Creează-ți conștient viitorul și anul 2021
Posted on 25/12/2020

Pentru ați crea viitorul, anul, luna, săptămâna și ziua este important să fii conștient de tine și de faptul că singurul care poate face ceva în realitatea ta ești chiar tu și nimeni altcineva. Adică să ieși din iluzia că cineva te va mântui, îți va da ceva bun dacă ai o atitudine umilă și de toleranță exagerată, că cineva te poate salva din durerile tale emoționale fără să întreprinzi anumite acțiuni de remediere și vindecare emotională si mentală.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Adică e important să te cunoaști pe tine ca individ, să-ți cunoaști visele, obiectivele, dorințele și să descoperi intenția pe care o ai în spatele fiecăreia. Dorința poate fi ceva de suprafață dar intenția tot timpul are un suport profund psihologic și anume: de validare, explorare, siguranță și/ sau afectivitate.

Vă recomand câțiva pași în crearea viitorului conștient.

  1. Ce îți dorești și care este intenția din spatele dorințelor tale.

Cum descoperi ce îți dorești și care sunt intențiile din spate? Punându-ți câteva întrebări de bază în forul tău interior. Întrebările să fie de tipul: Cum te simți în relația cu..(copilul, soțul, mama, tata, frați, rude – persoanele semnificative din viața ta personală)? Ce îți dorești să mai dezvolți pe dimensiunile…? Unde vrei să ajungi prin…? Te simți împlinit prin ceea ce faci… în dimensiunea……?

Aceste întrebări vă recomand să le separați pe cele 5 dimensiuni de creștere și dezvoltare umană. Acestea sunt:

  • dimensiunea personală;
  • dimensiunea familială;
  • dimensiunea profesională;
  • dimensiunea social-financiară;
  • dimensiunea spirituală.

După ce ți-ai răspuns la întrebări țintite pe fiecare dimensiune, acele răspunsuri vor deveni niște gânduri pe care le vei ține în atenție și le vei da energie prin studiu, cercetare, implicare, acțiune, comportamente și atitudini.

  1. Pune gândurile în cuvinte.

Aceste gânduri le externalizezi prin cuvinte scrise.

Cuvântul scris devine ca o amprentă magnetică cu care vei atrage oameni, momente situații, evenimente prin care se va împlini cuvântul scris. Această teorie este ca urmare a ideii că: La început a fost Cuvântul!

De aici tragem concluzia că de la cuvântul exprimat se derulează întreaga realitate pe care o vom crea la nivel cuantic și în timp o vom aduce în planul real, concret.

Așa că acele proiecte pe care vrei să le împlinești, să le notezi pe o agendă prin scris cu mâna fizic și nu prin computer. Sub fiecare proiect scrie si acțiunile pe care le vei face concret și le vezi la momentul creării proiectului (le scrii așa cu liniuță ca pe niște idei). Adică să miști energia spre ceea ce vrei să obții prin ceva acțiuni concrete și nu doar rostind vorbe goale.

Credința în ceva e necesar să fie însoțită de fapte pentru a avea rezultate. Vorba lui Noica: Să spui Doamne ajută când ești cu sapa în mână la prășit și nu când stai pe sobă la odihnă.

Un alt element important este că acele proiecte sau dorințe să fie doar pentru tine, pentru că dacă ție îți este bine și celor din jur le va fi bine.

Nu putem face proiecte pentru alții, deoarece fiecare e necesar să creeze realitatea și viața lui așa cum își dorește.

Astea sunt legile universului: nu pot eu bea apă și vecinul sau copilul să se sature? La fel nu pot eu să stau îmbrăcat în zăpadă și celui care este lângă mine însă fără haine pe el, să-i fie cald doar că mă vede pe mine îmbrăcat? Si exemplele pot continua la infinit.

Dacă te ghidezi după aceste fenomene normale și la vedere, vei înțelege că suntem singurii responsabili pentru realitatea și viața pe care ne-o creăm.

Astfel este necesar să bei apă ca să fii sătul, este necesar să fii îmbrăcat în zăpadă ca să-ți fie cald, este necesar să mănânci ca să-ți  treacă foamea, este necesar să iubești ca să primești iubire, este necesar să te deplasezi dacă vrei să ajungi într-un loc dorit.

  1. Descoperi și activezi o stare pentru împlinirea dorinței

Acest pas te face să-ți pui energia emoției sau stării de detașare pentru împlinire. În momentul în care îți dorești ceva este destul de important să eviți atașarea de acea dorință. Când ești detașat vei manifesta încrederea și credința că acea dorință se va împlini.

E important să înțelegi că în spatele unui obiectiv este necesar să ai o stare sau energie(motivația) care te împinge spre acțiune.

E posibil ca în această etapă să apară îndoiala personală. Această îndoială apare deoarece în subconștient conții încă convingeri implementate în mica copilărie de genul: nu poți, ești mic, doar cei care au vor avea, sărac și curat, nu e bine să ai avuții materiale că te duci în iad, si multe astfel de credințe iluzorii care te blochează în a acționa și te limitează să trăiești într-o viață și realitatedeterminată de tot ce este în jurul tău.

Convingerile limitative ne determină oricum realitatea din subconștient, vorba lui Jung – până nu faceți subconștientul conștient veți fi sclavii subconștientului.

Pentru a reuși să elimini aceste convingeri limitative îți recomand să folosești tehnica afirmațiilor cu ajutorul căreia nu mai dai energie psihică acelor credințe false ci îți îndrepți forța vieții și energia spre noi rețele neuronale pe care le creezi acum ca adult.

Neuroplasticitatea cerebrală este deja un subiect de notorietate prin care oamenii de știință ne-au demonstrat că oricând ne putem face noi rețele neuronale, prin repetiție, acțiune în concordanță cu ceea ce afirmați și răbdare – adică este nevoie de timp fizic pentru ca să se schimbe ceva fiziologic în creier.

  1. Acțiuni concrete care duc la împlinirea obiectivului sau proiectului tău de viitor.

Acest pas îl împlinești prin organizare, liniștea minții, dezvoltare personală pentru a depăși anumite dureri emoționale care te țin blocat în trecut, perseverență și răbdare activă.

Cred cacunoașteți acea vorbă din bătrâni cum că: unele lucruri se întâmplă de la Sine doar dacă ați plantat o sămânță compusă dintr-un gând + cuvânt + emoție + acțiune.

Mai aveți timp de acum, încă câteva zile să meditați la ce vreți, să contemplați și să vă scrieți lista de dorințe.

Să aveți zile magice și să vă creați conștient viitorul și anul 2021.

 

 

3 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *