Terapie holistă
Posted on 21/03/2012

Terapie holistă

  1. Faceţi lucruri care să vă dea un sentiment de împlinire, de bucurie şi de sens în viaţă, care să vă recompenseze eforturile. Vedeţe-vă viaţa ca fiind o creaţie proprie şi faceţi în aşa fel încât să devină pozitivă.
  2. Fiţi atenţi la voi înşivă, ascultaţi-vă nevoile interne la toate nivelurile, aveţi grijă de voi înşivă, încurajaţi-vă neîncetat.
  3. Eliberaţi-vă de toate emoţiile negative, de temeri, de invidie, de tristeţe şi de furii. Exprimaţi-vă sentimentele într-un mod corespunzător, nu le reţineţi şi învăţaţi să vă iertaţi.
  4. Menţineţi în minte imagini şi ţeluri pozitive, imaginea a ceea ce vreţi cu adevărat în viaţă. Atunci când apar imaginile înspăimântătoare reconcentraţi-vă pe imaginile ce evocă sentimente de pace şi bucurie.
  5. Iubiţi-vă şi iubiţii pe ceilalţi. Faceţi din acest sentiment ţelul şi expresia primordială a existenţei voastre.
  6. Creaţi-vă relaţii oneste, călduroase, simpatice cu ceilalţi. Încercaţi să vindecaţi rănile legăturilor trecute cu însoţitorii de viaţă sau însoţitorii de drum.
  7. Împliniţi fapte altruiste în mijlocul unei comunităţi, al unui grup sau la modul general faţă de ceilalţi.
  8. Angajaţi-vă în posibilitatea şi în credinţa existenţei unei bunăstări totale. Dezvoltaţi-vă propriul program de vindecare atrăgând sprijinul şi sfaturile experţilor (terapeuţi vizibili sau invizibili), fără să deveniţi sclavul lor.
  9. Acceptaţi-vă fiinţa împreună cu tot ceea ce vi se întâmplă în existenţă ca pe o oportunitate de a evolua şi de a învăţa. Învăţaţi tot ceea ce se poate din fiecare experienţă bună sau rea, apoi mergeţi înainte.
  10. Păstraţi-vă simţul umorului.


alt

 

No comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *