlni iubirea prin condiționări, adică: „dacă…atunci”.

Iubirea prin condiționări ține de primele trei sigilii și se manifestă conform programelor din conștiința socială, educație, manifestare colectivă etc.

În ipostazele 4-7, adică în ultimele 4 sigilii vom întâlni și manifesta iubirea de tip divin, prin care accesăm fluxuri de conștiință superioară ca frecvență.

Vă voi exemplifica câteva manifestări din fiecare sigiliu ca să conștientizați unde vă aflați și să vă cunoașteți cum vă manifestați prin iubire.

1.Iubirea senzuală

Este iubirea în care cei doi parteneri se iubesc doar la nivel fizic, corporal, îndrăgesc doar „costumul” care este corpul fizic în care se află spiritul divin. Ea apare în prima parte a unei relații intime, atunci când cei doi se plac foarte mult fizic și au tendința să se atingă mereu, să se „devoreze”. Este stadiul prin care ei simt dacă se iubesc astfel vor putea să facă un salt cuantic să-și ridice nivelul ki-ului mai sus. Da, chiar asta se întâmplă de obicei dar pentru puțin timp, deoarece iubirea nu este susținută de forme superioare de manifestare. Pentru a menține ki-ul pe un flux de conștiință ridicat e nevoie de manifestarea cel puțin a iubirii Divine.

2. Iubirea dependentă

Este iubirea în care iubești pe cineva pentru împlinirea unor nevoi. E posibil ca cealaltă persoană să aibă și ea nevoie de anumite împliniri, dar sigur nu vor fi aceleași tipuri de manifestare, pentru că nevoile de cele mai multe ori sunt diferite, conform credinței că “vine cineva, un partener, în realitatea mea ca să mă completeze”. Gândind și crezând asta, atragi un partener care să-ți completeze nevoile nicidecum să manifeste iubirea divină.

Am găsit în practica mea mai multe tipuri de nevoi care, conform credințelor clienților, cred și speră că cineva din exterior (o persoană cu care intri într-o relație mai mult sau mai puțin intimă) îți poate împlini niște nevoi interioare.

Tipuri de nevoi întâlnite pe acest nivel de frecvență: de atenție, de protecție, de dezvoltare, de confirmare etc. De cele mai multe ori cealaltă persoană are câteva nevoi asemănătoare – pentru că altfel nu faci frecvență specifică cu ea – dar și multe altele diferite. Câți oameni nu ați auzit „am iubit, dar nu m-a iubit la fel…”. Nimeni nu te poate iubi la fel, deoarece tu ești unic și ai modul tău de a dărui și manifesta iubirea, în funcție de nivelul tău de evoluție.

Acest gen de iubire este iubirea dependentă prin care oamenii se păcălesc mult timp până descoperă că în acea situație nu este iubire ci împlinirea unor nevoi. Dacă nu ar fi acest gen de manifestare nu ar mai apărea violența domestică în care unul este și acceptă să fie maltratat, umilit etc.

Uneori, am găsit persoane care se simt iubite dacă partenerul e gelos sau violent fizic – citez  „asta înseamnă că îi pasă de mine și este atent(ă) la mine”, deci prin faptul că celălalt e gelos asta îți traduce că îți împlinește nevoia de atenție? Vă voi da o veste, dacă partenerul sau partenera este gelos(ă) este o iubire pentru suferință, nicidecum una adevărată care să-ți dea libertatea de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta potențialul divin. În acest tip de iubire manifești în comportament poziția de victimă.

Adică îl ții pe celălalt lângă tine chiar dacă știi și vezi că nu este iubirea care să te înalțe, prin: “amenințări cum că …”, „prin boală”, „prin diverse”.

În această manifestare ambii parteneri sunt ținuți în “noroiul emoțiilor”, al dependențelor, al suferinței, al „iadului pe pământ”. Iubirea dependentă este cea care te menține cu energia vieții în sigiliul 2, iar de aici nu poți vedea sau concepe că se poate iubi și altfel.

Când te cunoști și te iubești pe tine, sigur vei putea ieși din astfel de iubiri dependente, care creează doar minți în și pentru suferință, pentru așteptări, pentru atașamente, pentru victimizări etc.

În momentul în care te-ai cunoscut și te poți iubi pentru ceea ce ești, energia vieții trece în sigilii superioare și manifești iubirea de tip superior, divin.

3. Iubirea manipulatoare

Este iubirea prin care, ceea ce faci, dai, transmiți, au scopul (conștient sau inconștient), ca celălalt să-ți întoarcă ajutorul. Dar, surpriză, de cele mai multe ori nu se întâmplă așa. Sigur vi s-a întâmplat și v-ați întrebat: De Ce?

Spunem mereu i-am făcut bine și mi-a întors cu rău? Dar ce așteptai să-ți dea la fel? Nimeni nu-ți mai poate întoarce vreodată acel moment, acel gest, acel act. Deoarece din punct de vedere cuantic, un moment este un moment și nu se mai întoarce niciodată la fel, deoarece totul este în evoluție. Așa că degeaba așteptăm să ne întoarcă fapta că așa ceva este imposibil.

Și, uneori, ceea ce ți se pare că e de rău poate fi „un șut în fund un pas înainte”- vorba românului. Acel gest al celeilalte persone (care nu te ajută când ai nevoie) te poate ambiționa și determina să activezi potențialul în care tu poți face singur orice și oricând.

În acest gen de iubire manipulatoare stai în poziția de salvator, de cele mai multe ori nu ești conștient de asta. Adică atragi în viața ta oameni la care să dăruiești, oferi pentru că ei îți împlinesc o nevoie interioară. Este nevoia prin care tu îți demonstrezi ție că ești suficient de bun ca să te accepte cei din jur, să te valorizeze, să te respecte, să-ți ridice osanale etc.

Ieși din iubirea manipulatoare atunci când iubești și dăruiești fără așteptări!

Vei ieși din acest tip de iubire, iar energia vieții se va ridica pe o treaptă superioară, atunci când te respecți, te valorizezi, te apreciezi pentru ceea ce faci și nu pentru ce faci pentru alții.

E necesar să ne susținem și să ne dezvoltăm iubind, dar nu ca un schimb, ci ca o nevoie firească divină de a dărui. Cum frumos spunea Nicolae Stainhard:Dăruind vei dobândi!” Adică prin dăruire fără așteptări tu îți crești energia vieții, pe un nivel superior și astfel accesezi fluxuri de conștiință cuantică de frecvență înaltă. Prin accesarea acestor fluxuri vei întâlni oameni, situații, momente, evenimente de frecvență superioară, care te îmbogățesc ca spirit și activează potențialul divin din tine. Deci, tu ești cel câștigat atunci când dăruiești.

4. Iubirea Divină

Putem iubi pe altcineva datorită iubirii pe care o avem pentru noi înșine” – Maestrul Ramtha.

Ne iubim atunci când ne dezlegăm de suferință, manipulare, poziția de victimă. Când nu mai trăim în aceste stări nu mai creăm minte care să ne aducă astfel de  momente de suferință.

Te iubești pe tine când nu te mai învinovățești, când nu te mai blamezi. Te iubești pe tine atunci când consideri că o experiență este doar o experiență, prin care te dezvolți și înveți cum să-ți manifești spiritual divinul prin instrumentul uman (corpul și mintea). Te iubești atunci când stăpânești ego-ul, aroganța și iluziile pe care le dezvolți din și pentru personalitate.

Iubirea Divină apare atunci când te-ai iertat și te-ai dezlegat de trecut.

Pentru acest tip de manifestare a iubirii foarte frumos spune maestrul Ramtha“Iubirea divină se poate manifesta numai dacă nu există trecut” .

Ea se manifestă cu tot ceea ce conținem în spiritul divin, atunci când forța vieții sau ki-ul se află în sigiliul 4, adică în chakra Anahata sau zona inimii. Când ai energia în sigiliul 4, totul vine de la sine fără efort în manifestarea iubirii divine. În acel moment iubești pentru bucuria actului dăruirii și a manifestării divinului din tine. Abia în acest nivel iubirea este o stare interioară independentă care este activă indiferent de ce se întâmplă în exteriorul tău.  Iubirea divină este și atât.

Spor la iubit!

{Va urma}

Cu drag, din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire!

5 Comments
 1. Tocmai am citit articolul şi m-a fascinat.Mă judecăm foarte mult pentru ce am spus, cum am actuar într-o situaţie sau altă dar citind articolele dumneavoastră am înţeles că era singurul mod in care puteam să actuez…mă considerăm o păcătoasă, o persoană nedigna deşi ceea ce am făcut a fost că să le fie bine altora până nu am mai putut şi calcandumi mie pe suflet.M-am iertat şi mă simt eliberată.Când cineva are un caracter manipulator faţă de mine mă îndepărtez şi atunci când vă schimbă atitudinea mă vă avea în preajma.Sunteţi extraordinară şi doar prin simple texte m-am făcut să înţeleg multe lucruri.O zi bună!

 2. Am o rana pe suflet în legătură ci fostul prieten. Înainte să îl cunosc cum eram mereu curiosa să ştiu care este rostul meu,unde voi merge plus alte programe distructive pe care le aveam am fost să îmi ghicească în cărţi înainte de al cunoaşte şi mi-a spus că el vă fi omul mei.La câteva luni după ce l-am cunoscut am fost din nou şi mi-a spus că nu mă iubeşte..deşi comportamentul lui denotă că mă iubeşte.Am suferit aşa trei ani de zile în tăcere timp în care om fost de încă două ori să îmi mai ghicească.o dată mi-a spus că mă vă lasă şi altă dată la altă persoană şi mi-a spus că vă fi omul meu.Până la urmă cu atâta suferina interioară nu am mai putut, nu mai eram aceeaşi persoană şi el se schimbase datorită schimbării mele.Au trecut 3 ani de atunci în care m-am judecat că dacă i-aş fi spus ar fi fost altfel,dar citind articolul celor 4legi am înţeles că nu puteam actúa altfel decât am actuar datorită nivelului evoluţiei.Eu sunt on străinătate şi mă folosesc de ceea ce am acces.Am făcut rugăciuni de iertare cu mine şi apoi cu el; cum pot face sau şti dacă sufletul lui m-a iertat pentru că nu i-am spus niciodată adevărul de ce m-am schimbat, l-am lăsat deşi dacă am înţeles bine nu se putea întâmplă altfel,nu puteam actúa altfel decât am actuat atunci.De multe ori mă macină gandul “dacă i-aş fi spus,ar fi fost altfel.”

 3. Valentina says:

  Foarte frumos. am 36 de ani si acum am inteles un mare adevar: culmea bunului simt la Dumnezeu: Iata stau la usa si bat, si de va auzi cineva glasul Meu si va deschide voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine. pai daca insusi Creatorul meu ca fiinta nu ma obliga, ma respecta atunci Absolut nimeni in univers nu ma poate obliga nimic daca ma iubeste cu adevarat. la fel si eu cand ma constientizez si ma iubesc ca fiu al lui Dumnezeu, ma respect, si respect si pe altii ca toti sunt fratii mei, suntem creaturi al aceluiasi Tata, suntem bucati din aceeasi inima universala de unde am plecat si unde trebuie sa ne reintoarcem, fiacare pe cararusa lui. Multumim si te iubim pentru lumina ce ne-o reversi in suflet.

 4. Recomand sa se citeasca Povestea mului care nu credea in iubire pag.57 din cartea Arta de a iubi scrisa de Don Miguel Ruiz… este umpic mai completa viziunea expusa de tine… cu drag…

 5. Aceste articole imi explica foarte multe intamplari din vita mea pe care nu le intelegeam. Multumesc

Your email address will not be published. Required fields are marked *