Dragostea – elixir de bogăție
Posted on 03/02/2022

În practica mea profesională am întâlnit mulți oameni care își pun mereu întrebarea: care este diferența dintre dragoste și sex și ce beneficii avem prin această întâlnire intimă?

Un răspuns clasic din fiziologia și psihologia umană ar fi: împlinirea unor nevoi (de afectivitate, hormonale, de atenție, etc).

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Studiind lucrările lui Esther Perel care este specialist mondial în și despre viața erotică a ființei umane, întâlnind sute de clienți în cabinet cu această dilemă și observând-mi viața intimă personală am dezvoltat câteva idei și concluzii care-i pot ajuta pe toți cei care contemplă la acest subiect.

Dragostea este o întâlnirea intimă sacră, care se poate realiza doar cu o anumită persoană de sex opus cu care avem dorințe, valori și idei comune.

Sexul este o întâlnire intimă doar din nevoi în special de contact fizic și de joacă, adică are caracter ludic momentan.

Beneficiile intimității sacre sau a dragostei sunt:

  • Ambii parteneri deblochează și activează energia banilor;
  • Ambii parteneri deblochează și activează energia creativității;
  • Ambii parteneri activează energia tinereții veșnice;
  • Ambii parteneri activează energia autovindecării și sănătății radiante;
  • Ambii parteneri aduc energia vieții blocată în trecut și o integrează în ființa lor;
  • Ambii parteneri se relevează unul pe altul spre manifestarea măreției divine.

De fiecare dată când pregătim momentul sacru, fiecare partener în primul rând se conectează la el, se centrează pe el, aduce în manifestare generozitatea, bucuria, afectivitatea, curățenia interioară, vulnerabilitatea, curiozitatea și curajul de a păși într-un tărâm unic (de fiecare dată este altul), apoi când ne găsim și fizic cu partenerul, ne conectăm unul la altul prin toate canalele fizic, emoțional și mental, și îi oferim celuilalt din prea plinul nostru și anume tot ce este mai bun și mai frumos în noi, adică manifestăm bunătatea, frumusețea, tandrețea, răbdarea, blândețea și multe alte caracteristici astfel încât să aducem în întâlnirea comună partea divină din noi.

În această pregătire vrem să oferim din dragostea noastră pentru binele ambilor parteneri.

În această pregătire ieșim din egoism și intrăm pe frecvența dăruind vei dobândi.

De fiecare dată când intrăm într-un act intim sacru, activăm energiile expuse mai sus, iar asta ne face să ne simțim puternici, creativi, bogați, sănătoși, fericiți și împliniți.

Se pare că energia activată în actul intim sacru, ne aduce energia vieții în sigiliile superioare (6 sau 7), acolo unde avem puterea de creație, intuiție, prezență, detașare și materializare.

Sexul din punctul meu de vedere este o întâlnire de moment pentru a satisface niște nevoi fizice și emoționale.

Acest gen de întâlnire are câteva beneficii:

  • dezvoltă o falsă putere a cuceririi;
  • activează senzația că nu ești singur pe moment;
  • satisface nevoile hormonale firești;
  • împlinește nevoia de contact fizic pe care nu ai trăi-o cu mama după ce te-a născut.

Ce înseamnă asta? În primul an de viață copiii nou născuți, au o mare nevoie de îmbrățișările mamei, să-i simtă pielea în contact cu ei, asta îi face să se simtă în siguranță iar creierul lor se adaptează pentru separarea de uterul mamei și explorarea realității fizice înconjurătoare. Copii care nu au simțit asta în special cei care au avut o naștere dificilă sau prematură și au stat la incubator, fie mama nu i-a putut alăpta sau s-a îmbolnăvit imediat, fie au fost părăsiți la naștere, și alte situații unde a lipsit contactul fizic cu mama vor avea mereu nevoie de aceste întâlniri ca să se simtă în siguranță.

În altă ordine de idei acest gen de întâlniri ne situează energia vieții în sigiliul 2, care este un sigiliu de control și supraviețuire.

După cum vedeți beneficiile sunt minore și doar de moment pentru control, apartenență și supraviețuire.

Vă las să contemplați și să fiți conștienți de ce primiți, dăruiți și aduceți din acest gen de întâlniri.

În următoarele articole voi expune pe larg despre beneficiile actului intim sacru – dragostea, pentru susținerea celor care-și doresc o viață trăită cu sens inclusiv în intimitate.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și măreție.

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *