Bucuria de a trăi conștient
Posted on 01/09/2016

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Ce o fi acest câmp cuantic? Este suma tuturor potențialităților și a tuturor posibilităților, de unde accesăm doar ceea ce vrem cu adevărat atât conștient cât și din subconștient. Pentru a accesa conștient ceea ce ne dorim am conștientizat și creat câțiva pași necesari transmiterii unei intenții și apoi să se materializează în planul concret.

Redau mai jos pașii concreți:

 1. Autoobservarea a cum gândești, vorbești și te manifești – prin care îți vei da seama cum trăiești; Prin acest exercițiu își dai seama Cine ești tu de fapt? și cum își creezi realitatea.
 1. Studiul conștient a ce ești, cum funcționezi ca ființă și cum te poți reinventa – aici recomand să citiți măcar o carte de dezvoltare personală și autocunoaștere pe săptămână;

Creierul are nevoie mereu de informații noi pentru a face noi conexiuni neuronale pentru a reuși să schimbăm vechile programe sau credințe limitative cu altele noi, create și implementate conștient în subconștient.

 1. O dorință, intenție sau un plan creat conștient pentru a te reinventa (adică să scoți credințele false conștient din subconștient și să introduci conștient alte credințe pe care vrei să le manifești) și a-ți crea o viață așa cum o vrei tu. Pentru a ne schimba eu sunt-ul avem nevoie teoretic de 6 luni până la un an de zile. Asta datorită transformărilor cerebrale care trebuie să aibă loc pentru a manifesta o atitudine în permanență.

Pentru a reuși să împliniți dorința, intenția sau planul propus este necesar să vă implicați prin:

a) Disciplina necesară pentru a convinge mintea veche(creată cândva) că e posibil să experimentez altceva, adică ceva ce vreau acum.

Disciplina implică cunoaștere, atenție și voință. Adică știu ce vreau să fac sau să am, voi da atenția necesară și suficientă pentru asta și implic voința pentru a împlini disciplina așa cum mi-am propus(adică nu amân nimic din ce mi-am propus).

b) Autocorectarea – este o etapă în care atunci când vă vin gânduri sau cădeți în pesimism și rulați emisii de genul: nu am nici o șansă, nu voi reuși, sau e foarte greu să fac asta, etc. spuneți STOP în mintea voastră și reveniți la gândul prin care vreți împlinit planul vostru.

c) Detașarea de rezultat – adică nu stăm mereu cu gândul la ce vrem, ci credem că se va împlini și ne manifestăm ca atare.

 1. Manifestarea recunoștinței și manifestarea atitudinii visului împlinit.

Acest pas face parte din ecuația materializării și se realizează astfel:

 • prima dată îți mulțumești ție că ai știut ce vrei și că ai avut voința necesară de a acționa;
 • a doua oară mulțumești tuturor oamenilor, situaților, evenimentelor și conjuncturilor care te-au ținut în prezent și au contribuit la realizarea visului;
 • în final mulțumești Universului, potențialului cuantic și tuturor entităților de lumină care te-au susținut în realizarea planului tău.
 1. Celebrarea planului împlinit. 

Este ultimul pas la fel de important ca primul. În plan fizic se cinstește sau celebrează cu un pahar de vin roșu și brânză. Vinul conține rezveratrol iar brânza conține calciu. Cele două elemente rezveratrolul și calciul împreună creează la nivel cerebral o reacție care consolidează rețeaua sau conexiunea neuronală prin care ați trăit experiența dorinței sau visului vostru. După această celebrare este ca și cum ați bifat un vis și puteți trece la următorul. Arătați creierului și sinelui vostru că sunteți pregătiți pentru o nouă experiență. Spor la lucru conștient cu voi pentru a putea trăi bucuria unei vieți creată conștient.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

8 Comments
 1. Valentina says:

  Mulțumesc din adâncurile ființei mele pentru ceea ce sunteți și pentru ceea ce faceți, mult stimată Dnă Niculina!

 2. Dupa ce am vindecat parti importante din copilul si adolescentul interior cu ajutorul instrumentelor gasite in articolele,emisiunile ,cartile dumneavoastra am intalnit barbatul potrivit dupa cca 20 ani de singuratate.
  Este persoana care ma sustine in acest plan ,impreuna traim bucuria de a fi.
  Aduc mulrumiri si pentru aceasta postare reprezentand modalitati noi ,practice de a aduce in cunoscut necunoscutul din noi.
  Cuvintele reusesc numai partial sa exprime RECUNOSTIINTA si MULTUMIRILE mele pentru tot ceea ce SUNTETI dna NICULINA si fata de rolul minunat pe care l-ati ales fata de semeni .

  VA I U B E S C ,Valeria Deva

 3. Paul Daniela says:

  multumim ca existati, si intotdeauna ii sunt recunoscatoare unei bune prietene de la care am auzit pentru prima data de dvs, Sunt convinsa ca intr-o zi potrivita o sa va intalnesc , am rabdare si aceasta dorinta mi se va indeplini.
  Cu tot respectul
  Daniela Paul , Bucuresti

 4. Si eu te iubesc, Niculina, floare din gradina!
  esti mai mult decat ce vedem si intelegem.
  Multumesc
  Andreia

 5. Mulțumim pentru frumoasele articole scrise de dumneavoastră,sunteti un miracol pentru mine.Ma regăsesc și mă descopăr în ceea ce descrieți si vibrez la același nivel.Ma bucur enorm să vă citesc,sunteti o rază de lumină pentru minte.Multa sănătate bine va doresc.

 6. Multumesc,minunata damna Niculina! Vocea dumneavoastra calda si datatoare de speranta ma insoteste zilnic.Cartile sunt recitite periodic. Aplicand tot ce ne daruiti cu atata iubire, mi am schimbat viata.Am credinta ca voi avea bucuria de a va cunoaste personal!

 7. MULTUMESC domna niculina pentru toate emisiunile si toate sfaturile.sinteti un inger pe pamint.eu sint departe dar intotdeauna va urmaresc cu interes pe youtobe.la fel multumirii din inima domnului Razvan danc.va iubesc ❤

Your email address will not be published. Required fields are marked *