Iubirea de Sine
În ziua în care m-am iubit cu adevarat
Posted on 29/11/2013

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Și atunci, am putut să mă liniștesc.

Astăzi, știu că aceasta se numește… Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.

Astăzi, știu că aceasta se numește… Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală, ca ființă divină.

Astăzi, știu ca aceasta se numește… Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …

Astăzi, știu că aceasta se numește… Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic… Persoane, situații, tot ceea ce îmi consuma energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism.

Astăzi, știu că aceasta se numește… Iubire de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.

Astăzi, știu că aceasta se numește… Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate și mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.

Astăzi, am descoperit… Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul și să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.

Și aceasta se numește… Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că rațiunea mă poate înșela și dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.

Şi toate acestea înseamnă… Să știi să trăiești cu adevărat.

                                                                       

Charlie Chaplin,  aprilie 1959

 

8 Comments
 1. …in ziua in care v-am descoperit, am inteles ca sunteti cea pe care sufletul o iubeste si va asculta si cu certitudine voi evolua pe scara iubirii..
  presupun ca aceasta este Stima de Sine
  cu tot respectul,va imbratisez

 2. Imi plac foarte mult articolele pe care le gasesc aici, dar de la lansarea noii interfete, sunt probleme cu diacriticele, literele respective nu mai apar. Se poate regla? Pe de alta parte , stiu ca e un exercitiu pentru minte… multumesc, toatd cele bune!

 3. in ziua in care m-am iubit mi-am facut timp sa ma redescopar, sa-mi fac timp sa respir pur si simplu si mai ales…ca petrec mult timp cu mine.
  si in acea zi am descoperit oamenii de care am nevoie.

 4. Am citit de mai multe ori acest articol.azi l’am inteles mai bine,mult mai bine. Azi m-am regasit…..sau poate am inceput sa ma iubesc cu adevarat…..

 5. Multumesc pentru poemul edificator. Este fenomenal de adevarat.
  Finalul in original ar fi…
  ‘When I requested for my heart forces,
  my mind got an important partner.
  Today I call this connection HEART WISDOM.

  We do not need to fear further discussions,
  conflicts and problems with ourselves and others
  since even stars sometimes bang on each other
  and create new worlds.
  Today I know: THIS IS LIFE!’
  Cu gand bun.

 6. E placut fizic si mental cand reusesti sa vezi cat de falsa este ideea ca avem nevoie de conflicte cu noi insine sau cu altii ca sa urcam o treapta in evolutia noastra. Obstacolul devine “invatator” prin intelegerea a ceea ce este el insusi, prin patrunderea semnificatiei lui.

 7. Miriam Schwab says:

  Mă simt bogată sufletește și încet culeg din roade câte un fruct nu mai mult de abia am un copacul si vreau sa crească marele!

Your email address will not be published. Required fields are marked *