Cum să ne spiritualizăm toate activitățile
Posted on 07/06/2013

    549076_441972469229558_824613782_n“Mulți își imaginează că pentru a fi spiritualizat, trebuie să se consacre meditației și rugăciunii continuu. Nu, indiferent de muncă, chiar spirituală, devine extrem de prozaică când nu introducem în ea o idee sublimă, un ideal superior și invers, indiferent de munca prozaică, poate fi spiritualizată dacă știm să introducem în ea un element divin.

Spiritualitatea nu constă în a refuza orice activitate fizică, materială ci a face totul în vederea luminii, prin lumină și pentru lumină. Spiritualitatea este știința de a utiliza orice muncă pentru a ne înălța, a ne armoniza, a ne lega de Dumnezeu. Oricare ar fi ocupațiile noastre, chiar numai pentru 1-2 minute, trebuie să vă obișniti să restabiliți de mai multe ori pe zi legătura cu Dumnezeul interior. Nu durata concentrării contează ci intensitatea ei. Vă veți concentra astfel un moment, apoi vă veți opri; puțin mai tirziu va veți concentra iar un moment, etc…

Dacă vă exersați, să restabiliți constant legatura cu Dumnezeu, veți reusi în tot ce veți întreprinde, mult mai bine ca înainte. Când ne legăm de Dumnezeu înainte de fiecare activitate, fiecare ocupație, Eternitatea își pune pecetea pe tot ce facem. Trebuie deci să vă legați constant de El, oriunde ați fi, numai astfel fiecare dintre acțiunile voastre se vor impregna de o influență celestă…

Faceți exercițiul urmator: la fiecare oră, pronunțați formula:

“Glorie Ție, Sine Divin!” și îndreptați-vă gândul către Dumnezeu. Începeți să faceți acest exercitiu, de 12 ori pe zi, consultindu-vă ceasul. Mai târziu, când va deveni obisnuință, va fi pentru voi atât de prețioasă încât nimic nu va putea exprima bucuria pe care aceasta formulă v-o aduce.

Când mergeți, puteți pronunța, schimbind succesiv piciorul drept și piciorul stâng: înțelepciune, iubire… înțelepciune, iubire…

Când spălați vasele, când măturați etc, puteți spune: “Doamne, așa cum spăl aceste farfurii, spală-mi sufletul”… “Cum curăț această podea, curăță-mi inima de impuritățile sale”… etc. Indiferent de sarcina pe care o îndepliniți, vă puteți lega de iubire, de înțelepciune, de adevăr pentru ca aceste principii să participe la activităţile voastre dându-le viață. De exemplu, în timp ce mâncați, spuneți: “Mănânc prima înghițitură pentru iubire, a doua pentru înțelepciune, a treia pentru adevar”… Când vă îmbrăcați dimineața, pe măsură ce vă luați câte un veșmânt, spun “Pentru iubire, pentru înțelepciune, pentru adevăr… și nu vă strică dacă adăugați: pentru puritate… pentru dreptate… pentru fericire…”

Gândul fiind ocupat cu aceste virtuți, declanșați forțe sublime care pun la lucru ființa pentru a manifesta spiritul. Când preparați un prânz, gesturile voastre să fie magice. Puteți deci prepara mâncarea spunând: “Iată iubirea, iată înțelepciunea, iată adevărul“. Şi cel care va mânca această masă va fi iluminat.

Când atingeți sau deplasați obiectele, făceți-o ca și când tot corpul este gata să cânte și să danseze și veți vedea că armonia gesturilor voastre se va reflecta asupra voastră toată ziua. Oamenii dau lovituri de picior mobilelor, trântesc ușile, aruncă scaunele, fără a înțelege că modul în care el face aceste lucruri îl aduce în această stare. Dar încercați într-o zi când sunteți nervos, coleric și spuneți:” Ah! este momentul de a face exercițiile”. Şi luați atunci un obiect, dăruiți-i câteva mici dezmierdări, chiar așa, cu gentilețe, și în acel moment veți simți deja că transformați ceva în voi, că vă schimbați curentele.”

{Maestrul O. M. Aivanhov}

 

12 Comments
 1. Impresionant. Am citit acest articol si pur si simplu am simtit cum imi intra din crestetul capului pana in inima.
  Este intradevar aducerea fiintei umane in a trai in acum si aici.
  Zi minunata, sa aveti.
  Julia

 2. petrov nicolina says:

  Minunat, mi_am scris niste carduri cu aceste afirmatii pentru activitatile cele mai importante si le_am plasat in locurile vizibile si aproape de actiunile din timpul zilei. Ma obisnuiesc cu ele si nu voi mai gandi la lucruri nefiresti. Eu am deschidere pentru aceste mijloace de comunicare cu mine insami , caci sunt conectata la sinele meu Divin! Cu rabdare, iubire si intelepciune, totul va fi minunat! Multumesc, multumesc, va iubesc!

 3. Maria Gherasimhttp://www.google.com/search?q=biblioteca+gheorghe+asachi+iasi&client=safari&hl=ro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=X0qcUd2GKYeVtQbsxICoBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=690#biv=i11dQahydodUC0a-zM says:

  Stiu ca mi-ati schimbat viata, atitudinea asupra vietii si nu ma m-ai simt risipit ci adunat cu mine in mine…multumesc…
  Cu drag Maria

 4. Sunteti o sursa nesecata de inspiratie… In copilarie, de fiecare data bunica facea semnul Sfintei Cruci pe bucatele pe care le pregatea(inainte de a le introduce in cuptor) indeletnicire pe care mi-am insusit-o, insa nu la un nivel suficient de profund… Va multumesc mult!

 5. Monica Voinea says:

  Niculina draga, iti multumesc pentru energia ta netarmurita si dragostea ta de oameni. Ne-ai readus in inima pe Maestrul Aivanhov. Sa traiesti! Te iubesc. Monica Voinea

 6. camelia gurgu says:

  niculina te-am descoperit de curand si am un “deja vu”multumesc pentru ce ai reusit sa trezesti in inima mea ,multumesc pentru ca existi si ca imi dai lumina pe care o pierdusem

 7. Ecaterina Stefan says:

  Multumesc! Am citit cu sfletul. Sunt in fiecare cuvint din acst articol.
  Esti minunea mea din fiecare zi.
  Iti multumesc cu toata fiinta mea ca existi!
  Cu mult drag,
  Ecaterina

Your email address will not be published. Required fields are marked *