5 Comments
 1. Doar la mine a intrat in english?
  N-ar putea cineva sa traduca, pentru ca intr-adevar e foarte interesant!

 2. Iata traducerea relatarii de mai sus:

  Acest post pe blog este scris de Catalina Ascinte , MD :
  ” Numele meu este Catalina Ascinte . Sunt un neurochirurg MD , cu 18 ani de experiență în medicina tradițională și un elev de Terapie Bowen ( Bowtech ) .
  Aș dori să vă împărtășesc cu cazul unui pacient de-al meu , atât din punctul meu de vedere ca un medic , precum și luând în considerare cunoștințele mele despre Terapia Bowen .
  TC pacient , 29 de ani , sofer profesionist , este adus de o ambulanță pe 20 septembrie 2010 . După ce s-au efectuat primele teste , el este diagnosticat cu contuzie diffusecerebral sever , hematom subdural acut în emisfera dreaptă , fracturi costale stânga , stânga sus lob contuzie pulmonara , pneumotorax stânga , stânga fractură liniară temporal . El suferă o procedură chirurgicală de urgență , care a constat în evacuarea hematomului subdural de curs frontal , lateral stânga parietal temporal craniotomy decompressive ( indepartarea chirurgicala a oaselor frontale parietale temporale de pe partea stângă , pe o zone de aproximativ 7 – 10cm , și descărcarea de sânge care comprimă creierul ) .
  Starea generală a pacientului sa îmbunătățit ; el a fost conștient , dar incapabil să se miște în mod voluntar , să mănânce pe cont propriu sau să aibă controlul asupra sfincterului lui . La o dată ulterioară , el a suferit o alta interventie chirurgicala , pentru hidrocefalie , care a constat de manevră ventriculo . La eliberarea din serviciul nostru , pacientul a fost conștient , dar colaborarea sa dovedit a fi dificilă ; el a fost capabil să răspundă doar prin mișcări ale globilor oculari ; uneori, el ar muta ușor brațul drept . El a avut probleme de inghitire ( el a fost alimentat printr-o sondă nazogastrică ) , nu a avut nici un control al sfincterului ( are nevoie de un cateter urinar ) și a fost complet incapabil să meargă .
  Ulterior , pacientul a fost internat în Clinica de Reabilitare Medicală , unde a inceput terapie fizica si terapie de vorbire . Abilitatea sa de mișcare îmbunătățește ușor . După încercarea de a scoate tubul nasogastric , pacientul suferă bronhopneumonie din cauza dificultate sale înghițire . Gastronomie endoscopica se face pe data de 24 iunie 2011. In tot acest timp , pacientul a suferit , de asemenea, terapie fizica la domiciliu , dar fără rezultate semnificative .
  În septembrie 2011 , familia pacientului afla despre terapia Bowen și decide să-l încercați , în ultimă instanță , în ședințe săptămânale , cu terapeutul Niculina Gheorghita . Dupa primele sedinte , rezultate remarcabile au apărut ; el a început să vorbească și înghițire , în noiembrie și mai târziu el a fost capabil să se așeze și să ia câțiva pași . În câteva luni de la începerea terapiei Bowen , pacientul a recâștigat controlul său sfincterului , de asemenea .
  În februarie 2012 , pacientul sa prezentat la clinica noastra pentru a fi supuse cranioplasty ( corectarea defectului osos cu o placă acril ) . Totul a mers bine , cu evoluție bună a pacientului : el a fost capabil să vorbească , mers pe jos și să mănânce singur de la începutul lunii .
  În septembrie 2012, pacientul a prezentat o rană supurate din față stânga . După ce a încercat să rezolve acest lucru cu antibiotice , conform antibiogramei , se decide pentru a elimina placa acrilic , considerată a fi corpul străin menținerea infecției . Această decizie a fost influențată și deexistența unui dehiscență post-chirurgicale ( separarea straturilor unei plăgilor ) .
  La început , nu am avea o explicație pentru acest dehiscenta . Am fost în stare să găsească o explicație în timpul intervenției chirurgicale , atunci când , după îndepărtarea plăcii acrilice , am observat o structură fibroasă la acest nivel ( o reacție a corpului) , care arata ca straturi de ceapa .
  concluzii
  Starea vegetativă a pacientului a fost constantă timp de un an de la accident , în ciuda tratamentului medical ( kinetoterapie , logopedie ) . Un an de la inceperea tratamentului Bowen , pacientul privit și a acționat ca o persoană sănătoasă : el a crezut , a vorbit , a mâncat , și a mers de unul singur . Faptul infectia nu a fost urmată de meningită , având în vedere că placa de cap a fost un obiect strain pentru organism , poate fi explicat doar prin ” doctor interior ” munca – activat prin tehnica Bowen .
  În cele din urmă , structura fibroasă am găsit după îndepărtarea plăcii acrilice pare a fi o altă consecință a auto- vindecare . Văzând regenera osoase în sine mi-a lăsat uimit . În timpul meu ca un doctor , am avut sansa de a vedea corpul reacționează după o astfel de intervenție , dar nu am văzut niciodatăîn sine ecranul de țesut fibros în astfel de straturi fine .
  Trebuie să recunosc , nu mi-ar crede o astfel de poveste , dacă nu am văzut că se întâmplă , cu proprii mei ochi . Am fost atât de impresionat de acest caz , am decis să se înregistreze pentru cursuri Bowen și de când am început să practic această tehnică mine , mă întâlnesc de multe alte recuperări uimitoare .
  Bowening fericit ! ”
  Dr. Catalina Acinte
  Iași, România
  – Vezi mai multe la : http://www.holisterapi.ro/relatarea-de-catre-medicul-neurochirurg-unui-caz-lipsit-de-sanse-medicale-vindecat-prin-terapia-bowen-de-terapeuta-ph-niculina-gheorghita.html#comments

 3. este fenomenal iti multumesc ca existi si mi-ai dat inca o data in plus ideea de a face bowen sa ajut pe cit mai multi ,

Your email address will not be published. Required fields are marked *