Cum ne putem reinventa pe noi
Posted on 01/10/2012

Pentru a ne schimba şi a deveni altă persoană trebuie să ne regândim pe noi într-o viaţă nouă. Adică să ne reinventăm în mod conştient, cum spunea o cursantă de-a mea „să ne reconstruim de la temelie”. Pentru a urma acest proces conştient şi cu schimbarea reală am gasit şi aplicat câţiva paşi.

Primul pas este să ne eliberăm de rutina zilnică, să fim prezenţi în ceea ce facem, să fim atenţi la noi şi la acţiunile noastre. În această stare prin contemplare, reflecţie, meditaţie şi analiză putem să ne gândim la ce fel de oameni vrem să devenim. Asfel ne ajută întrebările de tipul: Ce ar fi dacă…?, Ce ar fi dacă nu aş mai fi nefericit?, Ce ar fi dacă n-aş mai suferi şi dacă m-aş putea schimba?, Ce ar fi dacă nu mi-aş mai face griji?, Ce ar fi dacă nu aş mai purta ranchiună? Ce ar fi dacă aş începe să recunosc cum stau lucrurile şi faţă de mine şi faţă de alţii?

Pasul doi îl reprezintă etapa în care ne punem diverse întrebări şi începem să strângem informaţii despre cum am vrea să fim, dacă acţionăm diferit de cum am facut-o până acum.Este foarte important să ne cunoaştem şi să ştim cât mai multe despre noi, gen: cum mă comport în situaţia x, ce fac în evenimentul y, etc. Şi abia apoi ne putem forma noi idei despre cum vrem să devenim. Ideal este să plecăm de la mici experienţe din viaţa noastră pe care le-am trăit şi care pentru un moment ne-au făcut să ne dăm seama ce potenţial divin avem fiecare. Acele experienţe de fapt reprezintă baza noii persoane pe care vrem să o reclădim.Pe acea bază găsim diverse informaţii despre unii despre alţii, despre cum au acţionat pentru a deveni ei o fiinţă divină, responsabilă de propria realitate creată. Aceste două căi experienţa proprie şi experienţele celorlalţi care au reuşit ne dau încredere că şi noi suntem în stare să ne facem viaţa mai frumoasă şi mai plină de bucurii.

Pasul al treilea îl reprezintă descoperirea unor modalităţi noi de a gândi, de a întrerupe cursul repetitiv al gândurilor care în cea mai mare parte a vieţii conştiente au ocupat mintea raţională.

După ce eşti conştient de aceste lucruri urmează cel de-al patrulea pas şi anume disciplina, adică timp alocat pentru exerciţiile mentale cu informaţii şi vizualizări a cum vrei să ajungi, adică cum vrei să devii. Exersarea mentală stimulează creierul să dezvolate noi circuite nervoase şi schimbă modul de funcţionare a creierului şi a minţii. Reţelele neuronale sunt ansambluri individuale de neuroni(sau celule nervoase) care lucrează împreună şi independent într-un creier funcţional. Ultimele descoperiri în domeniul neuroştiinţelor explică cum fiecare nouă experienţă ne schimbă creierul. Astfel când facem focus şi ne concentrăm pe o idee cu credinţă şi fermitate, celulele nervoase pe care le activăm împreună se interconectează şi creează o nouă reţea neuronală care ne va creea o nouă atitudine – prin stimularea repetată a aceloraşi grupe de neuroni.

În ultimul timp foarte mulţi oameni îşi modifică creierul doar gândind fără efort fizic. Asta povesteam cursanţilor de la modulul 5 în cadrul cursului „Regăsirea puterii interioare”, intenţia din Sine duce la crearea realităţii fără efort fizic. În condiţii de efort mental adecvat, creierul nu face diferenţa între efortul fizic şi cel mental.

Pasul cinci, reprezintă efortul mental de vizualizare (focus), de afirmaţii repetate destul de des şi în timp îndelungat (21-29 de zile continuu şi apoi până la 6 luni pentru consolidarea noii reţele neuronale), prin care ne imaginăm cum vrem să fim adică,sănătoşi, puternici, cu încredere în noi, creativi, geniali, plini de pace, de linişte,de bucurie, etc.

Urmând acești pași rezultatul va fi că veți deveni persoana pe care o doriţi, sănătoasă, puternică, fericită, genială, creativă,etc. Rețineți că puterea este în voi, iubiţi-vă, fiţi de partea voastră şi lucrați pentru reinventarea şi reclădirea voastră cu inima uşoară. Spor la lucru şi bucurați-vă de tot ce faceți prin lucru conștient, inclusiv pentru cea mai mică realizare a voastră. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

3 Comments
 1. Buna seara,
  Pe masura ce citesc aceste informatii minunate, lucrurile se clarifica usor, usor in minte mea. Este un sentiment inaltator, creste inima in mine! Sunt intr-o perioada de tranzitie…, ma lupt cu mine sa scot la iveala tot ce este mai bun si mai frumos. E o lupta grea, dar stiu ca la final o sa merite! Multumesc!

 2. LUPU NINA says:

  Buna seara Imi doresc f mult schimbarea,asa ca lucrez zilnic si ma bucur de tot ce aflu , MULTUMESC

 3. Da, se poate!
  Pas cu pas, clipa de clipa, in stare de prezenta, costient unde vrei sa ajungi , antrenezi acele virtuti pe care vrei sa le atingi prin actiuni concrete.
  Prin repetitie aceste actiuni concrete devin comportamente care practic iti schimba stilul de viata.
  Multumim Niculina pentru invatatura si suport.
  Eu am obtinut liniste si pace si tot ce decurge implicit de aici.

Your email address will not be published. Required fields are marked *