Cuvinte blocante (IV)
Posted on 26/06/2014

 

Am ajuns și la acest cuvânt care este folosit foarte des și numai la noi în țară. Adică dacă treci peste granițele țării, peste Prut și Dunăre nu mai este uzitat de cei de acolo. Cuvântul “sărut-mâna” este un cuvânt care induce umilinţă şi te blochează pe un flux de conştiinţă al neputinţei.

Interesant, când am analizat acest cuvânt am avut un șoc aș putea spune, deoarece nu mă așteptam ca sub această formă de politețe să se ducă energia vieții sau chi-ul pe frecvențe inferioare.

Astfel am început să analizez gestica, mimica și ce se ascunde sub aceast cuvânt.

Am constatat cu stupoare cum spunând acest cuvânt te plasezi pe un flux de conștiință al umilinței, al stagnării. Acest cuvânt folosit îți indică faptul că alții sunt superiori ție pe toate nivelurile. Folosind acest cuvânt ieși de sub incidența fluxului în care „toți suntem egali, toți suntem eterni, toți suntem divini.” E adevărat că fiecare este unic, creează, înțelege și experimentează diferit dar în esență toți suntem divini.

Folosind acest cuvânt transmiți universului că tu nu ești în stare să creezi sau să faci ceva în realitatea ta și că dai altuia puterea ta. Adică altul poate face în locul tău și chiar mai bine. O adevărată iluzie. Nimeni nu poate face ceva mai bine decât tine în realitatea ta. Deoarece tu ai toate pârghiile din interior pentru a-ți crea realitatea interioară și apoi pe cea exterioară.

Umilinața indică faptul că își dai puterea în exterior și rămâi blocat pe un flux de conștiință inferior. Degeaba aștepți să trăiești o viață minunată trăind în umilință. Așa ceva nu se poate. Primești de la univers acele energii pe care le indici prin vocabular, stări, atitudini.

La polul opus stă cuvântul Mulțumesc – care indică recunoștință și un salt cuantic pe un flux de conștiință de frecvență superioară.

Faceți un exercițiu simplu. Folosiți ambele cuvinte în aceeași conversație, unul după altul dacă e posibil și vedeți ce simțiți în interiorul vostru?

Eu personal am descoperit o discrepanță de la cer la pământ folosind aceste cuvinte unul după celălalt în conversație. Fiți atenți la ce simțiți în interior, cum vi se schimbă starea de la un cuvânt la altul, vedeți ce gânduri vă apar după ce folosiți cuvântul “sărut-mâna” și apoi “mulțumesc”. E foarte interesant să te observi și să poți să modifici realitatea printr-un cuvânt sau altul.

Dați-vă voie să fiți observatorul conștient al vocabularului vostru și veți trăi divin, pentru că veți putea corecta și vă veți putea elibera de pe fluxuri de conștiință blocante, limitative urcând pe fluxuri de conștiință de frecvență înaltă. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

14 Comments
 1. Foarte tare ce ati scris. Va rog sa scrieti un articol si despre moarte si cum se “trateaza” corect aceasta situatie de viata. De asemenea, ar fi interesant un articol despre bolile la copii.

 2. Nu cred ca „ sarut mana” este o expresie care blocheaza, cel putin nu simt asta. Nu induce umilinta ci poate smerenie, ceea ce nu inseamna acelasi lucru. Ma simt bine cand folosesc aceasta expresie si nu consider ca imi dau puterea cuiva ci mai degraba este ca o expresie de multumire, de recunostinta fata de… . Foarte posibil ca acest sentiment de umilinta sa il aiba cei foarte orgoliosi sau care stau prea mult in minte si mai putin in inima. Deasemenea, aceasta expresie, poate exprima un sentiment de respect fata de persoana careia ii este destinata caci este adevarat ca cine nu se respecta nu respecta nici pe altii.

 3. Este alegerea dumneavoastră ce și cum credeți. Eu nu am spus că dețin adevărul absolut. După mulți ani de cercetări, observații a folosirii acestui cuvânt atât în țară cât și în străinătate, am constata aceste lucruri. Din exterior pare ce ați spus dumneavoastră dar tocmai din interior când pui mintea și inima pe aceeași frecvență găsești altfel lucrurile. Mult succes în tot ce faceți și folosiți acest cuvânt dacă vă face bine. Eu personal l-am scos de mulți ani din vocabularul meu curent și l-am înlocuit cu cuvântul Mulțumesc.

 4. De cand ma stiu am folosit aceste doua cuvinte, insa nu de mult timp mi-am pus intrebarea daca sa le mai folosesc deoarece imi dadeau un sentiment de nesiguranta, acum insa am gasit un raspuns.

 5. Niciodata nu mi-a placut aceasta expresie,cu atat mai mult spusa de o fata/femeie,sunt parinti care inca isi mai invata baietii sa spuna asa si,mai mult,parinti care vor sa li se spuna asa de catre copii,nu mai spun de preoti,cu adevarat induce umilinta si te coboara aceasta expresie,e prima oara cand “aud” pe cineva ca nu e de acord cu ea ,si nu oricine,doamna,spuneti lucruri adevarate,noi suntem egali ca fiinte,pana la urma fiecare simte si vede lucrurile in felul lui,in mare parte cum a fost “educat” in copilarie si cat si cum a fost influentat de mediul in care traieste.

 6. Iar MULTUMESC este un cuvant extraordinar,il folosesc cu sentimente frumoase atunci cand am fost ajutata in vreun fel mai mic sau mai mare,si neutralizeaza durerea atunci cand mi s-a facut un rau si persoanei respective nu ii pasa de ce a facut,e ca o acceptare,ca o depasire si un pas inainte.

 7. Aceasta expresie induce cu adevarat umilința dat nu oare la tot pasul in educatia noastra ortodoxa suntem învățați ca starea de dorit vizavi de preoti , biserica s.a. este umilința ?

 8. Este adevărat,induce umilită,am sesizat si eu acest efect.Nu este o formă de respect.Papa Francisc spune că trei cuvinte salvează familia:te rog,multumesc,cu plăcere!!

 9. Pe mine tata m-a invatat asa : (cand eram copil) la barbati si femei l-e spui buna ziua, doar barbatii spun sarut mana femeilor ca respect si recunosatere a adevarului ca dintre oameni femeia da viata
  in familie nimeni nu a avut pretentii ( mama, nasa, matusa) sa l-e spun sarutmana dar acum la maturitate mama prietenului meu si el ” ma obliga ” sa-i spun sarut mana lucru foarte suparator si umilitor pentru mine ( bineinteles ca ei nu stiu 9inca?) invatatura de la tatal meu totusi au o mandrie urata in ei care ii determina sa aiba asemenea pretentii

 10. Chiar ii spun cu drag mamei mele ,,Sarut mana!”.Si sunt plina de recunostinta. Analizam lucrurile si dupa istoricul personal, in functie de experientele care si-au pus amprenta asupra noastra.

 11. Sarut mana spus din toata dragostea inimii si pasiunea sufeltului este inaltator! Sentimentul de a te simti umilit il au oamenii foarte orgoliosi. Cine ma poate umili daca sunt centrata in divinul iubirii sacre? Transmit continuu iubire din iubirea pura a creatiei care este Dumnezeu si simt cum ma inalt dincolo de orice umilinta creata de minti logice limitate la frecventa materialismului uman!

 12. Ce frumos ar fi să fiți centrată cu adeărat în Sinele Divin? Asta ne dorim cu toții dar până acolo avem de lucru cu mintea noastră pentru a stăpâni poziția de observator. Mult succes

Your email address will not be published. Required fields are marked *