„Fiecare pasăre pe limba ei piere’’
Posted on 14/12/2018

În ultima perioadă apare în viața mea o situație repetitivă de lipsă de impecabilitate a unor persoane. Și cum lucrez continuu cu mintea mea m-am întrebat: cu ce din mine am atras această situație?

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

În același timp mă observ dacă mă afectează emoțional sau mental această situație. Răspunsul meu este neutru, adică nu mă afectează în nici un fel.

Atunci îmi pun următoarea întrebare dacă nu mă afectează de ce vin în realitatea mea?

Iar azi dimineață am primit răspunsul: Ca să pot explica din punctul de vedere a realității cuantice sau subtile proverbul românesc: Fiecare pasăre pe limba ei piere.

Din punct de vedere cuantic acest proverb exprimă cel puțin următoarea direcție.

Atunci când nu ești cinstit, corect și impecabil vei face niște afirmații sau acțiuni care îți vor arăta adevărata intenție din spatele acțiunilor necurate.

De exemplu dacă ai păcălit pe cineva sau ai omis în ai spune realitatea, atunci când ești descoperit începi să vorbești multe despre tine și îți dai „arama pe față’’ – vorba românului. Începi să faci acțiuni care să te compromită iar cei din jur își dau seama că i-ai păcălit sau te-ai folosit de ei. Tu devii agitat, te scuzi pentru diverse, și creierul tău secretă neurotransmițătorii stresului până începi să accepți că ce ai făcut nu e corect. Iar celălalt se trezește și pleacă din realitatea ta.

Dacă lucrezi conștient cu tine poți alege să recunoști că ai greșit și atunci creierul tău se liniștește și intri iar în starea de observator. Iar dacă nu lucrezi conștient cu creierul tău vei intra în lupta de putere unde îți vei cobori energia în sigiliile inferioare.

Atunci pe de o parte  te vei simți vinovat în interiorul tău- pentru că știi că nu e corect – iar pe de altă parte în exterior lupți pentru o cauză necurată. Și uite așa fiecare pasăre piere pe limba ei, adică își pierde echilibrul, verticalitatea, liniștea interioară și armonia în relații’’

Acum pentru că am descoperit de ce mi-a venit în realitatea mea acea situație de lipsă de impecabilitate, sunt convinsă că am trecut și de acest flux de conștiință și mă dezvolt pe altele.

Am ales să împărtășesc cu voi această conștientizare pentru ajutor în cunoașterea de sine, vindecare și creștere.

Vă doresc să fiți impecabili ca să nu vă creați stres cerebral inutil și să ajungeți cu energia în sigiliile 2 (vinovăție) sau 3 (judecată și luptă), pentru că adevărul până la urmă va triumfa în orice dimensiune.

Mult succes cu voi

8 Comments
 1. Rozica Udrea says:

  Mulțumesc ! Ca de fiecare data ,îmi apare Niculina cu Explicațiile necesare , care sunt minunate ! Mulțumesc ,om frumos si minunat ,ca ai apărut in realitatea mea !

 2. ANA CORNEA says:

  Nu esista dubii in ceea ce priveste impecabilitatea dumneavoastra. AM cea mai mare stima pentru tot ceea ce faceti pentru noi.Va multumesc Ana

 3. Mult adevar in ce spui. Voi fi atenta la acest aspect, caci conteaza mult sa fie clar ce se intampla in jur si cum reactionam in diferite situatii.

  Multumesc!!!

 4. Wow, extraordinar articol! Multumesc pentru eleganta si rafinamentul cu care descrii asemenea persoane si le arati si modul de a iesi din mlastina unde se afunda singure.

 5. Monica Aoncioaie says:

  Corect explicat dar sa știi ca într o discuție aprinsa intre doi prieteni/ne se m ai spune acest proverb…dar nici unul nu minte ,nu ascunde ,nu manipulează ci pur și simplu ii spune așa că să se încheie cât decât amiabil controversa avuta. Sa știi de multe ori am folosit o chiar dacă a rămas în coada de pește discuția…sa nu ajungem la altele !

 6. Buna ziua. Între prietenii adevărați fiecare comunică, există dialog și nu monolog și totul e ok adică se experimentează diferențierea pe cale pașnică cu bucurie. Așa să fie la fiecare. Zile minunate

Your email address will not be published. Required fields are marked *