Intenția și acțiunea creează realitatea
Posted on 31/12/2022

În realitatea mea înconjurătoare și lucrând cu mine și cu realitatea mea de zi cu zi, de câteva zile am găsit o informație care mi-a întărit convingerea științifică cum că: Totul se întâmplă conform intenției de bază.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Informația găsită este despre o cercetarea lui Dr. Karl Pribam care în anii 1950-1970 a făcut diverse studii despre creier pentru a decela, ce lungimi de undă se folosesc la diverse imagini pe care omul le percepe.

Într-un astfel de studiu a avut o maimuță care trebuia să apese pe o bară dacă i se arăta un carton cu un cerc în mijloc, și pe o altă bară, dacă i se arăta un carton cu dungi. A plasat electrozi în cortexul vizual și descoperirea a fost aceea că: Creierul maimuței nu numai că înregistra o diferență legată de lungimea de undă, ci și că apăsase bara potrivită și chiar intenția de a apăsa bara înainte de a o face fizic.

După ce am tot contemplat la acest experiment am ajuns iarăși la concluzia că tot ceea ce vrem să facem are o intenție în spate. Iar intenția este cea care declanșează forța să facem acțiunea.

Aceasta este o idee de dezvoltat, iar prin întrebări de genul:

Vreau eu cu adevărat să fac asta…?,

Chiar îmi doresc să dezvolt asta…?  vă puteți clarifica care este intenția reală din spatele acțiunilor noastre.

După ce descoperim care este intenția reală psihologică, emoțională și fizică se declanșează acea forță interioară pentru a reuși să ducem la împlinire ceea ce ne dorim și vrem. Tot în cercetările anilor 1940-1950 din fizica cuantică s-a descoperit că moleculele umane comunică între ele la un nivel foarte profund și subtil, pentru buna funcționare a ființei umane. De aceea dacă noi am setat o intenție clară se transmite în fiecare celulă a corpului fizic și asta face să dezvoltăm acea motivație interioară și apoi exterioară care duce la o voință de neclintit în urmarea drumului spre realizare și împlinire.

În aceiași idee, spune Jim Rohn  încă din 1960 că învățând să lucrezi la tine vei da valoare tuturor activităților în care ești implicat.

Sau cum spune O.M. Aivanhov, fii conștient și vei sacraliza fiecare activitate în care ești implicat.

Jim Rohn mai recomandă dacă vreai să creezi și să trăiești o viață peste media societății umane, lucreze și fă acțiuni peste media societății, asta plecând de la intenție până la partea concretă, reală.

Acum la final de an ca intenție de contemplare pentru a vă crea un viitor mai bun, vă invit să faceți acțiuni peste medie pentru toate dimensiunile vieții (personal, profesional, financiar, social, relațional și spiritual) câteva din următoarele acțiuni:

  1. Dacă vrei împlinire personală peste medie, dezvoltă lucrul cu interiorul tău pentru integrarea experiențelor trecute și prezente peste medie, autoobservare peste medie, stare de prezență peste medie, stare de conștiență peste medie, iubire în manifestare peste medie;
  2. Dacă vrei împlinire profesională peste medie, dezvoltă studii și cercetări peste medie, specializări peste medie, formare continua peste medie, întâlniri cu specialiști din domeniu peste medie;
  3. Dacă vrei să ai un venit peste medie dezvoltă un zâmbet peste medie, un entuziasm peste medie, un interes pentru activități peste medie, o intensitate a acțiunilor emoțională peste medie, o concentrare peste medie, o stare de prezență peste medie;
  4. Dacă vrei să te conectezi social peste medie, dezvoltă acțiuni, proiecte și activități sociale peste medie, întreține relațiile sociale peste medie;
  5. Dacă vrei să te împlinești relațional peste medie dezvoltă ascultare activă peste medie, conectare peste medie, comunicare peste medie, afectivitate peste medie, iubire în manifestare peste medie, siguranță peste medie;
  6. Dacă vrei să te împlinești spiritual peste medie, dezvoltă o stare de prezență peste medie, o conectare cu natura și toate regnurile din natură peste medie, o conectare cu divinul din tine peste medie, respectarea legilor divine peste medie.

Acum mă uit în desfășurarea vieții mele și descopăr că exact cum spune Jim Rohn, dacă vrei să faci ceva studiază despre acel lucru pe ce dimensiune vrei. Și anume în tot ce am vrut să fiu la nivel peste medie spre excepțional așa am ajuns. Începând de la profesie și toate celelalte dimensiuni lucrate deja,  până la lucruri materiale.

Și cum în scrierile mele mă ghidez după informația cum că – dacă unul poate toți putem în acest plan – vă invit să contemplați la realizările din viața voastră și la dimensiunile unde încă nu sunt realizările pe măsura așteptărilor, dați mai multă atenție, studiați mai mult despre acel domeniu și sigur se vor schimba rezultatele.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

No comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *