Curatenia si sinceritatea
Curățenia și sinceritatea
Posted on 27/06/2013Tags: ,

Ce frumos a sintetizat dragul nostru părinte, această entitate magnifică, care a ales, în Planul Extazului, să facă cunoscut pe dumnezeul din el, fără să vadă cu ochii fizici.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Așa se spune și așa este, exteriorul reflectă interiorul nostru. Pentru a ne schimba realitatea din jurul nostru avem nevoie să facem curățenie în interiorul nostru.

Ca o metodă principală, vă recomand poziția de observator. Adică, fiți persoana care se observă în tot ceea ce gândește, vorbește și face. În momentul în care te observi, descoperi cine ești, cum te manifești, cum te comporți la anumiți stimuli din exterior sau din interior etc. Pentru asta ai nevoie  să fii tu cu tine în prezent.

Este un exercițiu magnific de autocunoaștere și descoperire a programelor false, limitative, pe care le-am luat la pachet prin creșterea și dezvoltarea noastră cognitivă, emoțională și socială.

Următorul pas este să fii sincer cu tine și să eviți compromisurile. De fiecare dată când faci un compromis, tu, de fapt, calci pe scânteia ta divină (Spiritul tău, Sinele tău Divin), te minimalizezi și încetul cu încetul îți pierzi respectul de Sine.

Respectul de Sine este o caracteristică necesară pentru o dezvoltare armonioasă, pentru echilibru în tot ceea ce faci și pentru a face alegerile potrivite întru manifestarea Sinelui tău Divin.

Dacă nu îți respecți Sinele sau Scânteia ta Divină în timp vei descoperi că ești o frunză în vânt la cheremul tuturor, devii un om fără verticalitate, fără demnitate.

Pentru asta vă recomand să fiți prezenți când luați o decizie și să vă întrebați „Vreau eu cu adevărat să fac asta sau să merg acolo?”. Dacă vreți cu adevărat, faceți ce vreți, dacă nu, opriți-vă și ascultați-vă nevoile, dorințele care vin din interiorul ființei voastre.

Fiind atenţi la voi timp de 6 luni veți schimba la nivel cerebral rețelele neuronale prin care voi vă creați realitatea. Rețelele neuronale sunt cele care preiau o intenție a Sinelui Divin și le transformă în holograme ce sunt vizibile în câmpurile voastre.

Perioada de timp menționată mai sus este necesară pentru  a face curățenie în “computerul central”, adică în creier, pentru ca, într-adevăr, să putem sta într-o „casă de sticlă”. Adică , dacă computerul central este plin de viruși, are nevoie de o devirusare pentru a funcționa perfect cu instrucțiunile primite de la Sine. Dacă are viruși tot ce va primi va fi perturbat și distorsionat de către virușii din calculator.

În momentul în care am făcut curățenie în calculator tot sistemul funcționează la parametrii optimi. Asta înseamnă în armonie cu noi și cu alții, în bucurie pentru tot și toate, în recunoștință pentru experiențele noastre și în smerenie pentru că realizezi că toți suntem una, toți suntem eterni, toți suntem divini.

Îmi spunea cineva într-o zi că toate problemele lui pleacă de la “mansardă”, adică de la creier. Într-adevăr fiecare emoție, stare, situație pleacă de la Creier. Dacă în creier ținem o credință falsă gen, “dacă…atunci”, și nu ne dăm voie să experimentăm noul și ineditul, atunci e firesc să avem același gen de experiențe. Pentru a ne schimba trăirile este important să facem curățenie în computerul central.

Se mai spune că “peștele de la cap se împute”- are aceeași conotație și anume dacă gândim într-un anume fel, tot sistemul va funcționa conform credințelor noastre.

Noi suntem creatorii realității noastre! Ceea ce este în afară este o reflecție a ceea ce conținem în mintea noastră prin credințele și programele pe care le avem. Nimeni nu ne poate introduce cu forța în creier o anumită informație sau o anumită stare de a trăi bine și frumos. Asta se poate întâmpla doar prin lucrul cu tine, cu mintea ta și prin starea de prezență.

Spor în tot ce faceți și fiți sinceri cu voi.

Cu drag

16 Comments
 1. Imi doresc ca peste 6 luni, sa am retelele neuronale transferate in holograme vizibile in campurile mele, ca intentie a Sinelui meu Divin, eu fiind dintotdeauna conectata la Sinele Divin. Asa sa fie si asa este!

 2. Carmen Tudor says:

  Foarte frumos!Doar o mica completare:pozitia de observator fara culpabilizare.
  Carmen

 3. Asa este, eu accept si primesc informatiile , pentru ca mi le doresc, sunt sigura ca_mi ajuta sa_mi schimb viata in bine. Ma descurc bine si cu cei din afara familiei, dar dorinta mea este ca informatiile benefice cuplului, sa_i intereseze pe cei doi, altfel munca mea schioapata, stiind ca tiparele vechi create in ani si ani nu pot fi sparte in bucati decat de cel cara le poseda. Si vreau sa nu mai fac compromisuri la nesfarsit, calcandu_mi pe Sinele meu Divin. Imi doresc sa fiu frunza unei ramuri in pozitie verticala!

  Sinele meu Divin

 4. Doina Rozica says:

  Si eu su t convinsă că peste 6 luni voi avea rețele neuronale noi. Mulțumesc pentru tot.

 5. După ce am citit cu mare atenție mi-a venit in creier o întrebare:când suntem in poziția de observator ,de unde stiu că decizia sau schimbarea pe care hotărăsc să o fac este cea corectă?

 6. Prin senzațiile corporale. Corpul este instrumentul care ne semnalează dacă decizia este cea spre folos. Dacă aveți o stare de liniște înseamnă că acea decizie este bună. dacă corpul e agitat înseamnă că nu e decizia folositoare. Mult succes

 7. Nistor Mirela says:

  Eu sunt dintotdeauna in armonie cu Sinele meu Divin ,Divinitatea ,Universul si Mondo , Eu sunt dintotdeauna geniu in manifestare , eu sunt dintotdeauna inteligenta Divina ,Eu sunt dintotdeauna sanatate radianta ,AICI <ACUM ,eu sunt dintotdeauna sanatoasa din interior in exterior ,MERIT SA TRAIESC :FRUMOS Va multumesc din inima dna Niculina Gheorghita , afirmatiile invatate de la dvs. m au ajutat fff mult sa depasesc multe probleme , va doresc multa sanatate si impliniri alaturi de cei dragi , fiti binecuvantata , Doamne ajuta ne .!

 8. D-na Niculina Gheorghita BUNA SEARA! Am ascultar-o pe o prietena, apoi pe alta ,si stiti ca is multumita ca doua au raspuns unu si acelas raspuns.Dintre care D-na Maea mi-a racomandat sa lukrez cu ajutorul d-voastre ,si sper ca totul va fi bine.Va multumesc ca sunt persoane,care ne pot ajuta in greutatile noastre.

 9. Mihaela Sperila says:

  Buna dimineata!
  Multumesc pentru cunostintele pe care le impartasesti cu noi!
  Acum citesc cartea ta :
  Bucuria de a trai fara masca,
  si sunt foarte bucuroasa si iti mulțumesc pentru tot ce faci!

 10. Intradevar zic: nu sete legat de acest subiect,eu scriu in cuvintele mele.Este minunat sa o asculti, sa o privesti ,sa îi urmezi sfaturile .Diminețile sunt Sfinte pentru mine asta nu datorita ei,ci asa sunt eu nu pot sa incep ziua minunata fara a ma trezi dimineața la ora 4-30 iarăși nu datorita ei ,asa sunt dar: am învățat ce pot face dimineața,diminețile sunt Sfinte la o anumita ora a dimineți pleacă din interior toata energia negativă din mine si in. citeva clipe o am pe cea pozitivă pentru toata ziua,urmăresc ,citesc, ascult: iti doresti din suflet se va adeveri ,unele din cuvintele puternice sunt acestea: o rugăciune ,o dorință,un gînd bun,străbate universul pentru a se intoarce la tine pentru ca iti doresti din suflet acea rugăciune ,acel gînd bun ,acea dorință. Nimic nu este imposibil ,pentru că suntem creați sa fim fericiti.Mulțumim doamnă.

 11. Buna ziua ! Despre mine ce spuneti ca ar trebui sa fac prietena mea de 3 zile sa pocait la biserica crestina dupa evanghelie! Anul acesta tetmina si ea facultatea de pshiologie! In septembrie avem nunta! Eu sunt ortotox cred in Dumnezeu merg la sfanta biserica cred in Iisus Hristos si in Maica Domnului! Ce sa fac sa stau sa vechez de 3 zile vb prin mesaje din biblie!

Your email address will not be published. Required fields are marked *