Tratamentul cu ouă de prepeliţă
Posted on 28/05/2012

Prepeliţa este o pasăre sălbatică de mici dimensiuni, ceva mai dezvoltată decât porumbelul domestic. Ea poate fi întâlnită în Asia, Europa, Africa, Australia şi America de Nord. Este migratoare. Chinezii au reuşit s-o domesticească, în urmă cu peste o mie de ani. De la aceştia au importat-o japonezii, care au trecut la înmulţirea şi perfecţionarea ei, astfel încât până în zilele noastre s-a ajuns la o adevarată industrie de mare importanţă economică. Dacă prepeliţa europeană mai este încă migratoare, produce şi cloceşte, o dată pe an, până la 12 ouă, cea japoneză produce anual peste 250 de ouă, însă nu mai are aptitudini de zbor şi nici nu cloceşte.

Datorită cărnii lor delicioase, aceste păsări de crescătorie au devenit din ce în ce mai căutate, mai cu seamă în Europa occidentală şi în America de Nord. Dar nu numai atât. Carnea şi ouăle de prepeliţă sunt recunoscute şi pentru efectele benefice din punct de vedere medical, fapt pentru care sunt solicitate pe piaţa mondială. În plus, necesită spaţii reduse pentru creştere, iar cheltuielile necesare echipamentului, procurării materialului de matca şi de hrană sunt destul de mici. Efectul tămăduitor al ouălelor de prepeliţă este dovedit, după zeci de ani de cercetări, de către medici din diverse ţări, printre care şi din ţara noastră. În urma cercetărilor şi a experimentărilor în clinici şi în sanatorii, s-a constatat că, faţă de oul de găina, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de şapte ori şi jumătate mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de cincisprezece ori mai multă vitamina B2.

De asemenea, conţine întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf şi potasiu. Oul de prepeliţă revitalizează organismul uman de orice vârstă, reglează şi îmbunătăţeşte activitatea aparatului circulator, a digestiei, ameliorează respiraţia şi funcţia reproductivă, actionează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic şi al celui imunologic. Se folosesc benefic în perioada pre şi postnatală, ca şi după intervenţii chirurgicale şi radioterapii. Formează neuronii din sistemul nervos central la copii şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.

Sunt recomandate două tipuri de cură cu ouă de prepeliţe (ATENŢIE: ouăle să fie din prepeliţe de incubaţie şi cât mai proaspete)

1. CURA DE 120 DE OUĂ – pentru hipertensiune arterială, ulcer, tulburări digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsivă, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implică acest proces.

2. CURA DE 240 DE OUĂ – pentru TBC, afecţiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronşic, anemie, impotenţă, gută, migrene, neurastenie, obezitate; dizolvă depunerile de colesterol şi împiedică formarea altora, previne arterioscleroza, regenerează sistemul nervos etc.

Cum se derulează un asemenea tratament?

Ouăle se administrează dimineaţa, în loc de cafeluţă (la care trebuie sa renunţăm în timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), înainte de micul dejun. Este recomandabil să fie înghiţite crude şi cu gălbenuşul întreg, fără sare, zahăr sau substanţe aromate. Pentru că e mic, eu îl sparg într-o lingură de supă, lăsându-l să alunece de la baza limbii către esofag. Persoanelor care nu suportă această manieră le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpă de fructe. Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, acesta fiind alcătuit, de preferinţă, din hrană rece. În cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de oră dupa administrarea conţinutului ouălelor.

În timpul tratamentului, consumul de alcool (băuturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel puţin 50%.

Tratamentul se poate relua după trei săptămâni de pauză – la adulţi, iar la copii – după două, trei luni.

Există mai multe scheme (grafice) de tratament, în funcţie de vârstă, de afecţiuni şi – de ce nu – de recomandările medicului curant. Iată, mai jos, câteva pe care le-am găsit în diferite surse. Este foarte important să se consume ouă proaspete şi de incubaţie:

1. Cura de 60 de ouă în 30 de zile, pentru copii între un an şi trei ani:

Se pot administra câte două ouă zilnic.

2. Cura de 60 de ouă în 20 de zile, pentru copii între 4 si 7 ani:

Se adminsitrează câte trei ouă zilnic.

3. Cura de 90 de ouă în 30 de zile, pentru copii între 8 şi 10 ani:

Se pot administra câte trei ouă zilnic.

4. Cura de 120 de ouă în 32 de zile, pentru copii/ adolescenţi între 11 şi 15 ani:

În primele patru zile – câte trei ouă pe zi;

Între a 5-a şi a 30-a zi – câte patru ouă pe zi;

În a 31-a zi – trei ouă, iar în a 32-a zi – un ou.

5. Cura de 120 de ouă în 26 de zile, pentru adulţi şi adolescenţi între 16 şi 18 ani:

Se respectă schema de mai jos, doar că în a 25-a şi a 26-a zi se iau trei, respectiv două ouă pe zi.

6. Cura de 240 de ouă în 50 de zile, numai pentru adulţi:

În primele două zile – câte trei ouă pe zi;

În a treia zi – patru ouă pe zi;

Începând cu ziua a patra, până în a 48-a zi inclusiv – câte cinci ouă pe zi;

În a 49-a zi – trei ouă pe zi;

În a 50-a zi – două ouă pe zi.

Există şi o reţetă pentru împiedicarea calviţiei (chelirii) şi a regenerării firelor de păr slăbite:

Se iau 10 gălbenuşuri de ou de prepeliţă şi se amestecă până la omogenizare cu lăptişor de matcă (două fiole), o linguriţă de miere de albine şi puţină drojdie (un vârf de cuţit). Se lasă la dospit, într-o încăpere bine încălzită, timp de 24 de ore. Se spală părul în fiecare seară şi, după uscare, se pensulează pielea capului pe cărări formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, dacă nu ne permitem să ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acoperă cu un prosop curat. Dimineaţa se spală, de preferinţă cu ceai de muşetel. Soluţia ramasă poate fi păstrată la rece, în frigider, până la consumare.

Terapia cu ouă de prepeliţă: calităţile oului de prepeliţă sunt renumite prin numărul mare de vitamine şi minerale în comparaţie cu cel de găina. El conţine: de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi alte substanţe anti alergice.

Acţiuni terapeutice :

  • normalizarea activităţii inimii
  • vindecă bolile de rinichi şi ficat
  • ajută digestia, reglează secreţia acizilor din stomac, vindecă spectaculos ulcerul
  • întăreşte memoria
  • sporeşte rezistenţa adulţilor constrânşi să urmeze un regim alimentar
  • stimulează creşterea şi dezvoltarea organismului la copii

Cura cu ouă de prepeliţă ca schemă pentru diverse afecţiuni:

– ulcer 120 bucăţi

– tulburări digestive 120 buc

– arteroscleroză 240 buc

– astm bronşic 240 buc

– anemie 240 buc

– scleroză coronaniană 240 buc

– colesterol 240 buc

– hipertensiune 120 buc

– rinichi 240 buc

– diabet 240 buc

– TBC 240 buc

– migrene 240 buc

– nevroze 240 buc

– boli de ficat 240 buc

– potenţa 240 buc

Mod de administrare :

– cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi pâna în a 25-a zi câte 5 ouă.

– cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 ouă, a doua zi 3 ouă, a treia zi 4 ouă, începând cu a patra zi şi pâna în a 49-a zi, se iau câte 5 ouă pe zi.

La copiii între 4 şi 8 ani se recomandă cura de 120 ouă, fără a se depăşi 4 ouă pe zi.

Ouăle se iau crude, înţepându-le şi sorbindu-le direct din găoace sau sparte şi amestecate cu produse naturale: miere de albine, lămâie, brânză de vaci proaspătă.

Ouăle se iau dimineaţa, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. După 20 de zile de pauză cura se poate repeta. Ouăle se păstrează în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheţa. Cantitatea ce trebuie consumată se scoate de cu seară din frigider, pentru a fi digerată la temperatura camerei.

În timpul curei sunt interzise băuturile alcolice. Multă sănătate şi să vă fie de folos.

2 Comments
  1. Dar apă am voie să beau în acele 2 ore după ce am băut porția de dimineață de ouă de prepelițe?

    Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Your email address will not be published. Required fields are marked *