Să ne supraveghem permanent
Posted on 12/07/2013

   “Întrebam pe câte cineva: “La ce vă gândiți? -Nu știu!”. Nu s-a observat niciodată și atunci, indiferent ce curent circula prin el – murdării, imagini infricosătoare – este inconstient! Cum ar putea în aceste condiții să lucreze pe baze solide?

Se spune în Evanghelii: “Fiți vigilenți, pentru că diavolul, ca un leu care rage, este gata să vă sfâșie“. Bineînțeles, voi nu vedeți nici leul, nici diavolul în planul fizic, dar în domeniul interior sunteti amenințați. Acolo există dorințe, proiecte, pasiuni, tentații care vor să vă distrugă. și dacă nu sunteți luminat și atent, veți putea atrage nenorociri.

Nu este suficient să evităm să cădem, să ne rănim sau să spargem ceva; trebuie de asemenea să evităm să încălcăm legile lumii invizibile. Există în planul psihic mecanisme pe care le declanșăm fără să știm, entități pe care le deranjăm, legi pe care le încălcăm și imediat suferim consecințele, atragem ce am semănat.

Cel mai important aspect pentru discipol este deci, să înțeleagă că trebuie să se supravegheze, să fie vigilent, atent, pentru a cunoaște în fiecare clipă natura celor ce se petrec în el: curentele, dorințele, gândurile care-l traversează, influențele, impulsurile, pe care le simte. Lucrând astfel conștient, hrănind un ideal foarte înalt, se leagă de Entități și Inteligențe supreme care vor veni într-o zi să se instaleze în el și să-l faca capabil să-și asume sarcini grele și să triumfe în numeroase dificultăți”.

{ Maestrul O.M. Aivanhov}

 

2 Comments
  1. e recomandabil sa fii vigilent si atent precum santinela in vreme de razboi in fiece clipa, tocmai pentru a reusi mai intai sa te cunosti pe tine insuti,e o lupta practic cu tine si apoi cu celelalte entitati inferioare

Your email address will not be published. Required fields are marked *