Când eşti adevărul cunoşti libertatea
Posted on 09/11/2012

Viaţa este unica realitate din care se naşte tot adevărul, întrucât adevărul este dezvoltat şi creat în fiecare clipă, prin fiecare gând pe care îl avem. Ne putem gândi şi apoi să ne răzgândim şi fiecare variantă să fie adevărată, deoarece când trăieşti o experienţă acea stare devine adevăr.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Există doar viaţă şi opţiuni. Când vom înţelege că totul este adevărat şi totuşi nimic nu este adevărat – că există doar starea de a fi – abia atunci vom percepe adevărul ca fiind orice vom decide ca el să fie şi acesta va fi absolut atât timp cât putem recunoaşte că este altfel. Atunci nu ne vom mai lupta pentru o dogmă sau o cunoaştere, nu va mai exista în percepţia noastră că una e mai grozavă decât alta, pentru că vom fi şi atât. În clipa în care vom recunoaşte şi nu vom mai crede în ceva, acel ceva încetează să mai fie ceva real. În fiecare moment al vieţii putem schimba orice adevăr prin experienţă.

Ceea ce ne permite să devenim stăpânii propriei realităţi este cunoaşterea că putem face şi deveni orice vrem – şi că avem capacitatea şi libertatea să ne răzgândim oricând. Dacă ceva nu mai rezonează cu noi nu înseamnă că trebuie să rămânem angrenaţi şi limitaţi în acea realitate ci avem liberul arbitru pentru a schimba realitatea.

De exemplu cât timp ne ia să devenim bucuroşi? Este nevoie doar să ne gândim la un moment în care am experimentat bucuria şi trăim din nou acea stare în acum şi aici.

La fel de cât timp avem nevoie să devenim nefericiţi? Este nevoie doar să ne gândim la un moment de nefericire din trecutul nostru şi simţim acea nefericire în prezent.

Adevărul este că avem obţiunea şi libertatea de a trăi oricare dintre acele stări pe care le vrem oricând dorim şi că putem schimba starea oricând dorim. Este nevoie doar de o clipă în care să te conectezi mental la un anumit eveniment şi să trăieşti starea pe care ai avut-o atunci.

Aceasta este libertatea prin care Dumnezeul Central sau Tatăl Ceresc ne arată iubirea Sa. Când vom cunoaşte şi conştientiza acest adevăr în interiorul nostru vom depăşi limitările care ne ţin în graniţele a ce a fost şi vom conştientiza că suntem Scântei Divine, Spirite Divine care am coborât în trup, şi am luat un costum pentru a experimenta măreţia vieţii. Astfel nu mai aparţinem altui adevăr decât celui care ne aparţine.

Este important să reţinem că orice credem că există, există. Ori de câte ori credem în ceva, începem să avem comportamente congruente cu ceea ce credem şi astfel acel ceva devine adevăr într-o realitate emoţională din fiinţa noastră.

Realitatea noastră creatoare va fi întotdeauna diferită de a altora. Iar dacă ceilalţi nu reuşesc să ne înţeleagă realitatea noastră înseamnă că sunt cufundaţi în iluzia propriei realităţi.

Adevărul poate fi absolut toate lucrurile. Când vom înţelege asta nu vom mai fi limitaţi de nimic şi ne vom da voie să experimentăm totul, adică să trăim orice fenomen sau stare cu toată fiinţa. Vom fi liberi deoarece nu vom mai fi robii unor programe şi concepte care sunt transmise de conştiinţa socială, care spun despre ceva că este într-un anumit fel sau în altul – când în realitate acel ceva este tot ceea ce poate fi definit în gând.

Pentru a ne îndeplini destinul este important să devenim ceea ce suntem în unicitatea noastră. Dacă încercăm să trăim potrivit planului altuia, nu vom deveni niciodată un Eu sunt.

Există un singur mod prin care putem înţelege cine suntem noi de fapt şi ce anume este în interiorul nostru. Acest mod este cunoaşterea adevărului propriei trăiri emoţionale. Să fim cinstiţi cu noi, cu ceea ce experimentăm şi cu ceea ce se află în interiorul nostru. Să iubim ceea ce suntem şi să ascultăm pe Dumnezeul din noi, pe Sinele nostru Divin care ne vorbeşte într-un limbaj foarte subtil. Îl auzim atunci când trăim în prezent şi când suntem în comuniune cu El. Să trăim adevărul care este în noi. Atunci când îl trăim şi-l arătăm şi în exterior ca manifestare atunci trăim măreţia Sinelui Divin. Astfel vom aprecia viaţa şi o vom trăi aşa cum simţim noi cu toată fiinţa noastră. Când vom contempla acest lucru vom dobândi libertatea de a înţelege şi de a fi. Atunci nu vom mai sta pe loc determinând şi demonstrând ce şi cum este adevărul , vom trăi o stare şi vom fi acea stare. Când trăieşti o stare îţi este suficient trăirea şi nu mai ai de ce şi ce să mai demonstrezi altora. Este suficient ce trăieşti, ce crezi tu, şi că ţi-ai demonstrat ţie că poţi, şi asta le împlineşte pe toate. Devii suveran.

În acest punct ne eliberăm de toate dogmele şi toate credinţele impuse din exterior, vom înceta să ne mai străduim să fim adevărul altcuiva, şi abia atunci vom fi liberi să ne exprimăm şi să experimentăm lucrurile pe care Sinele Divin ne cere să le facem, astfel încât să ne împlinim în cunoaşterea şi înţelegerea care ne lipseau. Noi suntem într-o continuă devenire, înaintând în veşnicie. În fiecare zi suntem alţii deoarece în ziua precedentă am accesat diverse informaţii şi cunoştinţe care ne-au schimbat mintea.

Când vom conştientiza că în fiecare clipă noi ne perfecţionăm fiinţa şi scoatem la suprafaţă măreţia Sinelui Divin, atunci într-o zi vom deveni adevărul a tot ce înseamnă gând, baza de pe care este lansat tot ceea ce înseamnă viaţă.

Adevărul este orice afirmă Sinele că este, deoarece orice credeţi, aşa este, şi orice credeţi aceea veţi deveni. Îi putem învăţa pe alţii din propria experienţă prin modul în care trăim în interiorul nostru şi prin modul în care ne comportăm în exterior. Atunci când starea interioară a noastră se reflectă în comportamentul exterior suntem impecabili cu noi şi cu întreg universul.

Să nu căutăm niciodată adevărul, doar să fim acel adevăr. În „a fi” suntem una cu universurile infinite.

“Fiecare om este un Sine Divin care a fost creat având liber arbitru”(Maestrul Ramtha).

2 Comments
  1. Buna ziua,
    Va admir foarte mult pentru creatiile dvs.Am doua fete mici 3 si 6 ani care imi ocupa tot timpull.Fata cea mare este la grupa pregatitoare si este prea copilaroasa.Nu stiu ce algoritm sa-i fac ca sa devina responsabila si disciplinata.

Your email address will not be published. Required fields are marked *