Transmiterea faptului că este un spirit măreț
Posted on 22/12/2015

 Transmiterea adevărului cum că este o entitate măreaţă

şi poate să creeze în libertate

Prin acest element al securizării în sfârşit adolescentul merge spre adultul care poate părăsi cuibul părinţilor cu toate instrumentele la „purtător”.

Important pentru el este să primească prin explicaţii, informare şi comportamentele noastre vizavi de acţiunile şi manifestările sale, adevărul că este o entitate, o fiinţă măreaţă şi că are toate instrumentele necesare creării unei vieţi minunate.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Este important să-l ajutaţi să conştientizeze că nimeni nu-i pune în traistă, că nimeni nu-l salvează din exterior şi că nimeni nu poate face ceva în locul lui. Poate avea tot sprijinul şi susţinerea din partea dumneavoastră dar experienţa o va trece el. Îi puteţi da exemple logice din viaţa de zi cu zi: nimeni nu poate mânca în locul tău şi tu să te saturi, nimeni nu poate merge la toaletă în locul tău, nimeni nu poate dormi în locul tău şi tu să te simţi odihnit, aşa cum nimeni nu poate creşte un neuron în creierul tău sau nu poate crea o conexiune neuronală fără aportul tău prin concentrare, atenţie şi focalizare.

De aceea e foarte important să cunoască aceste adevăruri deoarece asta îl va ajuta să-şi de-a seama de responsabilitatea pe care o are pentru a trăi o viaţă extraordinară. Aceste informaţii îl fac să conştientizeze că doar el prin exeperimentare îşi poate activa potenţialul creator şi astfel nu se va mai lăsa păcălit că cineva din exterior poate învăţa pentru el, poate experimenta în locul lui, poate merge la un examen pentru el, sau poate lua decizii de viaţă legate de profesie, iubire, întemeierea unei familii, conceperea şi naşterea unor copii, etc.

Libertatea de creaţie vine din asumarea responsabilităţii că tu eşti creatorul realităţii tale. Tânărul june conştientizând acest lucru va dori să fie liber, adică cu puterea la el, pentru că această caracteristică a libertăţii este extrem de activă în adolescenţă.

Atât timp cât o activează, o interiorizează şi ajunge să o conţină va fi un adult dornic de viaţă, de a trăi frumos, de a se bucura de ceea ce face, într-un cuvânt, de a aduce spiritul să dezvolte materia.

Daţi-le voie să-şi manifeste măreţia în libertatea de manifestare, ştiind că au sprijinul şi susţinerea voastră ca părinţi.

(Sfârșit)

1 Comment
  1. Cătălina Gheorghe says:

    Un articol care merge la esența ființei, de un adevăr zguduitor…

Your email address will not be published. Required fields are marked *