Vei primi întotdeauna ceea ce ai dat prin intenția din spatele acțiunilor
Posted on 14/10/2019

De curând meditând la lupta de putere dintre oameni și cum să facem să ieșim mai repede din acea zonă, mi-a venit așa un răspuns minunat pe care aș vrea să vi-l împărtășesc și vouă.

Autor articol: Psioholog Niculina Gheorghiță

De foarte multe ori avem experiența sau adevărul personal pe care vrem să-l transmitem și chiar uneori sa-l impunem celorlalți, crezând că le facem bine și că nu mai e necesar să treacă și ei prin aceeași suferință sau pierdere de timp prin care am trecut și noi.

Însă oamenii nu aud ce le spui, deoarece prin anumite experiențe ei intră într-un proces de creștere și dezvoltare personală necesară evoluției sale.

Gândindu-mă la o situație în care cineva apropiat nu vrea să înțeleagă ce-i tot spun de vreo 2 ani  și anume că unui copil e necesar să-i trasezi niște limite fine în funcție de vârstă, exprimare, dezvoltare emoțională și cognitivă și pentru că persoana respectivă este foarte convinsă că ce face este foarte bine, într-o seară mi-a venit un răspuns revelator, probabil de la Sinele meu divin și anume:

Fiecare va primi ceea ce oferă prin intenția din spate.

De exemplu dacă intenția din spate este să te folosești de un copil, de un  membru al familiei, de un coleg, de un prieten, doar ca tu să te simți iubit(ă), important(ă), apreciat(ă) și validat(ă), la un moment dat vei primi de la aceeași persoană exact opusul, deoarece el simte la nivel profund că te-ai folosit de el ca să-ți împlinești niște nevoi și nu ai oferit ceva fără condiții.

Și asta este explicația prin care fiecare primește ce a oferit prin intenția din spatele acțiunilor sale chiar dacă aparent nu a făcut-o conștient. Acesta este și motivul pentru care mereu spunem că noi am făcut bine cuiva iar el ne-a întors cu rău.

Cred că și voi v-ați spus, cum și eu mi-a spus prin multe experiențe: eu am vrut binele, am făcut eforturi ca să fie bine, și multe altele conform credințelor noastre și a nivelului evolutiv, însă dacă tot ce ai făcut a avut ca intenție să-ți împlinești niște nevoi psihologice neîmplinite în copilărie, paradoxal vei primi opusul a ce ai dat altuia.

Cu această conștientizare reușești să accepți că fiecare e necesar să treacă prin experiența lui de creștere chiar dacă tu vezi că va fi dureroasă și uneori plină de suferință.

Prin acest răspuns am avut empatie și acceptare pentru persoana care nu vrea să pună limitele necesare unei relații armonioase și conștiente.

Și am înțeles că fiecare are timpul său de vindecare și creștere prin eforturile sale și că fiecare are momentul său de înțelegere, care de multe ori poate fi diferit de al meu.

Atunci când te ocupi de tine, de vindecarea ta emoțională, de creșterea și dezvoltarea ta, ai mai multă empatie pentru momentele de vindecare, creștere și evoluție a celor dragi de lângă tine.

De aceea cred că este foarte important ca atunci când acționăm sau oferim cuiva ceva să ne întrebăm: de ce vrem să facem asta?

Adică mai exact care este intenția din spatele acțiunii?

Este dintr-o nevoie neîmplinită sau din dorința de a oferi fără așteptări?

Și cum atragem spre noi oameni care ne ajută să integrăm părți pierdute din noi, cu ajutorul acestor întrebări ne vom elucida intenția și vom reuși să fim mai aproape de interiorul ființei noastre, de noi, de acțiunile noastre, de reacțiile noastre, etc.

Punându-ne aceste întrebări reușim să fim impecabili, fără așteptări și fără atașamente iar asta ne va conduce de fiecare dată la acceptare, armonie, iubire, liniște și detașare.

Și pentru că în călătoria noastră cosmică suntem conectați unii cu alții la nivel subtil, dar uneori ne rănim și apare o ruptură, fiind ființe cu un nucleu energetic pulsatoriu, atunci când ne rănim aparent ne separăm dar căutăm mereu conexiunea cu ceilalți. Pentru a reuși să ajungem la conectare vrem un spațiu sigur, unde să ne putem vindeca pentru ca apoi să ne întregim.

Vă doresc să aveți timp pentru voi, pentru a vă adresa întrebările interioare necesare astfel încât să faceți conștient fiecare gest și acțiune în relație cu ceilalți.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire

 

 

 

 

 

9 Comments
 1. Stimata doamnana Gheorghita, va apreciez din tot sufletul. Citesc tot ceea ce dv. publicati si ascult cu mare
  atentie si admiratie fiecare cuvant al dumneavoastra. Sunteti cu adevarat un geniu! Va felicit !
  Sunt fericita ca v-am descoperit, si mai ales ca existati!
  Va doresc multa putere de creatie mai departe.
  Va imbratisez din inima Maria

 2. Cat adevar in ceea ce spui si cat de simplu este de fapt! De-a lungul vietii am fost de multe ori in situatia de a dori sa fac bine in jurul meu si credeam ca asa este normal. De curand am descoperit ca de fapt “binele” meu nu este si “binele” celor din jur….de atunci toate parca s-au schimbat, ma simt impacata, linistita, multumita cu mine si de mine, ma accept asa cum sunt si ma iubesc! Ce transformare!
  Multumesc ca prin ceea ce ne-ai invatat am deschis, mai greu sau mai usor, o poarta spre cunoasterea de Sine. Este cel mai pretios dar pe care Universul il face prin tine.
  Multumesc!!!

 3. Luminita Nica says:

  Buna ziua,

  in 2016 in workshopul regasirea puterii interioare ati facut referinta la o carte “Modelul divin”, apropos de rezonanta cuvintelor.
  E posibil, va rog, sa-mi spune-ti cine este autorul?

  Va multumesc si va doresc o zi perfecta,

  Luminita Nica

 4. Nica Luminita says:

  Buna ziua din nou,

  este vorba cumva de Baird Spalding care a scris Modelul divin (titlu original : The Last Words)?

  multumesc!
  o seara frumoasa!

 5. Luminita Nica says:

  Buna ziua din nou,

  Poate fii cumva vorba despre Baird Spalding, Modelul divin (titlu original : The last words)?

  Multumesc anticipat!
  Si va doresc o zi frumoasa!

 6. Multumesc cu recunostinta ca ne ajuți sa ne conștientizam ești o femeie minunata divinul din tine ne umple inimile mulțumesc

Your email address will not be published. Required fields are marked *