Acceptarea clipei Acum
Posted on 09/08/2012

 „Emoţiile negative recurente conţin uneori un mesaj, la fel ca şi boala. Dar orice schimbare aţi face, indiferent daca au legatură cu slujba pe care o aveţi sau cu relaţiile dumneavoastra, sau cu mediul în care vă aflaţi, vor fi numai schimbări cosmetice, dacă nu apar dintr-o schimbare a nivelului de conştiinţă. Iar schimbarea nivelului de conştiinţă înseamnă un singur lucru: să deveniţi mai prezent. Când aţi atins un anumit nivel de prezenţă, nu mai aveţi nevoie de negativism pentru a şti care sunt lucrurile de care aveţi nevoie în situaţia dumneavoastră de viaţă.

Dar atât timp cât negativismul este prezent, folosiţi-l. Folosiţi-l ca pe un semnal care vă reaminteşte să deveniţi prezent.

ORI DE CÂTE ORI SIMŢIŢI NEGATIVISMUL APĂRÂND în interiorul dumneavoastră, indiferent dacă este cauzat de un factor exterior, de un gând sau de un lucru de care nu sunteţi conştient, consideraţi-l a fi vocea care vă spune: “Atenţie. Aici şi Acum. Trezeşte-te. Ieşi din minte. Fii prezent.“

Chiar şi cea mai uşoară formă de iritare e semnificativă şi trebuie recunoscută şi observată; astfel se va produce o acumulare crescândă de reacţii neobservate.

Poate sunteţi capabil să renuntaţi la negativism atunci când vă daţi seama că nu doriţi să aveţi acest câmp de energie în interiorul dumneavoastră şi că nu serveşte niciunui scop. Dar asiguraţi-vă că renuntaţi la el în totalitate. Dacă nu-l puteţi abandona, acceptaţi că există şi concentraţi-vă atenţia asupra sentimentului”.

[Eckhart Tolle – Puterea prezentului – Cap 8. Acceptarea clipei Acum, pag 85]

No comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *