Creează-ți conștient anul în 2023
Posted on 29/12/2022

În fiecare zi suntem alții atât emoțional, mental cât și fizic.

Asta deoarece ziua trecută a lăsat o amprentă asupra noastră chiar dacă știm sau vrem asta, chiar dacă nu știm.

Astfel pentru a ne crea viitorul, anul, luna, săptămâna și ziua este important să fim conștienți de următorul adevăr: cheia principală pentru viitorul tău mai bun, ești doar tu. Indicat este să ieși din iluzia că cineva te va mântui, îți va da ceva bun dacă ai o atitudine umilă și de toleranță exagerată, că cineva te poate salva din durerile tale emoționale fără să întreprinzi anumite acțiuni de remediere și vindecare emoțională si mentală.

Ieșind din această iluzie pe care o primit zilnic din societate și sistemele responsabile de manipulare colectivă, reușim să fim suverani și liberi în gândire, alegeri și acțiuni.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Adică e important să te cunoaști pe tine ca individ, să-ți cunoaști visele, obiectivele, dorințele și să descoperi intenția pe care o ai în spatele fiecăreia. Dorința poate fi ceva de suprafață dar intenția tot timpul are un suport profund psihologic și anume: de validare, de explorare, de siguranță și/ sau de afectivitate.

Vă recomand câțiva pași în crearea viitorului conștient.

1. Ce îți dorești și care este intenția din spatele dorințelor tale.

Cum descoperi ce îți dorești și care sunt intențiile din spate?

Punându-ți câteva întrebări de bază în forul tău interior. Răspunzând cu sinceritate și responsabilitate la întrebările să de tipul: Cum mă simt în relație cu..(copilul, soțul, mama, tata, frați, rude – persoanele semnificative din viața ta personală)? Ce îmi doresc să mai dezvolt pe dimensiunile(…)? Unde vreu să ajungi prin activitatea x…? Mă simt împlinit(ă) prin ceea ce fac zi de zi? Lucrez cu pasiune la următorul proiect…?

Aceste întrebări vă recomand să le separați pe cele 5 dimensiuni de creștere și dezvoltare umană. Acestea sunt:

  • dimensiunea personală- intimă;
  • dimensiunea familială- relațional;
  • dimensiunea profesională;
  • dimensiunea social-financiară;
  • dimensiunea spirituală.

După ce ți-ai răspuns la întrebări țintite pe fiecare dimensiune, acele răspunsuri vor deveni niște gânduri pe care le vei ține în atenție și le vei da energie prin curiozitate, entuziasm, cercetare, implicare, acțiune, comportamente și atitudini.

2. Pune gândurile în cuvinte.

Îți recomand ca aceste gânduri să le externalizezi prin cuvinte scrise pe o agendă sau o foaie.

Cuvântul scris, odată așternut pe o foaie, devine ca o amprentă magnetică pentru câmpul cuantic prin care vei atrage oameni, momente situații, evenimente și conjuncturi care vor face posibilă împlinirea cuvântului scris. Această teorie este ca urmare a ideii cum că: ”La început a fost Cuvântul!”

De aici tragem concluzia că de la cuvântul exprimat se derulează întreaga realitate pe care o vom crea la nivel cuantic și în timp o vom aduce în planul real, concret, material ceea ce a fost inițial o intenție expusă printr-un cuvânt.

Așa că acele proiecte pe care vrei să le împlinești, să le notezi pe o agendă, sau o foaie, prin scris cu mâna fizic și nu prin computer. Sub fiecare proiect scrie și acțiunile pe care ești conștient că le vei face concret și le vezi la momentul creării proiectului (le scrii așa cu liniuță ca pe niște idei). Adică prin acțiuni concrete imaginabile la început, tu vei mișca energia spre ceea ce vrei să obții prin ceva acțiuni concrete și nu doar rostind vorbe goale.

Credința în ceva e necesar să fie însoțită de fapte pentru a avea rezultate. Vorba lui Noica: Să spui Doamne ajută când ești cu sapa în mână la prășit și nu când stai pe sobă la odihnă.

Un alt element important este că acele proiecte sau dorințe să fie doar pentru tine, pentru că, dacă ție îți este bine și celor din jur le va fi bine.

Nu putem face proiecte pentru alții, deoarece fiecare își poate crea realitatea și viața lui așa cum își dorește.

Acestea sunt legile universului: nu pot eu bea apă și vecinul sau copilul să se sature? La fel nu pot eu să stau îmbrăcat în zăpadă și celui care este lângă mine însă fără haine pe el, să-i fie cald doar că mă vede pe mine îmbrăcat? Și astfel de exemple pot continua la infinit.

Dacă te ghidezi după aceste fenomene normale și la vedere, vei înțelege că suntem singurii responsabili pentru realitatea și viața pe care ne-o creăm și pe care o trăim.

Astfel este necesar să bei TU apă ca să îți treacă setea, este necesar să fii TU îmbrăcat cu haine groase ca în zăpadă să-ți fie cald, este necesar să mănânci Tu ca să-ți  treacă foamea, este necesar să iubești TU ca să primești iubire, este necesar să te deplasezi Tu dacă vrei să ajungi într-un loc dorit.

Aici se observă foarte clar fraza de la început și anume: Cheia principală pentru un viitor mai bun, ești doar TU.

3. Descoperi și activezi o stare pentru împlinirea dorinței

Acest pas te face să-ți pui energia emoției sau stării de detașare pentru împlinire. În momentul în care îți dorești ceva este destul de important să eviți atașarea de acea dorință. Când ești detașat vei manifesta credința și încrederea, resursele energetice interioare necesare, care vor duce acea dorință spre împlinire.

E important să înțelegi că în spatele unui obiectiv este necesar să ai o stare sau energie (motivația) care te împinge spre acțiune.

E posibil ca în această etapă să apară îndoiala personală. Această îndoială apare deoarece în subconștient conții încă convingeri implementate în mica copilărie de genul: nu poți, ești mic, doar cei care au vor avea, sărac și curat, nu e bine să ai avuții materiale că te duci în iad, si multe astfel de credințe iluzorii care te blochează în a acționa și te limitează să trăiești într-o viață și realitatedeterminată de tot ce este în jurul tău.

Convingerile limitative ne determină oricum realitatea din subconștient, vorba lui Jung – ”până nu faceți subconștientul conștient veți fi sclavii subconștientului”.

Pentru a reuși să elimini aceste convingeri limitative îți recomand să folosești tehnica afirmațiilor cu ajutorul căreia concentrezi energia psihică către ceea ce vrei să împlinești fără să mai alimentezi acele convingeri limitative din lipsă, și astfel îți îndrepți forța vieții și energia, spre noi rețele neuronale pe care le creezi acum ca adult.

Neuroplasticitatea cerebrală este deja un subiect de notorietate prin care oamenii de știință ne-au demonstrat că oricând ne putem face noi rețele neuronale, prin repetiție, acțiune în concordanță cu ceea ce afirmați și răbdare – adică este nevoie de timp fizic pentru ca să se schimbe ceva fiziologic în creier.

4. Acțiuni concrete care duc la împlinirea obiectivului sau proiectului tău de viitor.

Acest pas îl împlinești prin organizare, liniștea minții, dezvoltare personală pentru a depăși anumite dureri emoționale care te țin blocat în trecut, perseverență și răbdare activă.

Este cunoscută acea vorbă din bătrâni cum că: unele lucruri se întâmplă de la Sine doar dacă ați plantat o sămânță compusă din:

gând + cuvânt + emoție + acțiune + detașare.

Mai sunt câteva zile în care puteți să meditați la ce vreți, să contemplați și să vă scrieți lista de dorințe pentru următorul an.

5. Să aveți zile magice și să vă creați conștient viitorul și anul 2023.

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *