Credințele noastre, creează realitatea noastră
Posted on 22/04/2013

    Cercetând acest domeniu și anume cum ne creăm realitatea, de curând am descoperit un lucru care m-a surprins și m-a ajutat să înțeleg mai bine fenomenul credințelor care stau la baza creării realității. De atunci sunt atentă la fiecare cuvânt pe care îl folosesc în exprimare, și asta îmi aduce o mare descoperire a ceea ce conțin în subconștientul meu, și cum să schimb credințele false pe care le conțin.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Fizica cuantică spune că realitatea se crează conform credinței, intenției observatorului. Și cum observatorul suntem noi, colapsăm energia și informația conform credinței pe care o avem. Deci realitatea se crează conform credinței noastre. Astfel am constatat următoarele:

1. Atunci când tu (nu altul pentru tine) crezi ceva, acel ceva se manifestă în realitatea ta, exact așa cum îl crezi.

De exemplu dacă crezi că oamenii sunt minunați și binevoitori, în realitatea ta vei atrage oameni minunați și binevoitori. Dacă tu crezi că ai tot ce îți trebuie pentru bunul mers al vieții sau activității tale, vei aduce în realitatea ta tot ce îți trebuie (vor apărea oameni, situații, evenimente care te vor pune în conjunctura de a alege ce vrei tu). Dimpotrivă dacă tu crezi că oamenii sunt răi, egoiști, etc. vei atrage în realitatea ta oameni care se vor comporta cum crezi tu.

2. Atunci când tu crezi ceva despre un om cu un nivel de vibrație diferit de al tău, acel om se va comporta în acțiunile sale față de tine așa cum crezi tu.

Sigur ați avut situații când un om într-o anumită conjunctură s-a comportat într-un fel iar în alta într-un fel diferit, și atunci te-ai întrebat: ce a pățit de acum se poartă altfel? El de fapt se comporta conform credințelor tale.

Dacă mai mulți oameni gândesc despre un om că este așa și așa, acel om se va comporta conform credințelor oamenilor din fața lui. Asta se întâmplă cu oamenii pe care îi alegem într-o funcție de conducere a unei instituții și la început se comportă cum credem noi, adică bine iar după un timp dacă nu se văd rezultatele așteptărilor noastre, începem să-l blamăm, etichetăm, minimalizăm și ajunge să se comporte așa cum gândim acum despre el.

3. Dacă tu crezi că ai o anumită boală dintr-o cauză– pe care ți-a spus-o cineva, sau ai auzit-o în altă parte, creezi acea boală în corpul tău și o menții până scoți din mintea ta acea informație. Spuneam într-un articol trecut că, corpul nostrum fizic este un radiograf a minții, adică el ne arată ce ținem în mintea noastră.

Pentru a susține ce vă spun aici, vă dau un exemplu personal, trăit, experimentat și rezolvat de mine. De câțiva ani (10 ani) de când am citit într-o carte de spiritualitate că dacă nu ai o relație armonioasă cu părinții apar probleme la rinichi. Știind că am avut o relație distantă cu tata mi-am zis” eu nu am relația emoțională cu el rezolvată ”. De atunci rinichiul meu drept mereu avea nisip. Într-o seară vorbeam cu o colegă despre realația cu tata și deodată când am spus că: “eu cred că relația mea emoțională cu tata nu e rezolvată și ar trebui să discut cu cineva să mă îndrume cum să o reazolv”, deodată am simțit o durere intensă în rinichiul drept și am simțit cum o pietricică a luat-o la vale, spre evacuare – adică declanșasem o colică renală. Am ajuns acasă durerea a persistat. Dimineață m-am trezit tot cu ea, mi-a făcut o colegă o sedință de terapie bowen, durerea a trecut dar după vre-o 3 ore a reapărut. Când a reapărut m-am întrebat: – cu ce țin eu în mintea mea această afecțiune? Și cum de fiecare dată răspunsul este în noi la toate problemele noastre mi-a venit acest răspuns: Cu credința mea că nu am rezolvată relația cu tatăl? Cum am zis în mintea mea? Și imediat mi-a venit un alt gând (și conform conceptului că, dacă cauți și știi ce vrei imediat apare soluția). Dacă acum ar fi tatăl meu (care este deja în cer de 10 ani) în fața mea l-aș îmbrățișa. Răspunsul din mine a fost “Da”. Când am primit acest răspuns din mine, deodată m-am surprins și am simțit cum piatra a explodat, iar în secunda doi a dispărut durerea și de atunci nu mai am nimic.

Fantastic cum poți scăpa atât de ușor de o durere sau de o boală, dacă ți-ai descoperit credința care stă în spatele ei. Suntem minunați dar încă nu știm ce potențial avem, deoarece avem mintea plină de credințele altora pe care le-am luat adliteram fără să le conștientizăm.

Concluzia la care am ajuns este că: la baza fiecărui comportament, al nostru sau a altora din realitatea noastră stă credința noastră vizavi de acel comportament, iar la baza fiecărei afecțiuni stă o credință falsă pe care am ingerat-o prea ușor corelând-o cu diverse emoții. Așa că dragi preieteni este atât de ușor să fim sănătoși, să ne apreciem și iubim unii pe alții, să avem o viață minunată așa cum ne-o dorim, important este să fim atenți la noi și să ne curățăm mintea de ideile preconcepută și informațiile care ne țin prizonierii suferințelor. Conștientizați că, într-o clipă vă puteți vindeca singuri, vă puteți schimba comportamentele distructive singuri, vă puteți crea o viață extraordinară singuri. Cu drag

9 Comments
 1. “Veti primi conform credintei voastre” – asa spunea Iisus, parca.
  Multumesc de indrumare si constientizare.

 2. Iar Einstein afirma ca atunci cand ne concentram atentia asupra unei realitati din mintea noastra, nu exista alta cale decat ca vibratia acelei realitati sa se manifeste in viata noastra. Atragem ceea ce gandim. Daca vrem ca ce vedem sa se schimbe, atunci sa gandim ce am vrea sa fie 🙂

 3. Mà confrunt cu foarte multe probleme in interiorul meu, si incerc sà gàsesc o cele de iesire dar nu reusesc; desi nu pot sà spun cà sunt toate negative ,partial juma -juma . Ce trebuie sà fac sà scap doar de negative?

 4. Va multumesc pentru ca impartasiti cunostintele, experientele dvs cu semenii!

  Astazi este ziua de nume a tatalui meu biologic si cum nu ne-am vazut de 21 de ani, desi locuim in acelasi oras, ma gandeam sa-l sun sa-i urez La multi ani. Dar ceva mi-a indreptat intai pasii catre calculator si uite asa am citit articolul dumneavoastra! Declicul s-a produs pentru ca am izbucnit in lacrimi si am realizat ca trebuie sa fac mai mult decat sa dau un simplu telefon, TREBUIE sa-l vad!
  Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 5. Ce aveti de facut? Sa lucrati cu mintea d-voastra. Adica curatati-o de toate buruienele- programele distructive – pe care le-ati crescut pana acum – adica credintele false care v-au dus la nefericire – si introduce-ti alte programe constructive in subconstientul d-voastra prin lucru si disciplina. Adica zilnic traiti in prezent prin tot ce faceti si spuneti-va ce vreti sa faceti si cum sa va fie. Comportati-va asa cum spunea mantuitorul IIsus Hristos “cere si ti se va da, bate si ti se va deschide, cauta si vei afla”. Numai bine si succes.Cu drag

 6. Credinta fiecarui individ ( si aici nu ma refer la religie ,ci la ceea ce crede el despre el si ceea cel inconjoara ), creeaza realitatea si adevarurile individuale la care se permanent raporteaza . Acum in prezent ,suntem sanatosi si fericiti in masura in care am reusit sa credem si sa actionam intr-un mod pozitiv in trecut pentru viitor. Prezentul omului este echilibrul sau dezichilibrul dinamic dintre credinta lui din trecut pentru viitor. Adevarul si credinta omului trebuie sa fie absoluta si unica si toate celelalte adevaruri considerate relative .

Your email address will not be published. Required fields are marked *