Raportul dintre om și celulele sale
Posted on 29/05/2013

celule“După știința Inițiatică, o celulă este o creatură vie, un mic suflet inteligent care știe cum să respire, să se hrănească, să producă secreții, proiecții… Priviți cum lucrează celulele stomacului, creierului, inimii, ficatului, organelor sexuale: ele sunt cu adevărat specializate. Ansamblul tuturor acestor creaturi, suma activitatilor lor, este inteligența noastră. Inteligența noastră se bazează pe inteligența acestor toate mici celule: noi depindem de ele și ele de noi, formăm o unitate. În planul fizic, noi nu putem face nimic fără consimțământul celulelor noastre, ziua în care se vor opri din lucru, funcționarea organismului este perturbată: nutriția, eliminarea, respirația…

Omul este sinteza tuturor inteligențelor care sunt acolo, asezate în el. De aceea trebuie să capete obiceiul de a vizita celulele sale, să vorbeasca acestui popor care este acolo, îl ascultă și care așteaptă, este la dispoziția sa dar pe care el le-a neglijat, abandonat și de care aproape își bate joc. Cel care fumează, de exemplu, sau care bea fără măsură, deranjează aceste frumoase suflete care locuiesc în plămânii sau în inima sa și ele plâng, îl imploră să se oprească, dar ele continuă să le violenteze, până la provocarea unei boli.

Trebuie deci să vă arătați foarte atent și plin de dragoste pentru propriul vostru popor; în acel moment când ceva nu este în regulă, el vă previne prin anumite semne la care trebuie să vă luați precauții, evitând astfel multe incoveniente. Altfel, nimeni nu vă previne și, în ultimul moment, când nu mai e nimic de remediat, vă intrebați cum se face ca n-ati primit nici un semnal avertizor. Dacă veți ști însă cum să vă conduceți în raport cu celulele voastre, ele vă vor preveni de cele mai mici lucruri, pentru că ele vă iubesc.

Gândurile și cuvintele frumoase pe care le trimiteți fiecărui organ și membru al vostru produc modificări benefice. Dacă în fiecare zi, timp de câteva minute, vă obișnuiți să vă gândiți la celulele voastre și să le vorbiți, vă veți putea ameliora sănătatea voastră.

Faceti de exemplu acest exercitiu: plasați-vă mâna pe plexul solar, și în acestă poziție adresați-vă celulelor voastre: cereți-le să remedieze tot ce nu merge în voi, dar multumiți-le de asemenea pentru treaba lor bună. Ele vă vor înțelege pentru că plexul solar dirijează toate procesele inconștiente ale organismului: secreția, creșterea, circulația, digestia, eliminarea, respirația… Veți putea astfel să vorbiți celulelor voastre, să fiți înțeleși de ele și aceasta cu atât mai mult cu cât credința și puterea gândului vostru vor fi mai mari”.

{Maestrul Omram Michael Aivanhov}

 

5 Comments
  1. Elena Badragan says:

    Multumim mult, doamna Niculina, pt tot ceea ce postati si pt tot ceea ce ne daruiti mereu si mereucu orice ocazie…. Mi se umple sufletul de speranta si bucurie ori de cate ori va citesc sau va ascult in emisiunile televizate…. Sper sa reusesc sa particip si la cursurile pe care le sustineti, este inca atat de mult de schimbat la mine pt a deveni cu adevarat implinita si fericita, pt a deveni in cele din urma propriul creator al vietii mele…. Dar deja ma straduiesc si avansez cate un pic in fiecare zi, sunt constienta ca puterea este in primul rand in noi……Nu mai dau vina acum pe nimeni pt toate erorile si confuziile mele, nu sunt multumita de mine, dar macar nu caut vinovati in exterior…. Dumnezeu sa va binecuvanteze….

  2. petrov nicolina says:

    Am vorbit cu celule mele dragi, poporul din interiorul meu, le_am rugat sa_mi remedieze tot ce nu merge in interiorul meu, le_am multumit mult, mult, tinand o palma pe plexul solar. Sunt convinsa ca s_a produs “ceva”, am o stare de bine extraordinara, caut sa inventariez ce am mancat, ce am baut. Singura explicatie este ruga catre celule mele, m_au inteles, mi_au dat .dreptate ca organismul meu a fost stresat cat am stat in spital. Le iubesc si le multumesc de fiecare data

  3. multumesc ,Niculina aduci foarte mult bine celor care te descopera ,pe mine m-ai ajutat mult …iti multumesc inca odata ,multumesc cerului ca m-a ajutat,sa te cunosc[chiar si indirect],te imbratisez!!!!!

  4. Rosu Luminita says:

    Sunteti un om minunat ,si nu ma satur sa va ascult toate discursurile de la posturile din tv ,de la noi di Moldova .Va multumesc ca ne impartasiti si noua ceea ce a-ti studiiat si a-ti acumulat in atitia ani.Avem f mult de invatat de la dv.Sa fiti sanatoasa si sa fiti binecuvintata si ocrotita .Din tot sufl imi doresc sa ajung la Iasi la dv.Cu mult respect Luminita Rosu

Your email address will not be published. Required fields are marked *