Cuvinte blocante (V)
Posted on 30/06/2014

Dar…

Voi încheia șirul acestor articole a cuvintelor blocante cu un cuvânt banal, des utilizat în vocabular care indică blocajul prin neimplicare în crearea reală a realității.

Când foloseşti cuvântul „dar”, anulezi tot ce ai spus mai înainte. De exemplu: „vreau să mă întâlnesc cu tine, dar nu am timp”.

De fapt mesajul este „nu vreau să mă întâlnesc cu tine şi de aceea nu-mi fac timp”.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Folosind acest cuvânt devii bulversant pentru univers și deschizi fluxuri de conștiință contradictorii. Adică una vrei să transmiți în exterior și alta transmiți.

Prin folosirea cuvântului „dar”, tu de fapt eviți transmiterea a ceea ce dorești cu adevărat, ceea ce indică că tu conții și menții în tine, dualitatea. Prin folosirea acestui cuvânt rămâi ancorat în trecut și te scurgi de viața ta, pentru că asta înseamnă dualitate. Când trăiești în dualitate rămâi ancorat în dimensiunea a treia și finalul vieții este moartea.

Prin dar arăți nehotărârea, lipsa de autenticitate și evitarea asumării a ceea ce vrei să faci. Transmiți o stare interioară de nesiguranță, frică, nehotărâre și te blochezi în fluxuri de conștiință de aceeași frecvență.

Folosind cuvântul „dar” în limbajul interior cât și în cel exterior, creezi oportunități ca „mintea limitată” sau personalitatea ta, creată în această dimensiune să fie cea care decide în crearea realității personale. Făcând asta te îndepărtezi de Sinele tău Divin și de Dumnezeu și deciziile legate despre tine, despre viața și trăirile tale vor fi luate doar din mintea limitată. Atunci veți spune în stânga și în dreapta că nu puteți face ceva din motive exterioare, că nu vă puteți crea singuri viața, că alții sunt de vină (sistemul, guvernul, familia, etc). Făcând acestea iarăși intrați în mintea limitată.

Fiți observatorul vostru în folosirea limbajului propriu și veți descoperi carențele în deschiderea spre fluxuri de conștiință în care realitatea se creează instant și la cote maxime pentru evoluția și împlinirea personală și profesională.

Lumea din exterior este cea pe care o deschidem din interior iar cuvântul este cel care face posibil acest lucru ușor, frumos și bine.

4 Comments
 1. este fantastic sa stii cuvintele blocante iar atunci cind vrei sa vorbesti sa faci o pauza si sa le zici pe cele inaltatoare si uita- te la mine care vorbesc destul de repede si zimbesc in acelasi timp cum fac pauze ……a fost foarte amuzant la inceput cineva m-a intrebat daca sint ok am zis da .mai tirziu lucrurile au revenit la adevaratul ,, normal ,, .este minunat

 2. Prcsina Dorina says:

  Dar este darul prin care arunci o punte spre conciliere.
  Ex:
  m-ai supărat, dar, te voi ierta,
  nu cred ce spui, dar, voi căuta să te ințeleg, etc…
  Poate m-ai inteles, dar , vei stărui in teoria ta.
  ……
  În ceea ce mă priveşte eu acord darul ca o favoare benefică celui ce dă şi celui ce primeste.

Your email address will not be published. Required fields are marked *