Consiliere psihospirituală
Posted on 09/04/2012

     

    Consiliere psihospirituală

      Schimbarea reprezintă o transformare în conştiinţă şi dă realităţii o altă nuanţă. Adică realitatea prezentă nu seamănă cu nimic din trecut este ceva nou, virgin, încă neexplorat. Lumina străluceşte altfel şi umbrele pe care le aruncă sunt diferite, iar observarea umbrelor dă Observatorului – care suntem noi – o perspectivă dimensională. Asta înseamnă creştere, evoluţia care ni se întâmplă în fiecare zi a vieţii noastre.

      Să acţionăm pentru a trezi în noi magia, forţa, puterea conştiinţa care reprezintă moştenirea noastră, dreptul nostru de fiinţe umane, fără nici un fel de diferenţiere.

      Scopul existenţei noastre este  să ne extindem nivelul de conştiinţă. Facem acest lucru prin a învăţa din experienţele pe care le avem. La început nu ne alegem experienţele în mod conştient; ele par să ni se întâmple adesea împotriva voinţei noastre.

Există cinci etape principale pentru a deveni conştienţi. Acestea sunt următoarele:

  1. Să ne dorim să devenim conştienţi. Adică vrem să cunoaştem lucrurile. Căutăm sensul vieţii. Vrem să trăim viaţa din plin.
  2. Să devenim conştienţi că suntem inconştienţi. Adică să obesrvăm lipsa noastră de atenţie în a deveni conştienţi de programările şi condiţionările după care ne ghidăm viaţa. Astfel începem să ne observăm gândurile rătăcitoare, descoperim cauzele conflictelor în noi înşine şi devenim conştienţi că suntem cufundaţi, emoţional şi intelectual în trecut sau în viitor.. Observăm reacţiile noastre la diferitele situaţii care apar, fără să le analizăm, criticăm şi judecăm excesiv.
  3. Renunţarea la vechi. Aceasta începe prin eliminarea ideilor, convingerilor, programărilor din trecut şi sistemelor de credinţă care nu mai sunt potrivite pentru extinderea conştiinţei.
  4. Integrarea. Aceasta implică alinierea tuturor corpurilor din noi, adică unificarea spiritului, cu mintea, cu emoţiile şi cu corpul fizic. De asemenea implică trăirea acceptării de sine integrale şi a iubirii de sine necondiţionate.
  5. Libertatea. Integrarea aduce unitate în cadrul Sinelui, iar unitatea aduce cu sine percepţia adevărată; capacitatea de a percepe ce este adevărat pentru tine în realitatea ta.

Aceasta este starea de iluminare.

3 Comments
  1. Buna ziua! Numele meu este Andra si locuiesc in Bucuresti.Urmaresc de ceva timp emisiunile inregistrate cu dumneavoastra si de fiecare data sunt uimita si fascinata de simplitatea si obiectivitatea lucrurilor pe care le spuneti.Adesea poate parea prea simplu,sa fie adevarat.Am citit si studiat biblia,dar unele lucruri le-am inteles doar cu ajutorul dumneavoastra.Va multumesc din tot sufletul !As dori sa va intreb daca cunoasteti si o cale prin care oamenii se pot lasa de fumat,dupa multi ani de stat in acest tipar …? Va multumesc ca existati!

  2. Te poți lăsa de fumat atunci când înțelegi că tu ești mai mult decât o țigară sau o dependență.Atunci când găsești cauza frustrărilor care te țin în acest viciu, te lași într-o clipă. am zeci de cursanți care s-au lăsat de fumat într-un minut și nu au avut nici sevraj, nici pofte, nici nu s-au îngrășat, etc. Totul este în mintea nostră. Succes

  3. Va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns! Sa inteleg ca este vorba de stima de sine scazuta,care implicit da frustrare si apoi dependenta ? Atasamentul de viciu este o iluzie a mintii,pe care fumatorii o intretin prin credinta pe care o atribuie ideii ca sunt fumatori si ca ar fi ceva la care nu poti renunta ? Atatea milioane de fumatori,prizonieri ai unei iluzii,victime ale unei minciuni crezute ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *