Creează din joacă cu inima uşoară
Posted on 17/01/2013

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Asta indică credinţa. Adică “după credinţa ta îţi este ţie”Iisus Hristos. Credinţa este motorul care porneşte energia spre materializare, spre crearea realităţii. După ce ai eliberat energia prin credinţă un alt pas important este să stărui în focus sau concentrare pe idee sau gândul dorinţei. Adică zilnic să acorzi câteva minute de concentrare dorinţei respective. Când stai pe focus fără încrâncenare (ataşament faţă de rezultat) – adică, ştii că se va împlini – prin concentrare nu faci decât să dai energie şi forţă primului gând emis. Adică îl potenţezi pentru a se împlini. Următorul pas este să acţionezi. Când acţionezi eşti conştient, responsabil atât de călătorie cât şi de rezultatul împlinit. „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi pune în traistă”– un proverb românesc, care ilustrează foarte clar, nevoia de acţiune pentru împlinire.

Dacă nu acţionezi înseamnă că trăieşti condus de frică şi de mintea limitată, plină de programele care spun că: nu se poate, e greu, e criză, nu am, mereu am ghinioane, la mine nu merge asta, etc.- tu creezi ce gândeşti pentru că asta e credinţa ta şi la tine întradevăr, nu merge. În această stare eşti destul de confuz, ceri mereu sfaturi, nu ai încredere în tine şi de aceea eşti uşor de manipulat şi de deturnat de la dorinţa ta. Ce vreau să vă spun este că dacă te-ai lăsat deturnat de la dorinţa ta toată viaţa vei căuta să o împlineşti sau vei fi frustrat că nu ai reuşit. De aici până la o boală pe structura fizică nu mai e decât un pas. De aceea sunt atât de mulţi oameni bolnavi, pentru că şi-au blocat energia în trecutul neîmplinirii.

Dacă ştii ce vrei şi acţionezi mai ai un pas de făcut şi anume să rămâi centrat pe dorinţă să nu te laşi influenţat de mulţi alţii care nu pot şi îţi spun că nu se poate, din diverse cauze. Mama mea avea o vorbă: „când vrei să faci ceva să nu spui la nimeni până nu ai realizat”. Nu o înţelegeam şi îi spuneam „mamă de ce să nu se bucure şi cei dragi mie de realizarea mea?”. Dar îmi spunea că aşa a observat ea de-a lungul vieţii, că atunci când spunea cuiva nu mai reuşea sau făcea foarte greu ce îşi propunea. Acum abia am înţeles sfatul ei. Acest sfat în trecut ca şi în prezent, de cele mai multe ori nu l-am luat în considerare, şi mereu am povestit materializările mele – dar la mine s-a împlinit după credinţa mea, şi nu după invidia sau gelozia celorlalţi. Acum am înţeles de ce la unii se întâmplă după cum spunea mama şi la unii nu. Motivul este credinţa puternică de nezdruncinat în realizare, în împlinire. Când crezi, tu de fapt accesezi fluxul de conştiinţă unde se găsesc toate resursele (oamenii, situaţiile, evenimentele, locurile) pentru împlinire. Dacă te îndoieşti vei fi când într-un flux de conştiinţă când în altul şi nu ai constanţă şi consecvenţă în a ţine dorinţa pe focus (concentrare). Mai târziu am înţeles că nu toţi oamenii se bucură de realizările tale ci sunt chiar indignaţi că tu poţi şi ei nu, dar asta nu e problema mea ci a lor. Oamenii care sunt indignaţi, geloşi pe materializarea altcuiva sunt oameni plini de suferinţă în interiorul lor, suferinţă care nu-i lasă să accepte că altul este diferit şi că face ce poate şi cum poate. Aşa cum am mai spus la nivel de Sine toţi suntem uniţi, dar la nivel de personalitate suntem unici. Aceasta este atuul prin care noi ne dezvoltăm, creăm diferit, ne manifestăm diferit într-o situaţie sau alta, ne bucurăm diferit, avem emoţii şi stări diferite de la o situaţie la alta. Ziceam uneori dacă am fi la fel ne-am plictisi deoarece am crea lucruri, evenimente, situaţii la fel şi nu ne-am mai putea dezvolta, nu am mai putea creşte şi evolua.

Vi s-a întâmplat cu siguranţă să vedeţi acelaşi om având un comportament într-o situaţie şi un alt comportament în aceeaşi situaţie la un alt moment? Sigur că da. Deseori m-am întrebat de ce se întâmplă aşa? În timp datorită studiului şi practicii conştiente şi îndelungate a fenomenelor care stau în spatele a ceea ce se vede, am aflat că în fiecare moment noi suntem alţii, accesăm alte fluxuri de conştiinţă, în funcţie de credinţa noastră. Astfel am conştientizat că:

 • dacă eşti în prezent ai un comportament mai aproape de adevărul tău, de Sinele tău Divin;
 • când eşti în trecut ai alt comportament – în funcţie de frustrările sau neiertările pe care le-ai avut cândva;
 • iar când eşti în viitor ai un alt comportament în funcţie de aşteptările şi expectanţele pe care le ai despre ceva sau cineva.

Cum toată lumea vorbeşte fii în prezent, trăieşte clipa, etc, vă recomand şi eu să fiţi cât mai mult timp în starea lui Acum, care este momentul în care putem materialize orice vrem din Sine. De ce? Deoarece când eşti în Acum, eşti în contact cu partea Divină din tine (Sinele Divin, Eul superior, Scânteia divină, Dumenzeul din tine) şi ai capacitatea de a te conecta la fluxul de conştiinţă care are vibraţia Sinelui tău Divin, care este în comuniune cu toate celelealte fiinţe care se vor implica în materializare. Deseori auzim afirmaţia “de sus se vede mai bine”. După viziunea mea şi nu numai de sus se văd toate planurile şi liniile care duc la materializare. Imaginaţi-vă că sunteţi deasupra unui bloc cu 10 etaje priviţi la tot cartierul care se află în jurul blocului, iar atunci cand sunteţi la parter nu vedeţi decât cât intră în câmpul vizual doar pe orizontală, şi pe verticală ce nu este obturat de alte blocuri sau clădiri. Atunci când eşti la etajul 10 eşti în contact cu Sinele Divin, iar când eşti la parter eşti doar în personalitatea creată de tine dealungul vieţii şi de cele mai multe ori separat de Sinele Divin.

După ce ai materializat o dorinţă vei trăi acel lucru ca un adevăr şi astfel orice va apărea ştii că poţi orice şi vei trece peste orice încercări. Cu fiecare materializare îţi creşte puterea interioară şi încrederea în potenţele tale divine. Astfel apare bucuria iar scopul vieţii nu mai este doar să ai un servici, o famile, o casă, bani, distracţii, etc. ci să îţi depăşeşti condiţia umană limitată şi să să-ţi descoperi puterea de creaţie. Aici apare starea de bucurie, pe care nu ţi-o poate lua nimeni, deoarece este o trăire de-a ta care indică faptul că eşti conectat la Dumnezeul din tine.

“Bucuria înseamnă să fii stăpânul corpului fizic şi a minţii tale limitate”{Maestrul Ramtha}.

6 Comments
 1. Multumesc. Bucurii si tie ! Sa ai mereu zile frumoase – daruind si .. primind. Cu drag, Ani.

 2. Felicitari draga Niculina… un articol minunat.. ca de altfel tot ce faci tu.. imi bucura sufletul si sunt total de acord cu cele scrise… felicitari din nou pentru tot ce reusesti sa materializezi … iar bucuria ta imi da si mie bucurie si speranta ca pot mai multe… multumesc pentru tot.. te pup… cu mult, mult drag Alina..

 3. Mulţumesc pentru parecieri. Cu toţii suntem minunaţi şi avem multe de oferit. Cu drag să va fie de folos si să aveţi puterea în voi pentru a deveni măreţi.

 4. coca vladescu says:

  Nu pot sa exprm prin cuvinte ceea ce simt cand va citesc articolele.am o “sete” nestavilita,o bucurie divina,pt ca simt schimbarea in mine .si pt asta pot sa fac f putin,sa va multumesc din suflet.

 5. E mai mult de un am se cand lucrez cu mine doar prin intermediuk articolelor si vizionarilor you tube.am ajuns sa materializez lumea mea inconjuratoare.sunt aceeasi oameni din trecut,dar altfel….si vad ca se trezesc si ei ….minunat

 6. Viorica Mihaila says:

  Multumesc ,sunteti minunata ,sunteti deosebita prin felul Dumneavoastra de a fi ,prin faptul ca ne faceti sa intelegem ceea ce pana acum nici nu vedeam ,cat de minunati suntem ,dar cu toate astea privim in alta parte ,suntem nefericiti ca nu stim sa ne bucuram de prezent de natura de simplitate ,Multumesc ,Multumesc,Multumesc DOAMNA NICULINA .

Your email address will not be published. Required fields are marked *