Remedii din natură – 1
Posted on 11/10/2013

 “SEMINȚELE de cânepă reprezintă una dintre cele mai nutritive surse alimentare – conțin proteine (peste 33% de proteina pură, ușor digerabilă), aminoacizi esențiali, acizi grași esențiali (omega 3, 6 si 9 în raport ideal), grăsimi, vitamine și minerale (bogate în calciu, magneziu, fier și potasiu), enzime, fibre, antioxidanți (cum ar fi vitamina E) și fitonutrienți. Previn bolile cardiovasculare.
Semințele de cânepă mențin sănătatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor și a nivelului de colesterol.
Uleiul de cânepa furnizează acizii grași necesari în menținerea sănătății și a flexibilității membranelor celulare, având, totodată, proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriale. În plus, dă rezultate bune în tratarea afecțiunilor de tipul eczeme și psoriazis. Mențin echilibrul sistemului nervos.
Acizii grași esențiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, sunt vitali pentru scutul de mielina, învelișul celulelor nervoase. La copii, omega 3 și omega 6 contribuie la dezvoltarea sănătoasă a creierului și a funcțiilor cognitive. În plus, constituie un tratament adjuvant în cazul ADHD (hiperactivitate) sau a altor probleme comportamentale.”

3 Comments
  1. paun marian says:

    Sarut mainile! Van urmaresc cu interes… pe youtube.canepA nu se asociaza cu ,,conceptul,, drogurilor?

  2. De cele mai multe ori am avut o retinere de a cumpara aceste seminte pentru ca foarte multi sustin ca se fac droquri din ele. Sa inteleq ca nici pe departe sa fie asa.

Your email address will not be published. Required fields are marked *