Darul lui Tom Bowen
Posted on 17/03/2012

Darul lui Tom Bowen

altTerapia Bowen a fost concepută de Tom Bowen (1916 – 1982), în statul Victoria – Australia. Deși Tom era un om simplu și modest, fără pregătire în domeniul medical, iubirea sa pentru oameni și dorința sinceră de a ajuta orice persoană aflată în suferință l-au condus la descoperirea acestei unice și uluitoare metode terapeutice.

Tom era o persoană cu har, de o bunătate autentică și cu resurse inepuizabile în înțelegerea etiologiei suferințelor oamenilor. A devenit terapeut respectat, iar statisticile oficiale arată că trata peste 60 de pacienți pe zi. Se întâmpla adesea să se trezească în miez de noapte când primea un telefon în legătură cu un accident sau cu o criză și, fără nici o ezitare, pleca în grabă să rezolve urgența. Fiind generos și altruist, nu primea bani când trata copii, pensionari, persoane cu dizabilități sau pacienți care nu-și puteau permite să plătească onorariul. Cea mai mare recompensă pentru Tom era să poată oferi alinare celor aflați ăn suferință.

Tom Bowen spunea că metoda lui de tratament a fost un dar de la Dumnezeu! Întreaga sa viață, simplitatea tehnicii și rezultatele remarcabile susțin această afirmație.

În 1974 l-a invitat pe Oswald Rentsch să învețe de la el și să-i consemneze tehnica. Tom l-a ales doar pe Oswald, dintre cei șase învățăcei pe care i-a instruit, să-i ducă lucrarea mai departe în lume. Ultima dorință a lui Tom a fost ca oricine să poată învăța această metodă terapeutică, chiar daca era vorba de o casnică ce dorea să-și trateze doar membrii familiei.

S-a întâmplat ca abia în 1986 – patru ani după moartea lui Bowen – Oswald Rentsch și soția sa, Elaine, să înceapă predarea acestei terapii peste tot în lume.

Mii de oameni, din toată lumea, înalță rugăciuni de mulțumire pentru Ossie și Elaine Tentsch, pentru că au făcut posibilă cunoașterea lucrării lui Tom Bowen lumii întregi!

1 Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *