Cum funcţionăm ca întreg
Posted on 07/09/2012

Misiunea noastră pe pământ în această viaţă limitată de trup este să facem cunoscut necunoscutul din noi, adică să aducem în materie Dumnezeul din noi, ca apoi prin cunoaştere să-l manifestăm. Cercetând şi studiind cum funcţionăm şi cum putem face posibil acest lucru, am identificat mai jos cele patru corpuri de bază ale noastre şi care sunt principiile după care funcţionează ele.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Astfel m-am aplecat asupra corpului fizic, a minţii raţionle sau intelectului, asupra inimii sau sufletului şi nu în ultimul rând a Spiritului sau Sinele Divin.

1. Corpul fizic caută sănătatea şi viaţă, se hrăneşte cu mâncare, plăteşte cu bani, activitatea lui este acţiunea fizică.

2. Intelectul (mintea raţională) caută cuoaşterea şi ştiinţa, se hrăneşte cu gândul, plăteşte cu înţelepciunea şi are ca activitate meditaţia.

3. Inima (lăcaşul sufletului) caută fericirea şi căldura, se hrăneşte cu sentimentul, plăteşte cu iubire şi activităţile sunt artistice în armonie cu mediul înconjurător.

4. Spiritul (Sinele Divin) caută eternitatea (nemurirea, veşnicia), se hrăneşte cu libertate, plăteşte cu adevărul şi activitatea sa este unificarea cu totul.

Scopul nostru este de a ne ocupa de materie de partea fizică şi intelectuală pentru a o transforma, pentru a-i ridica vibraţia pentru ca Sinele Divin să aibă cât mai multe posibilităţi de a se manifesta în planul fizic. Sinele Divin este o scânteie pură ţâşnită din Dumnezeul central, el este omnipotent, omniprezent şi omniscient iar noi prin corpul fizic trebuie să-i oferim condiţii cât mai favorabile de manifestare. Sinele Divin este o scânteie divină care are toată puterea şi întreaga cunoaştere a lui Dumnezeu este conţinută în chintesenţa sa, iar noi trebuie să-i oferim instrumente cât mai adecvate (mintea şi trupul) pentru a se putea manifesta cunoaşterea şi potenţa. Spunea Iisus în evanghelii că „sunteţi templul Dumnezeului celui viu”.

Mintea şi corpul fizic fac parte din lucrarea noastră şi nu Sinele Divin. Trebuie să le purificăm în aşa fel încât să devină cu adevărat purtătorii de cuvânt ai Sinelui Divin, un mijloc de expresie pentru tot Cerul, astfel ca toate minunile din univers să poată apărea prin intermediul corpului fizic. Când corpul fizic va deveni instrumentul Sinelui Divin, va fi capabil să vindece, să se deplaseze în spaţiu, să materilalizeze ce are nevoie. Dumnezeu a aşternut toate bogăţiile şi toate posibilităţile în om, dar atât timp cât omul nu lucrează pentru a face să se unească cu Sinele Divin şi să se manifeste în materie, el se compară cu un pom neroditor care nu produce nimic. Deşi omul posedă totul ca putere, este ca şi cum nu ar avea nimic. Deşi avem multe potenţe divine implementate în noi, dacă nu lucrăm pentru ca Sinele nostru să însufleţească materia nu vom putea trăi la adevărata valoare.

Adevărul este că totul se află în noi. Este de înţeles că materializarea şi manifestarea potenţialităţilor Sinelui Divin cere timp în care să dezvoltăm mintea nelimitată a lui Dumnezeu cu care să accesăm potenţele implementate în Sine, să vrem să le manifestăm, să credem în ele şi să ne dăm voie să fim. Astfel devenim creatori şi pătrundem în domeniul spiritului care creează, care plămădeşte, care modelează şi astfel nu vom mai depinde atât de mult de lumea exterioară ci vom deveni liberi şi stăpâni ai destinului nostru. Libertatea este o chestiune interioară. Mulţi oameni sunt liberi exterior, dar în interior ei nu sunt, deoarece gândurile şi sentimentele care îi urmăresc le răpesc libertatea. Libertatea trebuie considerată ca o stare interioară produsă de gândurile pe care le rulăm şi de sentimentele pe care le vehiculăm. Esti liber de fapt atunci când eşti unit cu Dumnezeul din tine, adică eşti în armonie cu totul. Atunci când crezi şi te manifeşti ca şi cum eşti separat de Sursă nu faci decât să te învârţi în acelaşi cerc, în aceleaşi tipuri de relaţii, în aceleaşi tipuri de experienţe până când înveţi lecţia unimii. Toţi  suntem de fapt ca nişte mlădiţe al aceluiaşi arbore (Universul, Dumnezeu, Sursa). Mult succes şi spor la lucru cu voi. Cu drag Niculina

2 Comments
  1. Va multumesc.Niciodata nu e tarziu sa aflam cum functionam ca intreg. Eu cred ca asa este.

Your email address will not be published. Required fields are marked *