Iubirea si stadiile ei de manifestare
Iubirea si stadiile ei de manifestare – continuare
Posted on 26/01/2014

Iubirea si stadiile ei de manifestare – partea a II-a

5. Iubirea de adevăr

Acest tip de iubire este o iubire în care experiențele pe care le trăiești le tratezi și le interpretezi cu și din iubire. Iubești ce trăiești și realizezi că o experiență te-a condus la un stadiu de înțelegere profund. În acest stadiu iubești adevărul, frumosul și tot ce conține un om.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Un om care se iubește pe Sine în adevăr, este impecabil față de Sinele său spiritual, se iubește pentru ceea ce iese din ochii săi, pentru ceea ce rostesc buzele sale, pentru ceea ce creează prin mintea sa. Un om care se iubește pe el în adevăr nu îi este rușine de ce poate face. Este responsabil de fiecare gând, vorbă, cuvânt. Atunci când te iubești în adevăr perfecționezi gândurile, perfecționezi visele tale și bucuria împlinirii lor te face să descoperi cât de măreț și magnific ești în Sinele divin. În această stare corpul devine un templu perfect al unui conducător măreț – Sinele divin, scânteia divină.

Iubirea de adevăr ne inspiră să căutăm frumusețea acolo unde alții nu o văd. Când forța vieții urcă în sigiliul 5, adică în chakra Vishuda, trăiești iubirea de adevăr. Cu cât menții mai mult timp energia în sigiliul 5, manifești iubirea de  adevăr în tot și toate. O dată ce ai cunoscut această stare, care este net superioară celor de dinainte, vei ști că oriunde ești, tu ești în tine și indiferent ce oportunități apar în exteriorul tău, tu conții iubirea. Când forța vieții este în sigiliul 5, conții specificul celorlalte sigilii doar că le manifești de pe un nivel superior de frecvență. Iar iubirea pe care o manifești este ceva sublim, divin.

6. Iubirea văzută în tot și toate

Acest stadiu este stadiul în care te găsești în poziția de observator. În această poziție manifești nonjudicativitatea, adică constați și mergi mai departe. Vezi pe Dumnezeu în tot și toate deoarece : Dumnezeu este iubire şi cel care iubeşte este în Dumnezeu şi Dumnezeu este în el.

În acest stadiu ai energia vieții sau ki-ul în sigiliul 6 sau chakra Ajna. Aici se găsește și ochiul al treilea sau glanda Pineală, cea care controlează buna funcționare și echilibrul corpului. Când ai energia în acest sigiliu, nu mai intri în emoții ci ești în armonie și echilibru cu tine și cu alții. Iubirea și miracolul ei apare în afara timpului emoției. Iubirea este dincolo de timp și de emoție. Emoția se creează în timp. Dar, iubirea în afara emoțiilor este o stare superioară emoțiilor. Ea este și atât.

Orice aduci în realitatea ta prin gânduri nu le mai tratezi cu suferință, luptă, ci te uiți la situație și moment cu iubire și cauți să vezi ce ai de învățat. Știi că ai adus acea situație pentru a vedea iubirea în tot și toate. Cu cât menții mai mult energia în sigiliul 6 cu atât ești mai în echilibru cu tine și cu ceilalți

7.  Iubirea veșnică, eternă.

Este iubirea care îți dă libertate asupra timpului și spațiului. Adică, când iubești etern, nu mai contează că tu ești într-un loc iar persoana iubită în alt loc, atunci ești oriunde vrei și simți prezența persoanei respective oriunde ești fizic. Manifești starea de plenitudine, activezi bucuria ființării și a nonlocării. Ești una cu totul. Acest gen de iubire se manifestă atunci când ai energia în sigiliul 7 sau chakra Sahasrara.

Pentru a manifesta iubirea din sigiliile superioare ca frecvență, adică ultimele 3 sigilii e nevoie de efort conștient, voință, responsabilitate, curaj, implicare, cunoaștere de sine, iubire de sine, intenție. Acestea sunt caracteristici pe care le conținem în sigilii 3 și 4, adică cele care fac trecere dinspre conștiința socială, efectul de turmă, în conștiința individuală unde sigur și singur poți interveni.

Astfel doar tu singur poți să-ți aduci energia vieții în sigiliile superioare pentru a manifesta iubirea divină din adevăr, a tot și toate și pe cea eternă, veșnică.

Poți duce energia vieții sau ki-ul în sigiliile superioare 5, 6 și 7 prin trei moduri:

a. Conștient pe concentrare, iar în timp prin antrenament și disciplină,  îți creezi  o rețea neuronală prin care poți oricând să-ți ridici energia în sigiliile superioare. Prin această metodă vei avea mereu energia vieții pe frecvențe superioare și nu mai e nevoie să fii conștient unde este. Manifestările tale vor fi  firesti și fără efort, pe frecvențe înalte. În această stare dăruiești fără așteptări, fără limite de la Sine la Sine. Pentru asta e nevoie de  exercițiu. Așa cum ați învățat să scrieți și să mergeți, așa e nevoie de exercițiu pentru a duce energia în sigiliile superioare. Și așa cum după un timp a fost firesc să scrieți sau să mergeți tot așa la un moment dat va fi firesc să vă mențineți energia vieții în sigiliile superioare.

b. Prin atenția la ce iese din tine, prin gânduri, vorbe, acțiuni. Să emiți gânduri, vorbe și fapte de frecvență înaltă cât mai mult timp dintr-o zi. Aici, dacă ai gândit ceva necorespunzător, poți înlocui acel gând în 3 secunde și, astfel, creezi un alt gând de frecvență înaltă. Asta înseamnă să fii în prezent pentru a nu „vorbi gura fără tine”. Și aici, în timp, prin exercițiu conștient de a schimba gândurile sau vorbele distructive sau care te afectează pe tine și pe alții, vei ajunge să emiți doar din iubire și pentru iubire.

c. Prin evoluția conștiinței sociale, adică, cum face lumea din jurul tău (asta e metoda cea mai lentă și care se poate întinde pe mii de vieți). Aceasta este metoda prin care tot aștepți să-ți de-a cineva, să te inițieze cineva și să-ți spună cineva că e bine să faci într-un fel sau altul. Aici ai nevoie de tot felul de explicații raționale, nu te cunoști și ești în exteriorul tău.  De aceea, celor care stați și așteptați să vă pună cineva în traistă și să vă ridice cineva energia în sigilii, vă transmit că așa ceva nu se poate. „Dumnezeu îți dă dar în traistă nu îți pune”, adică nimeni în locul tău oricât de puternic ar fi (nici chiar Dumnezeu), nu poate să-ți ridice energia în sigiliile superioare. Acesta este efortul nostru de pământeni, care am venit să experimentăm cum să trăim cu iubire divină, eternă, într-o condiție limitată, materială, concretă.

Scopul nostru  al pământenilor este să experimentăm manifestarea Spiritului Divin, care este IUBIRE, în materie.

Succes și spor la lucru cu voi! Dați-vă voie să iubiți divin.

Am o veste: Se poate!

Cu drag, din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

1 Comment
  1. După ce am citit articolul si stadiile de iubire fara să citesc ce înseamnă fiecare stadiu primul gand la mine a fost eu sunt iubire de adevăr da ceva este si de la divină si de adevăr si continui să le dezvolt să lucrez cu mine si cand mă gândesc la oameni sau îi întâlnesc mă gândesc la partea lor divină.
    Celelalte iuburi nu mi se potrivesc chiar deloc.
    Da oare de ce primul gând a fost cel de adevăr ?
    Pupici si iubire.

Your email address will not be published. Required fields are marked *