Curajul, vointa, perseverenta si procesul crearii realitatii proprii
Curajul, voința, perseverența și procesul creării realității proprii
Posted on 21/01/2014

Curajul, voința și perseverența sunt ingredientele principale în aplicarea cunoașterii.

Mai jos vă voi expune cum ajungem să le activăm.

Omul este veșnic în dezvoltare. De aceea orice dorință ați avea, aveți capacitatea ca, prin cunoaștere, să o materializați. Materializați mai repede sau mai greu, în funcție de cât de mult vă concentrați, vă valorizați, vă respectați, vă iubiți.

Autor articol:Psiholog Niculina Gheorghiță

Concentrarea, motivația şi voința se activează în funcție de cât de mult vă doriți acel ceva. Când vă doriți cu adevărat ceva nu mai apar îndoieli, neîncredere şi justificări cum că nu se poate. Atunci „când vrei cu adevărat, poți!”- adevărată expresie. În traducere liberă, voința declanșează programul de „a putea”. Ele sunt în legătură unele cu altele. De aceea mai jos v-am expus procesul prin care creați ce vă doriți, folosind cele trei ingrediente: curajul, voința și perseverența.

Pentru a vă materializa dorințele, tot ce aveți de făcut este să simțiți ceea ce doriți.

Pentru a ajunge să le simțim avem nevoie să activăm în interiorul nostru următoarele forțe de bază: curajul de a acționa, voința în a face și perseverența care aduce încredere că se va împlini.

Curajul se declanșează de la sine când tu te valorizezi suficient și știi că pentru a accesa un adevăr sau a face un salt cuantic este nevoie să știi cine ești, ce vrei, care sunt resursele tale și care îți sunt vulnerabilitățile.

 Curajul este forța noastră interioară care se activează de la Sine, doar atunci când ai lucrat cu tine și prin focus, concentrare și prezență ți-ai dus energia vieții în sigiliul 3, adică în chakra Manipura. De acolo pleacă forța curajului.

 Când făceam arte marțiale (5 ani de lucru în această artă) la antrenamente ni se spunea să „ridicăm hara” pentru a avea forță, prezență și atenție, adică să ridicăm energia din chakra Svadisthana în Manipura. Ce înseamnă aceasta: să ne concentrăm la 3 degete sub buric și să ținem burta suptă și fesele strânse. Adică inclusiv corporal e nevoie de concentrare pe anumite părți ale corpului pentru a ridica Ki-ul sau energia vieții în sus, adică în sigiliul curajului. Acum, aducând elementul curaj  la suprafață prin ridicarea forței Vieții într-un sigiliu superior, faci saltul cuantic de la fluxul de conștiință cuantică inferior, cel al supraviețuirii, la un fluxul de conștiință cuantică superior, adică cel al creației.

Chiar dacă nu faceți arte marțiale, când mergeți fiți atenți la poziția corporală cu burta suptă și fesele strânse și veți vedea cum vă simțiți.

După ce am urcat forța vieții în sigiliul 3, pentru a  accesa voința e necesar să duci această forță, tot prin concentrare și prezență, în sigiliul 5. Aici găsim voința, perseverența și autodisciplina.

Rețineți că puteți ridica energia doar în sigiliile voastre și nu la alții, pentru că este un proces intim, psihic, sufletesc, care ține de concentrarea și atenția fiecăruia.

Deci voința, perseverența și disciplina se activează atunci când ai urcat energia până în sigiliul 5, adică chakra Vishuda. Dacă îți cunoști rolul și misiunea ta în acest plan, adică pe Pământ, începi să nu mai aștepți să-ți facă sau dreagă realitatea ta, altcineva din afara ta. Realizezi că nimeni nu poate să pună un bob de nisip în realitatea ta până tu nu ai creat acel bob. Deci, „Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă” și asta deoarece în traista ta poți pune doar tu ceea ce vrei. Pentru asta ai nevoie să vrei să faci o acțiune, să perseverezi în ea pentru a crea la nivel cerebral o nouă conexiune neuronală, care va duce la formarea unei noi deprinderi sau atitudini. Pentru asta e nevoie de prezență în aici și acum.

Ca să reușești să ridici energia vieții în sigiliile superioare este important să știți ce vreți să faceți, să vă concentrați pe ce vreți cât mai mult timp și să trăiți în prezent. În această stare totul se aranjează de la Sine, deoarece tu ai lucrat din interior, din planul energetic și informațional, iar exteriorul este doar o reflexie a interiorului tău.

Când vine cineva la mine și îmi povestește ce probleme are, cu ajutorul unor întrebări simple îl aduc cu atenția în interiorul lui și astfel descoperă singur că problemele din exteriorul său, le creează permanent din interior.

Cum creăm realitatea mai puțin plăcută din interior? Simplu, din cauza: emisiilor de gând distructive, a stărilor de frică,a delăsării,a lipsei iubirii de Sine, a lipsei acceptării și valorizării interioare. Prin acestea omul își calcă pe suflet, (face acțiuni în exterior pe care nu vrea să le realizeze din interior), nu acordă atenție nevoilor sale și astfel ia decizii nesănătoase pentru realitatea lui.

Una dintre întrebări este:

Pe o scală de la 1 la 10, unde sunteți în realitatea dumneavoastră?

Clientul răspunde într-un fel sau altul, apoi clarificăm răspunsul și își dă seama că e pe nicăieri sau pe ultimul loc. Dragii mei, de aceea apar problemele în exterior, deoarece nu sunteți în prezent, nu sunteți imediat după creator (Dumnezeu) în scala valorică a vieții și realității voastre.

Priviți cu mare atenție la viața voastră și veți descoperi cauza bolilor, a nefericirilor, a suferințelor, a nemulțumirilor.

Pentru că nu sunteți prezenți în viața voastră,  ki-ul sau energiei vieții se află în sigiliul 1 sau 2, adică în supraviețuire, în frică, control, dualitate, neîncredere, lipsa curajului, a voinței și a perseverenței. Când energia vieții este în sigiliile inferioare doar existați și nu trăiți.

Starea de prezență vă declanșează potențele divine pe care le aveți în interior.

Fiți prezenți în tot ceea ce faceți, adică faceți cu tot sufletul acea acțiune și viața va fi o binecuvântare. Amintiți-vă că realitatea din exterior este o reflexie a ce conțineți în interior.

Cu drag, din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

14 Comments
 1. Valentina says:

  Foarte avedarat. Ma intorc din nou programele cu care am fost implementati si uneori ruleaza inconstient, adica fara sa ne dam seama dar dupa ce ne-au pacalit atat de mult ne ridicam pe alta frecventa si nu mai avem treaba. suntem deasupra si incepem sa vedem intr-un alt fel (iubesc afirmatia Niculinei – stiti din cer se vad altfel lucrurile). Multumim si te iubim. Binecuvantata maicuta ta ca te-a ajutat sa te luminezi pentru a ne putea lumina si noi pe langa tine.

 2. Foarte adevărat tot ce ai scris, recunosc că aşa este, iar din poziţia de observator putem vedea cel mai bine comportamentul nostru precum şi urmările acestuia.
  Te rog însă să ne împărtăşeşti cum putem depăşi în secunda doi, sau mai bine zis evita, emisiile de gând necorespunzătoare, stările de frică, delăsarea!

 3. Multumesc!
  Tot ceea ce scrieti, ma fascineaza . Am invatat atat de multe din cartile și articolele d-voastra.

  Fiti binecuvantata!

 4. Eu încă mai aştept să-mi răspunzi, te rog, la ce te-am intrebat mai sus!Şi mulţumesc frumos că am avut oportunitatea să te întâlnesc în această dimensiune, oportunitate care mi-a schimbat viaţa cu 360 de grade!

 5. ff frumos spus..greu de aplicat,dar cu vointa si incredere in Dumnezeu reusim 🙂

 6. Interesante articole, intotdeauna invat ceva nou din ele. Acum am simtit sa intervin in completarea articolului referitor la pozitionarea chakrei Manipura pe corpul fizic.

  “Manipura sau Plexul Solar

  Tipul de energie al chakrei : Energie nervoasa, punct de trecere intre energia fizica si energia mentala
  Cuvinte si fraze cheie : “Eu vreau”. Relatia cu semenii, cu societatea si dimensiunea sociala. Gestionarea puterii personale, bucuria de a trai. Unire intre planul in planul instinctiv si cel emotional. Este chakra lui Ego, a vointei : se trateaza atat in cazul unei persoane slabe, “sleita”, cat si in cazul unei persoane prea rigide, prea volitive. Este chakra disciplinei. “Creierul abdominal”, unit cu instinctul si creativitatea. Este chakra tuturor celor ce lucreaza cu muschii, de la sportivi la toti cei ce fac munca fizica.
  Culoare : Galben. Culoarea complementara : Auriu.
  Element : Foc.
  Aspectul anterior : este conectat cu dorinta de a impune nemijlocit propria vointa asupra lumii. Se refera la afirmarea personalitatii, ca urmare incercam o senzatie de satisfactie. Prin functionarea corecta a acestei chakra reusim sa atingem lucrurile care ne intereseaza, putem dezvolta actiuni oportune pentru satisfacerea intentiilor noastre si ne simtim siguri si satisfacuti de locul pe care il ocupam in lume, dezvoltand simtul de apartenenta la univers. Cand chakra este armonioasa, individul actioneaza cu “transparenta” in cautarea succesului. Deschiderea aspectului anterior al chakrei Manipura face ca miscarea sa fie transformata in energie (pentru acest proces sunt indeobste importante si chakrele minore ale stomacului, splinei si ficatului), gandurile devin actiuni iar activitatea produce satisfactie si profit economic.
  Aspectul posterior :Pentru ca este pozitionata pe partea posterioara a corpului, aceasta chakra prezinta nuante de tip yin. Vom avea asadar, situatia ca aceasta se uneste cu acele caracteristici de sensibilitate majora necesara pentru a obtine succesul in societate si in viata si pentru a si afirma propria autorealizare care presupune folosirea facultatilor intelectuale de tip reflexiv, mai metodice si mai lente fata de calitatile impulsive tipice vartejului anterior.
  Organe fizice unite : Stomac, aparatul digestiv, ficat, vezica biliara, splina, pancreas, aparat muscular (cel care se refera la “forta”), spinare, sistem imunitar, sistem nervos autonom. Aceasta chakra controleaza termoreglarea organismului.
  Glanda endocrina : Pancreasul endocrin (insulele lui Langerhans)
  Corelari fizice : tulburari digestive, arsuri la stomac, respiratie ingreunata, ulcer gastric, disfunctiuni hepatice, tuluburari ale Pancreasului, boli ale sistemului imunitar.
  Corelari psihice si emotive : boli psihosomatice, neliniste, nervozitate, depresie, dependinte diverse, egoism, furie, ranchiuna, intoleranta, aviditate, senzatie de pumn in stomac, dorinta de putere, tulburari de alimentatie, anorexie, bulimie, dificultate de a se raporta la corpul fizic.
  Pozitia chakrei anterioare pe corpul fizic : imediat sub stern, la “gura” stomacului, unde se simte gropita.
  Pozitia chakrei posterioare pe corpul fizic : zona centrala a spatelui, in punctul corespunzator “Plexului Solar”.
  Aliment specific pentru a intari chakra : cereale.”

 7. Silitra Adriana says:

  Mulțumesc din suflet pentru toate sfaturile care ni le dați va pup si va iubesc.

Your email address will not be published. Required fields are marked *