A cunoaște despre cunoaștere
Posted on 28/12/2018

“Cu cât cunoaştem mai multe, cu atât abolim mai multă ignoranţă – şi cu cât abolim mai multă ignoranţă cu atât este mai mare nivelul nostru de acceptare şi de convingere faţă de ceea ce facem. Abilitatea noastră de a accepta un destin este egală doar cu cât de mult credem în ea, iar cât de mult credem în ea e egal doar cu cât de mult ştim despre ea.”(Ramtha)

Frumos spune maestrul Ramtha, cunoașterea ne duce la manifestarea credinței iar aceasta la acceptarea a ceea ce vrem să trăim.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

În ultimul timp mă minunez de câte experiențe minunate pot trăi și experimenta datorită cunoașterii pe care am accesat-o în atâția zeci de ani. Mereu sunt întrebată de unde am citi una sau alta, iar răspunsul meu este: în miile de cărți citite și studiate am găsit multe informații dar diferența o face punerea lor în practică.

De curând am susținut o conferință cu o temă interesantă unde au fost diverși participanți.

După acea conferință o doamnă mi-a mărturisit că: în cele două ore cât a durat expunerea mea în acea conferință, ea parcă a citit 200 de cărți. Iar eu i-am spus că probabil pentru acel subiect eu am studiat vreo 200 de cărți și am experimentat multe informații din acele cărți și că ea a simțit asta.

M-am bucurat să-mi dau seama că efortul meu de a cunoaște despre cunoaștere se vede și se simte de cei interesați. Și ce am mai aflat atunci a fost că cei care se conectează cerebral și emoțional cu mine într-o anumită expunere descarcă informații din creierul și câmpurile mele.

Este un moment important în evoluția mea. Munca susținută își arată roadele.

Este o vorbă românească: “mulți știu, puțini cunosc”, și așa este.

Pentru a cunoaște cu adevărat ceva este necesar să fi experimentat și să fi trăit ceea ce ai aflat într-o carte, printr-un curs, conferință sau expunerea altcuiva.

Fiecare suntem inspirați la rândul nostru de cunoașterea altor personalități cu care rezonăm și asta e normal și firesc.

Și eu la rândul meu sunt inspirată de lucrările unor mari autori cum ar fi: Dr. Daniel Siegel,  Dr. Daniel Amen, Dr.Joe Dispensa, Rudolf Steiner, Aivanhov, Ramtha, Francoise Dolto, Harville Hendrix, și mulți alții.

Însă ceea ce studiez de la ei devine adevăr și cunoaștere pentru mine doar atunci când am pus în practică. Atunci când devine cunoaștere pot transmite și altora acel adevăr.

Prin practicarea și experimentarea unor informații, acea energie psihică folosită, se imprimă la nivel cuantic în câmpurile informaționale și energetice din jurul nostru. Odată imprimată face parte din noi iar atunci când transmitem altora le dăruim și o parte din energia noastră și de aceea îi inspirăm.

Asta s-a întâmplat cu acea doamnă care a participat la conferința mea (povestea cu care am început acest articol) și așa se întâmplă cu toți care rezonează cu fiecare dintre noi creatorii. Asta este consonață (rezonanță) – cf dr. Ștefan Odobleja.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

3 Comments
 1. ALMASAN MARIOARA says:

  Sunt impresionata de tot ce citesc din cunoasterea d-voastra ,am experimentat si am trait din ceea ce am citit dar nu pot trasmite celor dragi mie asta si tare mi-as dori ….admiratie

 2. multumesc DOAMNA MEA SCUMPA NICULINA GHEORGHITA

  FRUMOS ARTICOL

  VA ROG SA-MI SCRIETI CUM MA POT CONECTA CEREBRAL SI EMOTIONAL CU DUMNEAVOASTRA DE LA DISTANTA
  MULTUMESC

 3. Adriana Nicoleta Zamfir says:

  Draga Niculina,
  Iti multumesc cu recunostinta pentru toate informatiile pe care le oferi. Dupa 40 de ani (acum 3 ani) am constientizat foarte multe “blocaje” care m-au impiedicat sa ma dezvolt conform potentialului meu, iar credintele mele limitative, dobandite si intretinute au creat realitatea mea. Apoi am spus STOP (instinctiv) si am vrut sa vad ce fac altii de reusesc mai bine, stiind ca pregatirea, inteligenta nu-mi lipseau. Am inceput sa citesc mai mult (o faceam si inainte, dar imi ziceam dupa ca de, celor care scriu le usor sa spuna acele lucruri care poate functioneaza la ei, nu la noi, care traim in Romania, unde viata e grea, scara valorilor e distorsionata etc. etc.). Mi-am dat seama ca e nevoie sa “ma explorez” si sa gasesc ce mi-a adus tot ce e bun in viata mea si ce m-a impiedicat sa ma dezvolt. Am facut un curs de analiza tranzactionala care mi s-a parut uau! si care m-a ajutat enorm, apoi te-am descoperit pe tine si totul a devenit si mai limpede.
  Deja sunt 8 luni de cand am ales sa ma TREZESC si da, functioneaza. Si ma minunez. De ce oare? Ca doar si inainte a functionat de minune, dar invers 🙂
  Mi-am ales afirmatiile potrivite celor dorite, impartasite de tine pe la emisiuni, in cartile tale, in articolele tale si, cu actiune, cu pasi mici, realitatea mea a inceput sa se schimbe. Vorba aceea, “adevarul este ochii privitorului”. Cu informatiile pretioase pe care le daruiesti, mai ales de psihologie/fizica cuantica, dar si cu niste mecanisme de AT intelese, am luat decizii de schimbare a realitatii mele. Sigur, vechile comportamente/credinte/frici nu se lasa usor demontate, insa au inceput sa vina imediat gandurile opuse dupa minunatul STOP.
  Am invatat sa-mi creez ziua, sa privesc altfel, focusandu-ma pe solutie, nu pe problema, si abia astept sa-mi creez anul. Folosind Photoshopul (e un instrument in jobul meu) am creat o imagine pe care mi-am pus-o pe desktop, imagine cu mine, intr-o stare de beatitudine in vacanta inconjurata de euro. De ce? Pentru ca voiam sa fac un plan de afaceri cu finantare europeana… Multi ani am avut idei minunate pe care nu le-am pus in practica din cauza fricilor, scenariilor negative, apoi am gasit scuze de tot felul si am dat vina pe mine si pe toti din jur. Ok, am spus de curand, eu nu am bani (are legatura cu o decizie neinspirata luata cu ani in urma – un credit in CHF care mai ca ne-a bagat in faliment personal), dar altii au, UE are… Am descoperit ce doresc sa fac in viata mea, apoi am inceput sa fac pasii in aceasta directie. Am fost printre castigatori cu proiectul meu si au fost niste experiente demne de SF, dar da, asa lucreaza Universul :).
  Sunt foarte multe intamplari minunate in ultimele 8 luni, cu stari emotionale diferite (mai ales cand scormonesc in adancul fiintei mele), dar doar asa pot schimba multe…
  Esti minunata si iti datorez enorm si tie, si altor persoane preocupate de astfel de schimbari, de astfel de subiecte de dezvoltare personala/spirituala, care impartasiti oamenilor ceea ce experimentati/descoperiti/stiti.
  As fi incantata sa-mi accepti cererea de prietenie pe Facebook (am emis cererea), sa pot fi mai aproape de tine in timp real, mai “conectata”. Conectata chiar sunt, ma simt deseori astfel.
  Un 2019 excelent, asa cum ti-l creezi si cum il visezi!
  Cu mare drag si multa apreciere,
  Adriana Nicoleta Zamfir

Your email address will not be published. Required fields are marked *