Încrederea în forţa interioară – reuşita sigură a visului dorit
Posted on 13/03/2012

Aveţi încredere în propriile forţe! Exploraţi şi verificaţi potenţialul de care dispuneţi şi nimic nu mai e de netrecut sau de nereuşit.

În noi avem o bucăţică din Dumnezeu, adică aşa cum se spune, avem scânteia divină. Din câte ştim Dumnezeu este omnipotent, omniscient, omniprezent. Prin deducere înseamnă că şi noi avem aceste caracteristici şi se manifestă în noi atât cât le dăm voie, adică câtă încredere avem în noi. Încrederea duce la curaj, acţiune şi implicare.

Autor articol: Ph. Niculina Gheorghiţă

Implicare pe toate planurile adică fizic, mental şi spiritual. În plan spiritual visăm ceva, cu mintea noastră emitem gânduri de reuşită şi încredere pentru realizarea acelui vis, iar în plan fizic acţionăm, adică ne comportăm ca şi cum acel vis este împlinit.

În practica mea întâlnesc mulţi oameni care spun toată viaţa am visat să fac cutare sau cutare, dar nu am avut resurse, nu m-a susţinut nimeni, nu cred că sunt în stare şi, etc (lista e lungă). Am câteva întrebări şi pentru cei care au vise şi nu cred că le pot împlini. Le voi exemplifica şi cu unele răspunsuri primite de la clienţii mei.

Ce aţi făcut concret ca să împliniţi acel vis, în afară de faptul că aţi aşteptat pe cei din jur să vă împlinească visul? Răspuns: concret nu au făcut nimic.

Ce gânduri aţi emis pentru acel vis, aţi căutat informaţii despre cum se poate împlini sau cum au făcut alţii? Răspuns: m-am gândit un timp dar când am văzut că nu se întrevede nimic, am abandonat ideea.

V-aţi dorit cu adevărat să împliniţi acel vis? Iar la această întrebare după un moment de tăcere cam toţi au răspuns: da…., cred că nu mi-am dorit cu adevărat.

E foarte interesant cum ne sabotăm singuri şi ne plafonăm în rutine şi nu căutăm alte soluţii pentru visul nostru decât cele făcute de alţii în trecut, sau ne luăm după poveştile care ne arată cum nu au reuşit alţii.

În noi avem un potenţial uriaş. În noi ştim totul despre ce avem de făcut. În noi avem dorinţa de a împlini un vis. Ce avem de făcut este să avem încredere în Dumnezeul din noi care este mereu cu noi, nu ne va părăsi niciodată, nu ne va pedepsi vreodată, şi nu se va supăra că am îndrăznit. Ce spunea Iisus acum 2000 de ani – îndrăzniţi că veţi face mult mai multe decât fac eu acum.

Este o bucurie nespusă să lucrezi la un vis de-al tău, să meditezi, să te gândeşti la el, să găseşti soluţii divine pentru realizarea lui.

Vă spun un secret, când lucrezi la un vis de-al tău niciodată nu oboseşti, nu te îmbolnăveşti, nu ai probleme, deoarece tu creezi iar atunci când creezi sufletul tău creşte şi eşti în armonie cu întreg Universul Creator. Adică accesezi acel potenţial pe care l-am primit încă de la creaţie – de a fi cocreator la creaţia divină.

Aşa că dezvoltarea capacităţii de creaţie şi punerea în fapt a viselor la care tindem, ne transformă din nişte muritori care trăiesc 70-90 de ani în rutine, ritualuri, credinţe de separare de Dumnezeu, în nişte nemuritori plini de vitalitate şi de sănătate perfectă.

Pentru aţi da drumul să creezi ai nevoie de primul ingredient şi anume de încredere în forţele tale interioare, în puterea ta, în capacitatea ta de a acţiona.

Pentru a face ceva concret vă recomand câţiva paşi:

– să meditaţi şi să vedeți ce aţi vrea să împliniţi, să creaţi în viitorul apropiat, adică cu alte cuvinte găsiţi-vă visul;

formulaţi afirmaţii de tipul “sunt dintotdeauna plin de încredere în forţele mele”, “sunt dintotdeauna un geniu”, “ştiu dintotdeauna totul despre … (ce vrei sa faci)”, “sunt dintotdeauna viitorul acum”;

repetati acest gen de afirmaţii timp de 29 de zile (atât ne trebuie să formăm o nouă reţea neuronală) cu încredere că aşa este, lăsaţi cuvintele să se odihnească în voi, adică nu le turuiţi ca pe o poezie – ci spuneţi-le lent, de cât mai multe ori pe zi;

observaţi-vă când picaţi în stările vechi de neîncredere sau, nu sunt în stare, și, acţionaţi adică repetaţi din nou aceste afirmaţii, pentru a rula în minte acele fluxuri de conştiinţă care corespund vibraţiei, frecvenţei de reuşită.

– în acest timp de 29 de zile căutaţi cât mai multe informaţii despre visul împlinit deja. De exemplu: dacă vreţi să vă cumpăraţi o casă mergeţi și începeţi să căutaţi prin agenţii şi să vizualizaţi cât mai multe case, dacă vreţi să vă luaţi o maşină mergeţi şi faceţi un test drive cu maşina pe care v-o doriţi, dacă vreţi să studiaţi ceva intraţi în contact cu cât mai mulţi specialişti în domeniu, dacă vreţi să câştigaţi mai mulţi bani uitaţi-vă cu atenţie la bani, la ce desene sunt pe ei, învăţaţi-i, ca atunci când închideţi ochii să-i puteţi vizualiza, etc. Deci cu alte cuvinte acţionaţi ca şi cum aveţi acel vis împlinit.

Există o lege în univers care spune că: “Poţi îndeplini orice vis atât timp cât nu încalci legile universului, legile lui Dumnezeu, drepturile semenilor tăi şi demnitatea cuiva.” Deci asta înseamnă Liberul arbitru. Adică atât timp cât nu faci rău nimănui totul îţi este permis.

Eu personal mă ghidez după această lege de foarte mulţi ani şi totul este minunat. Vă doresc să vă manifestaţi cât mai mult potenţele divine, pentru că sunteţi nişte oameni minunaţi şi puteţi face asta. Aşa să fie!

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

25 Comments
 1. seara faina,
  deja sunt familiarizata cu afirmatiile si spun cu tarie ca functioneaza.
  intrebarea mea este simpla.FOCUSUL este obligatoriu?sunt capabila sa repet..incet..cu grija si constient “eu sunt dintotdeauna….x”…si nu stiu exact cum sa fac focus pas cu pas.
  ma puteti ajuta?cu iubire,
  ioana

 2. Intelesesem ca focus=lumanare=concentratre.Eu insa cand fac afirmatiile, repetand foarte incet fiecare cuvant, simt literelamente cum ma incarc.Si suntl concentrata.Nu am nici un alt gand decat faptul ca am tot ce imi trebuie pentru a duce la bun sfarsit acea zi.
  De la statia de autobus pana la birou am o portiunea mica de drum pe unde nu prea trece lumea.Si cu glas jos,repet zambind de 21 de ori, EU SUNT DINTOTDEAUNA FERICITA LUNI..sau marti..etc..sau EU SUNT DINTOTDEAUNA eficienta vineri.Si ajung PLINA de energie, chiar daca am dormit 4 ore in acea noapte.
  NU facut niciodata focus cu ochii pe lumanare pentru ca nu stiu efectiv cu sa fac practic acest lucru si nici cum sau ce sa gandesc privind flacara.Si distanta aia de 1m , 1.5m mi se pare mult.mai degraba as tine flacara cu lumnarea in palme..
  Si din moment ce ma pot concentra doar pe afirmatii e nevoie totusi de flacara?

 3. nu, nu sunt cursanta, voi fi.,pana atunci incerc sa citesc ceea ce ati publicat,ascult toate emisiunile…si ma pregatesc pentru a fi mai buna pe zi ce trece.
  inteleg insa ca nu puteti raspunde aici.
  iubire!

 4. Inteleg ca trebuie platite niste cursuri pentru a obtine niste informatii complete. In cazul asta, de ce nu specificati in articolul redactat ca informatiile sunt incomplete si putin probabil sa dea randament. In alt articol publicat de dvs scria ca ceea ce ne este sa se intample oricum se va intampla fara sa avem puterea de a alege. Scrieti pentru doua categorii de cititori? Si pentru cei ce cred in liberul arbitru si in cei care cred in destin? O zi buna!

 5. Toate informațiile pe care le postez dau randament dacă sunt aplicate. Ce fac la cursuri e diferit. Așa că dacă lucrați așa cum postez informațiile veți avea rezultatele dorite. Numai bine

 6. buna ziua ,spunetimi va rog cind cind incepeti cursul de regasirea puterii interioare. multumesc si numai bine.

 7. ACUM AM TERMINAT CARTEA JOCUL VIETII ȘI CUM SA-L JOCI,pe care ați recomandat-o într-un interviu.Am citit-o pe nerăsuflate. Încet îmi recapăt încrederea în mine ,ma simt minunat!Aștept cu nerăbdare începerea cursului de la Brașov, aștept cu bucurie sa va întâlnesc.V-am descoperit când aveam într-adevăr nevoie de cineva să-mi lumineze CALEA și știu ca nu a fost o pura întâmplare. Mulțumesc DIVINITĂȚII CA M-A AJUTAT SA VA DESCOPĂR, va mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru noi,prin intermediul informațiilor. Zile minunate va doresc!

 8. Am urmarit toate emisiunile, de 3,4 ori Unele afirmatii m-au ajutat,incepand cu lucruri marunte ,unele Inca nu au dat roade. Ceea ce obvserv este ca in momentul cand le scriu nu le simt la aceeasi intensitate ca atunci cand le rostesc. Cand scriu, imi zboara mintea in toate directiile.Concentrarea e mult mai mare cand rostesc si bineinteles afirmatiile scurte le simt altfel.
  Daca le rostesc si nu scriu ,nu vor avea acelasi rezultat? Sincer ,m am gandit ca e bine sa faci asa cum simti.nu cred ca este o regula,daca sunt doar rostite, nu se implinesc?
  Referitor la cat de scurte sau lungi sunt afirmatiile,intr o emisiune ,spuneati ,ca e bine sa fie scurte si sa fim atenti cum le formulamSpre exemplu daca afirm “Eu sunt dintotdeauna toti banii necesari pentru manifestarea spiritului”.Daca o scriu ma pot concentra pe jumatate si chiar si cand doar o rostesc.Deja sunt 9 cuvinte .
  Ma puteti ajuta cu o formulare mai scurta ?
  Va multumesc mult !

 9. Referitor la liberull arbitru si destin ,daca oricum se intampla ,unde este liberul arbitru?
  Spre exemplu daca aleg sa fac ceva ,am ales eu (liberul arbitru) in acelasi timp pot considera ca asa a fost sa fie (destin),ca eu sa aleg acel ceva,sa ma duca spre ceva constructiv sau invers.
  Aici ,intr adevar m am intrebat cum este de fapt.Daca oricum se intampla ce rost mai are liberul arbitru.
  Cred ca discutia pe aceasta tema este mult mai ampla
  Eu nu am o experienta indelungata in a fi in prezent tot timpul,lucrez la acest lucru gratie dumneavoastra,cu siguranta ca atunci cand esti prezent ,esti atent ,observi si poti alege bine. Dar iar imi pun intrebarea , este destinul? Asa a fost sa aleg?
  Imi doresc foarte mult sa va intalnesc,va admir si doresc sa va intreb daca o sa aveti cursuri si in Londra.
  Multumiri pentru tot ceea ce oferiti!

 10. Afirmatiile rostita si auzite sunt cele mai eficiente, asa ca și atunci când le scrieți e necesar să șe le rostiți.
  Cea mai eficientă este afirmația: EU SUNT DINTOTDEAUNA BOGĂȚIE FABULOASĂ, si le cuprinde pe toate si bani si bunuri si relații si calatorii, etc.

 11. Buna ziua,

  Cuvintele de multumire pentru a exprima recunostiinta pe care v-o port pentru faptul ca viata mea s-a schimbat radical de cand v-am descoperit , sunt de prisos.
  N-as vrea sa va coplesesc cu laude intrucat sunt convinsa ca deja stiti ca sunteti un om minunat.

  Indraznesc, coplesita de disperare, sa va rog sa ma ajutati sa gasesc afirmatia potrivita pentru implinirea visului meu: acela de a fi MAMA.
  Incerc tot felul de afirmatii ( pe care mi leam facut singura pornind din invataturile dvs) dar nu se indeplineste aceasta dorinta .
  Marturisesc ca inca nu am ajuns la cursurile dvs dar v-am citit toate cartile si am ascultat de zeci de ori emisiunile in care ati fost invitata.Anul viitor insa stiu ca visul meu de a va cunoaste se va indeplini .
  Va rog nemarginit, ajutati-ma sa gasesc drumul spre indeplinirea acestui vis de a avea un copil!

 12. Buna dimineața. Dacă nu ați reușit doar cu afirmații e clar că subiectul e mult mai profund și e necesar să vindecați ceva din interiorul d-voastră.Sigura afirmație pe care o recomand este: Eu sunt dintotdeauna mamă fericită. Pe lângă această afirmație vedeți ce beneficii aveți din faptul că nu ați făcut copil? Mult succes

 13. Sunt onorata de-a dreptul pentru ca mi-ati acordat atentia dvs si ma cuprinde un sentiment de bucurie nemarginita pentru ca mi-ati raspuns tocmai dvs, persoana care imi este mentor, exemplu si sursa mea de forta in lupta cu regasirea puterii mele exterioare.

  Va rog, in masura in care nu considerati ca abuzez de sfaturile dvs, sa ma indrumati cum sa pornesc acest proces de a vindeca acel ceva din interiorul meu care blocheaza in acest moment ca eu sa fiu mama.Nu caut raspunsul la dvs intrucat inteleg ca el se afla in interiorul meu si nu in exterior.Dar nu stiu de unde sa incep…Adica este necasar sa caut ceva ce ar fi de vindecat , cu privire la statutul meu de mama? Cu alte cuvinte ceea ce as avea eu de vindecat are obligatoriu treaba cu rolul meu de mama? Sau este ceva ce nu are neaparat legatura cu asta?

  Va rog frumos acordati-mi un minut si sfatuiti-ma cu ce intrebari sau cum sa incep acest proces de a depista ce este necesar sa vindec.

  Multumesc pentru ca impartiti si cu mine din bunatatea dvs si din harul cu care v-a binecuvantat Dumnezeu.Meritati cu desavarsire sa traiti usor, frumos si bine 🙂

  Va doresc o zi fabuloasa si primiti va rog scuzele mele pentru ca va solicit insistent ajutorul!

 14. Asta v-am si îndrumat în răspunsul trecut: Ce beneficii aveți din faptul că nu aveți copiii? Apoi stați măcar 3 zile cu cineva care are copil mic să vedeți cum vă simțiți, cum vă comportați, cum reacționați la toate reacțiile unui copil mic de 1-3 ani și acolo veți găsi cauza. Mult succes

 15. Va multumesc si va sunt recunocatoare pentru rabdarea si bunatatea pe care le-ati manifestat fata de mine! Imi confirmati inca o data ca sunteti un om minunat atent la suferintele celor din jur.

  Din pacate nu am o persoana prin preajma care sa aibe copil mic si nu pot experimenta ceea ce mi-ati sugerat dumneavoastra.

  Tot ce imi ramane este sa repet afirmatia propusa de dvs si sa gasesc afirmatii in care sa-mi manifest dorinta de a mi se arata lectia pe care o am de invatat pentru a deveni mama, pentru ca sincer in acest moment ma simt ca in fata unui sens giratoriu in care ma invart continuu si nu stiu care este drumul pe care este necesar sa merg.

  Ma gandesc ca sunteti impovarata de mii de oameni care va solicita din toate partile si nu vreau sa va simtiti agasata de mine si implicit de problema mea, asa ca nu mai insist sa va pun cele 5000 de intrebari pe care le am pentru dvs :)))))

  Dar eu vreau, eu stiu, eu cred, eu pot , eu sunt dintotdeauna intalnirea cu Niculina si cand va veni ziua asta pe care o astept de luni de zile promit ca va pun toate cele 5000 de intrebari :)))) Stiu sigur ca DOAR dvs ma puteti indruma.

  P.S: Una dintre cele 5000 : Exista vreo sansa sa pot sa va intalnesc altfel decat in cadrul cursului de Regasire a puterii interioare care se face si cu alti cursanti?Adica sa pot face aceasta “terapie” doar eu cu dvs? Locuiesc in Bucuresti si stiu ca aveti activitati in acest oras.

  Mi-ati facut mult bine pentru ca ati avut bunatatea de a-mi raspunde mereu si pentru asta va multumesc si va respect! Mult succes

 16. Mónica Doina Colar says:

  Am scris si am zis din tot sufletel Eu sant dintotdeauna bogatie fabuloasa timp de 21 de zile si chiar mai mult Si m am a!es cu o multime de datori!Da incolo da incoace si tot dau si nu ma opresc .Ce sa fac?

Your email address will not be published. Required fields are marked *