Cum întretinem o boala în corp
Posted on 22/07/2014

 

Boala este o creație a noastră adusă în corpul nostru prin ceea ce gândim, vorbim și facem. Am găsit câteva cauze prin care o întreținem la nivel subtil. Acesta este motivul pentru care facem tot felul de terapii, unele boli se ameliorează altele nu, dar boala nu dispare definitiv.

 

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Vă voi expune în șirul de articole viitoare care sunt aceste cauze și cum le putem elimina încă de la nivel cerebral. Prima cauză și cea mai gravă, spun eu, este:

Ignoranţa

Starea de ignoranță este un imens blocaj în calea evoluției, creșterii și dezvoltării noastre pe toate dimensiunile existențiale. Prin ignoranță ne blocăm pe noi și îi blocăm și pe cei din jurul nostru. Ei sunt afectați deoarece dacă ne iubesc vor dori să ne convingă cum stau lucrurile, vor dori să ne fie mai bine, să ne vindecăm, să…., dar, din ignoranță nu reușește nimeni să ne scoată, decât noi, prin dorința de a cunoaște, de a afla de ce suntem bolnavi, ce ne ține în boală, cu ce o întreținem, etc.

Când faci anumite acțiuni și activități și vezi că rezultatele nu sunt plăcute nici ție nici altora dar persiști în acel tip de manifestare înseamnă că, trăiești în ignoranță.

Atât timp cât stai în acea stare în care parcă porți „niște ochelari de cal” care văd doar un singur drum, viața ta rămâne neschimbată, iar la nivel cerebral stai în aceleași rețele neuronale care te-au dus la boală, adică viețuiești în aceleași fluxuri de conștiință al vinovăției, al tiranului și al neputinței. Puterea vine din cunoștințele (informațiile) aflate, descărcate, apoi puse în practică, adică din trăire și Iubire de Sine. În același timp, totul în jurul tău se transformă, se schimbă – pentru că evoluția înseamnă schimbare în permanență – iar tu rămâi blocat pe același flux de conștiință.

Astfel nemaifăcând parte din schimbarea firească apar bolile și suferințele pe toate planurile, deoarece parcă „rămâi de cârd”, nu te mai încarci cu energia transmisă de câmpurile cuantice datorată schimbării.

Puterea interioară, cea care te duce să te auto-vindeci, să trăiești mai bine, să viețuiești pe această planetă în armonie cu tine și cu tot ce este în jurul tău, vine din cunoștințele, adică informațiile aflate, descărcate, apoi puse în practică, prin trăirea și iubirea de Sine.

Experimentarea, trăirea a ceea ce descarci ca informații sunt elementele necesare evoluției firești a fiecăruia dintre noi.

Prin ignoranță fiecare dintre noi, ne menținem în poziția de victimă. Victima va atrage mereu asupra sa doar momentele, evenimentele și situațiile prin care va trăi această stare din interior spre exterior.

Ignoranța este cea care te face să crezi și să vezi cum fericirea depinde de exterior și tu ești doar un robot care nu are conștiință, voință, curaj, motivație. Prin ignoranță alimentezi credințe false cum ar fi: „Am un destin imuabil…”, „Așa a vrut Dumnezeu…”, „Eu nu pot să schimb nimic…” etc.

Ignoranța este cea care te ține departe de responsabilizarea asupra gândurilor, vorbelor și faptelor tale prin credința că: „Dacă tot nu pot schimba nimic nu contează ce gândesc, ce vorbesc și ce fac!” Total eronat.

Prin ceea ce gândim, vorbim și facem de fapt noi ne creăm realitatea în fiecare clipă, conștient sau nu.

Spune maestrul Ramtha, un adevăr  foarte simplu: „Cu cât ai mai multă cunoaștere cu atât abolești mai multă ignoranță”.

Ce interesant.

Remediile pe care le-am descoperit prin studiu, cercetare, trăire și care mi-au fost de un real folos pentru a ieși din sunt:

1.Cunoașterea și aplicarea ei.

Cunoașterea te ajută să te menții pe fluxurile de conștiință a echilibrului, sănătății radiante și tinereții veșnice. Prin ieșirea din ignoranță tu de fapt te dezvolți și evoluezi, te ridici pe fluxuri de conștiință ridicate ca frecvență, trăiești și conții aceleași stări, și astfel imprimi noua creație din interior spre exterior.

Cei mai mulți cercetători din domeniul neuroștiinței recomandă activitate cerebrală intensă, adică activitate mentală conștientă prin: citit, studiat, scris, pictat, contemplat, etc. pentru a menține creierul activ. Având mereu creierul activ avem suficientă energie, informații pentru a crea rețele neuronale noi, cu care să ieșim de pe fluxurile de conștiință de frecvență coborâtă care au dus la apariția bolii. Dacă nu mai stăm pe acele fluxuri distructive pentru noi, nu mai rămânem în registrul lipsei și nu mai întreținem boala. Prin aplicarea cunoașterii trăim sentimente noi, ne creăm atitudini diferite și percepem lumea și evenimentele din viață din altă perspectivă sau din alt unghi.

2. Voință, Autodisciplină și Răbdare în aplicarea cunoașterii.

Voința este cea care te ajută să faci saltul cuantic pentru a ieși din vechea stare de boală, lipsă și nefericire. Prin voință menții vie dorința de a te auto-vindeca pentru a experimenta o viață minunată.

Autodisciplina este cea care te ajută să schimbi la nivel cerebral rețelele neuronale vechi, creând altele noi, de frecvență ridicată conform cunoașterii acumulate. Autodisciplina este cea care te menține pe cale.

Răbdarea face parte din iubirea de sine. Prin răbdare înțelegi faptul că ce ai creat (boala, nefericirea, suferința), în timp îndelungat (10-50 de ani), necesită timp fizic, mai ales la nivel cerebral (un neuron crește într-un anumit timp fizic) pentru a schimba și ieși din acea frecvență, rețea veche, obișnuințe și comportamente dăunătoare care ți-au subminat puterea și te-au dus la o viață în suferință.

3. Credință, Bucurie și nonatașament în aplicarea cunoașterii.

Credința este ingredientul necesar care ne ajută să fim autodisciplinați și răbdători în procesul auto-vindecării și al schimbării noastre. Prin credință dăm spațiu schimbării și autovindecării să se facă vizibilă în noi și în viața noastră. Prin credință ne ridicăm energia în sigilii pe frecvență superioară. La baza fiecărei schimbări stă credința că este posibilă vindecarea, schimbarea, fericirea, evoluția.

Bucuria este starea necesară transformării. Prin bucurie rămâi în starea de copil inocent și curios. Din momentele de bucurie ne extragem energia necesară lucrului conștient și serios cu noi. Prin bucurie suntem mereu cu energia vieții în sigiliile superioare, ceea ce ne dă starea de vitalitate în tot ceea ce facem.

Nonatașamentul are la bază cum că: „Fiecare lucru se  face cu inimă ușoară” {maestrul Ramtha}. Atunci când faci ceva cu inimă ușoară, nu mai lași loc dezamăgirilor. Când ești nonatașat doar experimentezi, fără evaluare imediată și poți fi în „aici și acum în acea experiență”. Când experimentezi starea lui „aici și acum” ești cu totul într-o nouă zonă a creierului tău, unde într-adevăr creezi alte rețele neuronale. Când ești atașat, te menții în același registru al fricii, neîncrederii și nevoii de control.

Dați-vă voie să ieșiți din ignoranță, căutați sursa fericirii în interiorul vostru și viața vă va oferi cel mai frumos dans. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire. (Va urma)

 

 

15 Comments
 1. Este un articol extraordinar!!! Gasesc foarte vital pentru noi ceea ce scrie aici, daca aplicam asta, ne schimbam pe noi si pe cei din jur, totul incepe cu o noua schimbare a mentalitatii.

 2. Urmand pasii din ultima Dvs carte,ne putem vindeca singuri,sau mai este nevoie de o indrumare din partea Dvs?

 3. Decesul unei persoane f dragi poate influenta psihicul care sa reactioneze peste ani la stimuli asemanatori din afara?(spun peste ani deoarece atunci a aparut prima data aceasta senzatie de ‘nod in gat” insotita de teama, cand altcineva din familia mea s-a imbolnavit)Asta sa fie cauza(teama de boli de a nu pierde iar pe cineva drag)?
  Daca da,atunci pot rezolva eu singura cauza?Cred ca am nevoie de indrumare din partea Dvs,
  Ce mi-as sugera sa fac?Pentru ca nu vreau sa mai apara peste ani iar aceasta senzatie,imi doresc f mult sa inlatur cauza.
  Multumesc

 4. Da se poate ieși din această stare. Aveți nevoie de cunoaștere și lucru conștient cu mintea d-voastră.Găsiți cărțile mele unde indic metode practice cum puteți să vă autovindecați. Mult succes.

 5. Cum putem sa ne ajutam singuri,cand exista frica de boli,existand deja unele probleme de sanatate,probleme digestive,emotionale(tulburari de panica),ce carti ne puteti recomanda ????
  Fiind dintr-un orasel mai micut,chiar nu avem unde merge in acest sens.Nu stiu daca este anormal sa ceri ajutor cand te simti depasit de situatie,unii asa cred .Sunt atat de speriata cateodata de nu stiu ce sa mai fac,articolele d-voastra imi sunt de mare ajutor,un balsam pentru suflet si ptr.asta va multumesc !!!!!!!

 6. Iuliana delcuescu says:

  Urmarind toate postarile de pe Holisterapia,citind toate cartile scrise de doamna Niculina Gheorghita,urmarind toate emisiunile in care apare d-na psiholog,pe You tube,timp de 1 an de zile,dar consecvent,aplicand metodele prezentate in carti,citind si alte carti,de ex.scrise de Ramtha,se produc niste schimbari extraordinare,eu una ma simt ILUMINATA

 7. maria wajcman says:

  Cand ne vorbiti despre cadourile la scoala,spaga,sabotaj si tot ce inseamna educatia copiilor nostrii sanatosi pe care ii virusam crezand ca-i ajutam?
  Vreau neaparat un astfel de articol ,care sa-mi confirme sau nu ceeace eu cred.
  Cred ca parintii isi saboteaza copii dand cadouri la scoala,ca sa nu mai spun de linguseala pe langa profesori,care profesori ajung meditatori cu….exact copii care aduc daruri!
  Multumesc!

 8. Raileanu Alina says:

  Intr-adevar cand iti doresti ceva din Sine, se materializeaza ffff repede, cu o viteza uimitoare, insa daca iti doresti ceva foarte mult,dar se materializeaza mai greu din cauza unei indoieli cat de mici, in plan subtil, intervine putin frustarea. O spun numai din experienta. Multumesc foarte mult pentru toate informatiile oferite din emisiuni si carti!! Rezonez extrem de mult cu ele.

 9. Dupa ce a murit mama mea de un infarct,la cateva saptamani mi sa facut rai si de 5luni traiesc cu teama,cu frica cand imi bate inima mai tare ca am sa mor,ce sa fac sa scap de teama asta?

Your email address will not be published. Required fields are marked *